بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت صد و سیزده


در فصل گرده ها از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای ادویه دار بپرهیزید. مواد غذایی تند باعث افزایش هیستامین می شود و علائم آلرژیک را تشدید می کند. البته این بدین معنی نیست که افراد آلرژیک باید به طور کامل از مصرف مواد غذایی تند و ادویه دار محروم شوند. کافی است که مصرف این مواد غذایی محدود شود یا اینکه از انواع کم ادویه تر و ملایم تر این مواد غذایی استفاده شود.
اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس می کشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار اشک ریزی می شوید و یا از آبریزش بینی رنج می برید بهتر است تغییراتی در برنامه ی غذایی تان ایجاد کنید.

اگر آلرژی بهاری دارید این ها را نخوریدبه گزارش مشرق، احتقان و دیگر علائم آلرژی برای افرادی که دچار حساسیت هستند آزاردهنده است. خیلی از افراد با فرا رسیدن فصل زیبای بهار دچار مشکل می شوند و علائم کلافه کننده ای تجربه می کنند. در برخی موارد مواد غذایی نیز باعث تشدید یا بروز این علائم می شود. اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس می کشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار اشک ریزی می شوید و یا از آبریزش بینی رنج می برید بهتر است تغییراتی در برنامه ی غذایی تان ایجاد کنید. در این مطلب چند ماده ی غذایی را ذکر می کنیم که باید از مصرف آن ها بپرهیزید تا آلرژی تان کاهش پیدا کند.

گوجه فرنگی

متأسفانه این سبزی خوش رنگ که زینت بخش سالادها است می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش گلو، خشک شدن دهان یا ریزش اشک و خارش چشم ها شود. گوجه فرنگی در بین میوه و سبزیجات دیگر بیشترین واکنش های آلرژیک را در بین افراد حساس نسبت به گرده ی گیاهان ایجاد می کند. به عقیده ی متخصصان به خصوص در فصل بهار (و پاییز)، سیستم دفاعی بدن یکی از پروتئین های گیاهی موجود در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی را شناسایی کرده و با آن مانند گرده های آلرژی زا برخورد می کند. بنابراین خوردن گوجه فرنگی که حاوی این پروتئین است باعث بروز واکنش های آلرژیک می شود.

متأسفانه این سبزی خوش رنگ که زینت بخش سالادها است می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش گلو، خشک شدن دهان یا ریزش اشک و خارش چشم ها شود. گوجه فرنگی در بین میوه و سبزیجات دیگر بیشترین واکنش های آلرژیک را در بین افراد حساس نسبت به گرده ی گیاهان ایجاد می کند

موز

میوه ی خندان، مغذی و مفید که مصرف آن توصیه می شود برای افرادی که دچار آلرژی هستند دردسرساز می شود. بنا به گزارش Mother Nature Network برخی میوه ها مانند موز روی افرادی که نسبت به گرده ی گیاهان حساسیت دارند تأثیر منفی می گذارد. به گزارش این سایتِ خبری، موز در لیست میوه ها و سبزیجات ایجاد کننده ی سندرم آلرژی دهانی قرار دارد. البته تشخیص حساسیت نسبت به میوه کار سختی نیست. علائم بعد از نیم ساعت از مصرف میوه ی خاص بروز می کنند.

ماست

سایت Livestrong گزارش داده است که مازاد بلغم باعث بروز مشکلات آلرژیک فصلی می شود. محصولات لبنی مانند ماست می توانند باعث بروز این مشکل شوند. به گزارش این سایت مصرف ماست می تواند باعث غلیظ شدن بلغم شود و این مسئله مانع از حرکت راحت آن در بدن می شود. این بلغم که وظیفه ی بیرون ریختن ترکیبات بیگانه از بدن را بر عهده دارد اگر غلیظ و ساکن شود نمی تواند ترکیبات آلرژن و حساسیت زا را به سرعت از بدن بیرون بریزد و آن گونه که باید مؤثر عمل نمی کند. بنابراین اگر شما جزو قربانی های آلرژی های بهاری هستید از مصرف ماست خودداری کنید. در واقع خود فرد آلرژیک بهتر از هر فرد دیگری مواد غذایی حساسیت زا را تشخیص می دهد. چرا که نتایج برخی دیگر از پژوهش ها نشان می دهد که فرزندان مادرانی که در دوره ی بارداری ماست پروبیوتیک مصرف کرده اند در بزرگسالی کمتر دچار آلرژی شده اند. بهتر است محصولاتی با ترکیباتی مانند لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و باسیلوس کلوسی تهیه کنید و در صورت عدم واکنش های آلرژیک از آن مصرف کنید.

قارچ ها

بدون شک با واژه ی «آنتی هیستامین» روی قرص ها زیاد برخورد کرده اید. هیستامین ها ترکیباتی هستند که توسط بدن تولید می شوند و داخل مواد غذایی وجود دارند. این ترکیبات می توانند باعث بروز برخی از واکنش های آلرژیک بخصوص در افراد حساس به قارچ ها و کپک ها شوند. سایت Livestrong گزارش داده است که قارچ های خوراکی (پسرعموهای کپک ها) باعث افزایش هیستامین ها شده و فرد را به عطسه و دیگر علائم آلرژیک وا می دارد. بهتر است از مصرف زیاد قارچ بپرهیزید.

مواد غذایی تند و ادویه دار

سایت EverydayHealth گزارش داده است در فصل گرده ها از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای ادویه دار بپرهیزید. مواد غذایی تند باعث افزایش هیستامین می شود و علائم آلرژیک را تشدید می کند. البته این بدین معنی نیست که افراد آلرژیک باید به طور کامل از مصرف مواد غذایی تند و ادویه دار محروم شوند. کافی است که مصرف این مواد غذایی محدود شود یا اینکه از انواع کم ادویه تر و ملایم تر این مواد غذایی استفاده شود.

مواد غذایی خام

اگر شما جزو افراد آلرژیک هستید و تصمیم دارید که بهار امسال رژیم غذایی پارینه سنگی (پالئو) بگیرید بهتر است دست نگه دارید. این نوع رژیم شامل پرهیز از هر نوع غذایی است که در دوران پارینه سنگی و قبل از تحولات ایجاد شده در کشاورزی وجود نداشته است. اما متخصصان حوزه ی تغذیه بر این عقیده هستند که مواد غذایی خام که در این نوع رژیم مورد استفاده قرار می گیرد بیش از مواد غذایی پخته شده باعث ایجاد آلرژی می شوند. چون حاوی آفت کش ها و دیگر آلاینده های غذایی هستند. این مسئله در خصوص میان وعده ها نیز صادق است. اگر مستعد آلرژی هستید نباید با سرعت تمام و بدون شستشوی کامل یا بدون پخت، میوه هایی مانند سیب بخورید. برای افراد آلرژیک نیاز هست که سیب را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند. در حالت کلی اگر دچار آلرژی هستید از مصرف مواد غذایی خام بپرهیزید.
منبع: تبیان
http://www.asriran.com/fa/news/464651


museum90

15نشانه سرطان که مردان و زنان نادیده می گیرند

15نشانه سرطان که مردان و زنان نادیده می گیرند

همه افراد بخصوص سیگاری ها باید بدقت مراقب لکه های سفیدی که درون دهان یا روی زبانشان ایجاد می شوند، باشند. بیشتر این لکه ها می توانند نشانه های اولیه نوعی از سرطان باشند که می توانند منجر به سرطان دهان شود. از دندانپزشک یا پزشکتان بخواهید بدقت وضعیت را بررسی کنند و درمورد درمان آن تصمیم بگیرند.
بیشتر دردها دلیل وجود سرطان نیستند. دردهایی که مداوم هستند و به دلایل نامشخص ایجاد می شوند حتما باید تحت بررسی قرار گیرند.

در این شرایط پزشک سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی می کند و براساس آن اطلاعات تصمیم بگیرد که چه آزمایشاتی برای شما لازم تر است. در این میان برخی معتقدند سرطان بیماری ای است که بیشتر در افراد سالخورده ایجاد می شود. هرچند بیشتر وقت ها حق با آنهاست، اما خیلی از افراد جوان هم به سرطان مبتلا می شوند. تحقیقات و مطالعات نشان می دهد خانم ها در مقابل چکاپ های منظم و آزمایشات سرطان نسبت به آقایان حساس تر و مراقب تر هستند.

آنها معمولا خیلی بیشتر هم نسبت به نشانه های بیماری نگران می شوند. اما همیشه هم این طور نیست. برای مثال خانم های جوان تر خیلی از علائمی را که می تواند نشانه سرطان باشد، نادیده می گیرند. البته خیلی از خانم ها از آقایان هم در انکار بیماری ماهرتر هستند. اینها کسانی هستند که عمدا علائم و نشانه های سرطان را نادیده می گیرند.

البته همیشه هم مساله انکار بیماری نیست. در بعضی ها یک باور فرهنگی وجود دارد که تصور می کنند سرطان بیماری لاعلاج است به همین خاطر لزومی نمی بینند که برای درمان مراجعه کنند، در حالی که حرف زدن در مورد مسائل نگران کننده نباید باعث واکنش منفی از سوی افراد شود.

نباید این حس به افراد القا شود که باید به دنبال هر نشانه کوچکی باشند. به همین دلیل در ادامه 15 مورد از متداول ترین علائم سرطان که باید حتما جدی گرفته شوند را برایتان معرفی می کنیم که دیگر هر مشکل کوچکی باعث نگرانی شما نشود.

کاهش وزن بدون دلیل:

خیلی از خانم ها بدشان نمی آید که بدون هیچ سعی و تلاش وزنشان را پایین بیاورند. اما کاهش وزن بی دلیل (مثلا 5 کیلو در ماه بدون بالا بردن فعالیت بدنی یا رژیم غذایی) حتما باید مورد چکاپ قرار گیرد. کاهش وزن بی دلیل نشانه سرطان است مگر این که خلاف آن ثابت شود. همچنین می تواند نشانه مشکل دیگری مثل پرکاری تیروئید نیز باشد. پزشکتان باید آزمایشاتی برای چک کردن وضعیت تیروئیدتان انجام داده و سی تی اسکنی از بقیه اندام های بدن هم تهیه کند. پزشک باید تک تک احتمالات را بررسی کند.

نفخ کردن:

نفخ کردن می تواند یکی دیگر از علائم سرطان باشد که خیلی از خانم ها به آن مبتلا هستند و البته می تواند نشانه سرطان تخمدان باشد. سایر علائم سرطان تخمدان عبارتند ازدرد شکم یا لگن، احساس سیری زودرس (حتی وقتی هیچ غذایی نخورده اید) و مشکلات ادرار. اگر این نفخ کردن هر روز برای فرد اتفاق بیفتد و برای چند هفته فرد را آزار دهد، حتما باید با پزشکتان مشورت کنید. در این شرایط پزشک آزمایش خون، سی تی اسکن و سایر آزمایشات لازم را برای شما انجام می دهد.

تغییرات در سینه:

بیشتر خانم ها سعی می کنند سینه های خود را از نظر احتمال وجود غده بررسی کنند. اما این تنها نشانه برای سرطان سینه نیست. قرمز و ضخیم شدن پوست سینه می تواند یک نشانه نادر و شدید سرطان سینه باشد، در ضمن سرطان سینه التهابی هم باید مورد آزمایش قرار گیرد. اگر جوش یا دانه ای روی پوست سینه تان مشاهده کردید که بیشتر از یک هفته دوام پیدا کرد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر ظاهر نوک سینه هایتان تغییر کرد یا ترشحاتی غیرعادی مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. در واقع تغییر در وضعیت ظاهر سینه ها، نشانه بسیار نگران کننده ای است.

خونریزی غیرعادی:

خانم هایی که هنوز به یائسگی نرسیده اند خیلی وقت ها به خونریزی های زودتر از زمان عادت ماهیانه بی توجهی می کنند. اما خونریزی بین زمان عادت ماهیانه بخصوص وقتی عادت ماهیانه منظم است، نیاز به آزمایش و بررسی دارد. خونریزی بعد از رسیدن به یائسگی می تواند نشانه سرطان رحم باشد، بنابراین پزشک باید بدقت سابقه خانوادگی شما را بررسی و برحسب زمان خونریزی و سایر علائم، آزمایش فراصوت یا بیوپسی برایتان تجویز کند.

تغییرات پوستی:

خیلی از ما خال هایمان را بدقت بررسی می کنیم، چرا که می دانیم هر نوع تغییر در تعداد و اندازه آنها می تواند یکی از نشانه های سرطان پوست باشد. اما باید تغییر در رنگدانه پوست را هم جدی بگیریم. همچنین اگر یکدفعه دچار خونریزی یا ورقه ورقه شدن پوست شدید حتما باید به پزشک متخصص نشان دهید.

بروز مشکل در بلع:

اگر در قورت دادن مشکل دارید، احتمالا رژیم غذایی تان را تغییر داده اید. پس جویدن چندان برایتان دشوار نیست. احتمالا بیشتر از سوپ، غذاهای مایع یا محلول های پروتئینی استفاده می کنید. اما این مشکل در قورت دادن می تواند نشانه سرطان gi باشد مثل مری. پزشکتان باید بدقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی سینه یا تست gi انجام دهد.

وجود خون در مدفوع:

اگر در ادرار یا مدفوعتان خون مشاهده کردید به هیچ وجه تصور نکنید که حتما از بواسیر باشد، بلکه می تواند نشانه سرطان روده باشد. پزشک باید سوالاتی از شما بپرسد و آزمایشاتی مثل کلونوسکوپی برایتان انجام دهد. همچنین بالا آوردن خون موقع سرفه کردن هم باید بدقت بررسی شود. البته اگر این اتفاق یک بار بیفتد ممکن است خطر جدی نباشد اما در صورت تکرار حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

درد شکم و افسردگی:

خانم هایی که دچار درد در ناحیه شکم و احساس افسردگی به طور همزمان می شوند نیاز به چکاپ دارند. برخی محققان رابطه بین افسردگی و سرطان لوزالمعده را پیدا کرده اند که هنوز چندان شناخته شده نیست.

سوءهاضمه:

بیشتر خانم هایی که حاملگی را تجربه کرده اند انواع و اقسام مشکلات گوارشی که با بالا رفتن وزن برایشان اتفاق افتاده بود را به خاطر دارند. اما بروز مشکلات گوارشی و سوءهاضمه بدون هیچ دلیل مشخص می تواند خطرناک و نشانه زودهنگام سرطان مری، معده یا گلو باشد. بنابراین پزشک باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کند و قبل از انتخاب آزمایشات لازم برای شما، سوالاتی در مورد سوءهاضمه تان بپرسد.

عفونت دهانی:

همه افراد بخصوص سیگاری ها باید بدقت مراقب لکه های سفیدی که درون دهان یا روی زبانشان ایجاد می شوند، باشند. بیشتر این لکه ها می توانند نشانه های اولیه نوعی از سرطان باشند که می توانند منجر به سرطان دهان شود. از دندانپزشک یا پزشکتان بخواهید بدقت وضعیت را بررسی کنند و درمورد درمان آن تصمیم بگیرند.

درد:

با بالا رفتن سن، شکایت افراد از درد بیشتر می شود، اما درد می تواند نشانه زودرسی از برخی سرطان ها هم باشد، گرچه بیشتر دردها دلیل وجود سرطان نیست. دردهایی که مداوم هستند و به دلایل نامشخص ایجاد می شوند حتما باید مورد بررسی قرار گیرند. پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کرده و براساس آن اطلاعات تصمیم بگیرد که چه آزمایشاتی برای شما لازم تر است.

تغییر در گره های لنفاوی:

اگر غده یا برآمدگی روی گره های لنفاوی خود در زیربغل یا گردنتان مشاهده کردید، لازم است با دقت علت ایجاد آن بررسی شود. اگر یکی از گره های لنفاویتان بتدریج بزرگ تر می شوند حتما باید به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط پزشک شما را معاینه خواهد کرد و دلیل بزرگ شدن غده لنفی را بررسی خواهد کرد. همچنین ممکن است برایتان نمونه برداری از خون (بیوپسی) انجام دهد.

تب:

اگر افزایش حرارت بدن و بروز تب در شما به دلیل آنفلوآنزا یا سایر بیماری ها نیست، ممکن است در صورت تداوم نشانه ای از سرطان باشد. تب معمولا زمانی که سرطان از نقطه اصلی خود گسترش پیدا کرده باشد اتفاق می افتد، اما می تواند نشانه سرطان خون هم باشد. سایر نشانه های سرطان عبارتند از زرد شدن پوست بدن یا تغییر در رنگ مدفوع. پزشک باید شما را تحت معاینه دقیق فیزیکی قرار دهد و سابقه دارویی شما را بدقت بررسی کند و سپس آزمایشاتی مثل رادیولوژی، سی تی اسکن، ام آر آی و سایر آزمایشات را برایتان انجام دهد.

خستگی:

خستگی نیز یکی دیگر از علائم مبهم سرطان است. این مشکل می تواند بعد از پیشرفت سرطان اتفاق بیفتد، اما ممکن است ابتدای سرطان هایی مثل لوکمی (سرطان خون) یا برخی سرطان های روده هم ایجاد شود.

سرفه مداوم:

سرفه معمولا با سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حساسیت ها همراه است و همچنین می تواند یکی از عوارض جانبی برخی داروها نیز به حساب آید. اما سرفه های مداوم سرفه هایی که بیش از 3 تا 4 هفته به طول انجامد به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شوند. در این شرایط پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کند، وضعیت گلو و ریه هایتان را معاینه کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی برایتان انجام دهد.

سیگار را ترک کنید:

کشیدن سیگار نه تنها می تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد، بلکه سبب ابتلا به سرطان دهان، کلیه و پانکراس (لوزالمعده) نیز می شود. بنابر این اگر آماده نیستید که سیگار را برای همیشه ترک کنید، حداقل میزان مصرف خود را کاهش دهید تا خطر ابتلا به انواع سرطان ها کاهش یابد.

مصرف غلات را افزایش دهید :

مصرف 2 واحد یا بیشتر غلات غنی و کامل در طول روز می تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانکراس و 50درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. بررسی ها همچنین حاکی از این موضوع است که فیبر موجود در غلات می تواند از شما دربرابر ابتلا به سرطان کولورکتال حفاظت کند.

وزنتان را پایین بیاورید:

ثابت شده که بین اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان سینه و کولون (روده) رابطه نزدیکی وجود دارد. در ضمن جالب است بدانید افراد چاقی که به سرطان مبتلا می شوند، کمتر از سایرین به درمان ها جواب می دهند.

ورزش کنید:

ورزش کردن نه تنها به کنترل وزن، بلکه به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها هم کمک می کند، حتی تا حدی می تواند برای افرادی که نمی توانند سیگارشان را ترک کنند هم مفید باشد.

مصرف آنتی اکسیدان ها را افزایش دهید: مصرف میوه و سبزیجات نه تنها به کنترل وزن کمک می کند، بلکه به دلیل فیتوکمیکال ها و آنتی اکسیدان هایی که دارند می توانند از ابتلای فرد به سرطان هم پیشگیری کنند.

سیر بخورید:

اگرچه مصرف سیر و پیاز باعث ایجاد بوی بد دهان می شود، اما تحقیقات نشان می دهد سبزیجات این خانواده می تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، کلیه و... را کاهش دهد.

از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید:

مواجهه طولانی مدت با نور آفتاب می تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. برخلاف تصورات عمومی، برنزه کردن چه به روش طبیعی و چه سولاریوم بی خطر نیست. سعی کنید هر زمان از منزل خارج می شوید، ضدآفتاب با SPF مناسب استفاده کنید و اگر برای طولانی مدت بیرون می مانید، عرق کردید یا به شنا رفتید، هر چند ساعت یکبار کرم خود را تجدید کنید.

تخم مرغ بخورید:

بررسی های اخیر پژوهشگران نشان می دهد مصرف تخم مرغ می تواند از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری کند. محققان می گویند زنانی که در هفته 6 عدد تخم مرغ مصرف می کنند، 44درصد در مقایسه با زنانی که 2 عدد یا مقدار کمتری در هفته تخم مرغ می خورند، کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند. دلیل این موضوع نیز وجود ماده ای به نام کولین در زرده تخم مرغ است.

ویتامین D مصرف کنید:

درست است که مصرف این ویتامین نمی تواند از ابتلا به همه سرطان ها پیشگیری کند، اما طبق بررسی ها می تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه و کولون را کاهش دهد. ویتامین D در نور آفتاب و برخی ماهی های چرب وجود دارد.
منبع: نمناک

http://www.asriran.com/fa/news/464257/15


museum90

8 نکته در مورد نخوردن گوشت

تورم یکی از دلایل بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند از جمله سرطان است. تحقیقات اخیر رابطه بین افزایش خطر ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز را اثبات کرده‌اند. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۴ مصرف گوشت زیاد با شیوع سرطان روده (سرطان روده بزرگ، راست روده و شکم) ارتباط دارد.
مصرف یا عدم مصرف گوشت کاملاً یک انتخاب شخصی است. در حالی‌که برخی افراد نمی‌توانند دوری از مواد گوشتی را در ذهن خود تصور کنند، برخی افراد ممکن است، درک کنند رژیم غذایی گیاهی سالم‌تر و قابل تحمل‌تر است. آژانس سرطان سازمانی جهانی سلامت (WHO) گزارش هشدار دهنده‌ایی در اکتبر ۲۰۱۵ منتشر کرد.

گزارش بر اساس تحقیقات ۲۰ ساله در مورد پتانسیل عامل سرطان در ۲ گروه طرفداران گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده انجام شده بود. گوشت قرمز شامل همه انواع گوشت از جمله گوشت گاو، بره، گوساله، گوسفند، خوک و اسب می‌شود. گوشت فرآوری شده شامل گوشتی است که فرآیندهای نمک‌زنی، نگه‌داری، دودزنی و تخمیر بر روی آن انجام شده و دیگر به صورت طبیعی نیست. از جمله گوشت‌های فرآوری شده می‌توان به سوسیس، هات داگ، گوشت کنسرو شده، گوشت دودی، همبرگر و غیره اشاره کرد.

زیاده روی در مصرف گوشت چه عوارضی دارد و کاهش مصرف چه فوایدی دارد؟

بر اساس تحقیقات، مصرف منظم گوشت‌های فرآوری شده با سرطان روده ارتباط مستقیم دارد. مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان را در شخص بالا می‌برد. پیش‌تر از این محققان اثبات کرده بودند که مصرف گوشت‌های فرآوری شده به تنهایی سرطان زا نیستند. خطر سرطان زمانی بالاتر می‌رود که شخص از همه نوع گوشت قرمز و فرآوری شده استفاده کند.

در حالی‌که فواید تغذیه‌ایی گوشت قرمز قابل توجه هستند، خطرهای سلامتی برای شخصی که مرتباً گوشت قرمز مصرف می‌کند از فواید آن مهم‌تر است. وقتی پای سلامتی و تغذیه در میان است باید بهترین تصمیم را بگیرید. با مجله علم ورزش همراه شوید تا بدانید وقتی تصمیم به قطع مصرف گوشت در رژیم غذایی را دارید، باید بدانید بدن شما چطور تخت تأثیر این موضوع قرار می‌گیرد.

۱- ارتقای سلامتی قلب

التهاب، مکانیزم واکنش دفاعی بدن در مقابل حمله میکروارگانیزم‌ها و ویروس‌هایی است که موجب بیماری می‌شوند. به هرحال، غذاهایی مثل گوشت التهاب‌آور هستند و ممکن است موجب تداوم التهاب شوند. تداوم التهاب دلیل بسیاری از بیماری‌ها مثل بیماری قلبی است.

Neu5Gc  یک مولکول است که در بدن تولید نشده و در گوشت قرمز یافت می‌شود. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، وقتی شما گوشت قرمز مصرف می‌کنید، بدن شما با فعال سازی التهاب به عنوان پاسخ سیستم ایمنی به این مولکول خارجی پاسخ می‌دهد. با مصرف منظم گوشت قرمز بدن مرتباً با تداوم التهاب به این موضوع پاسخ می‌دهد.

همچنین بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، گوشت قرمز ترکیبی به نام ال-کارنتین (L-carnitine) دارد، زمانی‌که این ترکیب با باکتری روده واکنش نشان دهد موجب بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود. رگ‌های خونی مسدود شده یکی از عوامل بیماری‌های قلبی عروقی وابسته به مرگ است. از طرف دیگر، رژیم غذایی گیاهی عمدتاً ضد التهاب هستند و موجب سلامتی قلب می‌شوند.

۲- دوری از خطر ابتلا به سرطان

تورم یکی از دلایل بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند از جمله سرطان است. تحقیقات اخیر رابطه بین افزایش خطر ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز را اثبات کرده‌اند. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۴ مصرف گوشت زیاد با شیوع سرطان روده (سرطان روده بزرگ، راست روده و شکم) ارتباط دارد.

وقتی گوشت با درجه حرارت بالا پخته یا دودی می‌شود، باعث آزاد سازی مواد شیمیایی می‌شود که DNA انسان را تغییر داده و آن‌ها را مستعد ابتلا به سرطان می‌کند. رژیم غذایی گیاهی چنین مشکلات و پیامدهایی را در بر ندارد. گیاه خواران نسبت به گوشت خواران کمتر مستعد و در خطر ابتلا به سرطان هستند.

تغییر رژیم غذایی از گوشت به گیاه، تولید و ترشح اسیدهای صفرا و استرول‌های خنثی را کاهش داده و متعاقباً موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده می‌شود. اسیدهای صفرا و استرول‌های خنثی جزو عوامل خطرناک ابتلا به سرطان روده هستند.

۳- فرصت زندگی طولانی‌تر

بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۳ در مورد الگوی زندگی افراد گیاه‌خوار و گوشت‌خوار، محققان دریافتند افراد گیاه‌خوار زندگی طولانی‌تری نسبت به افراد گوشت خوار دارند. براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، افرادی که بیشتر گوشت قرمز مصرف کرده بودند زودتر به سرطان و مرگ دچار شده بودند.

۴- کاهش وزن

تغییر رژیم غذایی از گوشت به رژیم کم کالری گیاهی موجب شروع فرایند کاهش وزن در تمامی افراد می‌شود. بر اساس نتایج تحقیقی در سال ۲۰۰۷ مشخص شد، رژیم غذایی کاملاً گیاهی با کاهش وزن افراد دارای اضافه وزن در طول دوره یک الی دو ساله رژیم گیاهی مرتبط است. رژیم گیاهی غنی از فیبر است و فیبر با شاخص توده بدنی پایین و وزن ارتباط مستقیم دارد. غذاهای گیاهی در مواد مغذی غنی‌تر و در کالری پایین‌تر از غذاهای گوشتی هستند.

۵- جلوگیری از دیابت

مقاومت به انسولین شرایطی است که بدن شروع به مقابله با انسولین می‌کند. انسولین هورمونی است که سطح بالای قند خون را کنترل می‌کند. افزایش وزن به خصوص در ناحیه شکم با توسعه دیابت مرتبط است. رژیم کم کالری گیاهی موجب کنترل وزن و تنظیم حساسیت انسولین در بیماران دیابتی می‌شود.

گوشت قرمز به خصوص نوع فرآوری شده شامل مقدار زیادی سدیم، نیترات و نیتریت است. همه این مواد از طریق جلوگیری از فعالیت سلول‌های بتا مسئول تولید انسولین، حساسیت انسولین را بالا می برند. غذاهای گیاهی خطر دیابت را کاهش می‌دهند.

۶- کنترل فشار خون

براساس نتیجه یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، گوشت قرمز با فشار خون بالا ارتباط مستقیم دارد. وقتی باکتری‌های روده گوشت قرمز را تجزیه می‌کنند ترکیبی به نام trimethylamine-N-oxide آزاد شده که موجب بالا رفتن فشار خون می‌شود. علاوه بر این، گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی چربی‌های اشباع شده و سدیم است که موجب مسدود شدن رگ‌های خونی و باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود. یک تحقیق در سال ۲۰۱۴ ارتباط رژیم غذایی گیاهی و فشار خون پایین را به اثبات رساند.

۷- خلاص شدن از دردهای روماتیسم مفاصل

تحقیقات نشان داده‌اند، رژیم ای غذایی مخصوص می‌تواند باعث بهبود و تغییر میکروارگانیسم‌هایی شود که در کاهش درد روماتیسم مفاصل نقش اساسی دارند. بیمارانی که روماتیسم متوسط تا شدید دارند با تغییر رژیم غذایی خود به رژیم گیاهی کم کالری کاهش معنادار علائم روماتیسم و درد را گزارش کردند.

۸– بهبود جوش‌های بدن

گوشت منبع غنی از ویتامین B12 است. افزایش این ویتامین می‌تواند موجب بروز جوش و آکنه شود. بر اساس نتایج تحقیقات، منفذهای پوست در افرادی که دچار آکنه شده نسبت به دیگران متفاوت است و همچنین تزریق این ویتامین موجب بروز جوش در بدن می‌شود. بنابراین چون مواد گوشتی غنی از ویتامین B12 هستند، مصرف زیاد مواد گوشتی ممکن است موجب بروز جوش بر روی پوست شود.

منبع: علم ورزش

http://www.asriran.com/fa/news/463956/8

راه سلامت صد و دوازده


museum90

30 توصیه برای حفظ تناسب اندام

1. امروز یک میوه جدید را امتحان کنید. تازه، یا میوه ی خشک مهم نیست (ولی شکر اضافه نکنید). خیلی از افراد چاق تمایلی به خوردن میوه ندارند و یا اصلا در سبد غذایی روزمره شان میوه جایی ندارد.

2. روزانه حداقل6 تا 8  لیوان آب خالص بنوشید. یک بطری آب در دسترس خود قرار دهید تا بتوانید بعد از خالی شدن مجدد آن را پر کنید و در پایان روز نیز به خوبی آن را بشویید. خیلی از اوقات شما بین گرسنگی و تشنگی دچار اشتباه می شوید واگر آب در دسترس شما باشد از خوردن غذای اضافی رها می شوید.

3. حداقل به میزان یک فنجان سبزیجات غیر نشاسته ای با برگ سبز تیره مصرف نمایید. (برای مثال بروکلی، اسفناج، کلم بروکسل، کاهو)

4. قبل از وعده های اصلی غذا از سالاد استفاده نمایید.

5. روزانه حداقل 2 میان وعده سالم شامل حداقل دو گروه غذایی داشته باشید. برای مثال یک سیب به همراه یک لیوان شیر کم چرب و یا نصف فنجان ماست کم چرب به همراه نصف فنجان تمشک.

6. حداقل 1 یا 2 فنجان شیر بدون چربی یا 1% چربی بنوشید. می توانید شیر را به تنهایی یا همراه غلات یا در قهوه یا در هنگام پخت غذا به کار برید.

7. میان وعده ای را برای خود برنامه ریزی کنید که حداکثر تا 100 کالری داشته باشد.(2 عدد بیسکوییت کوچک یا 4 تکه کوچک شکلات) در استفاده از این مواد غذایی زیاده روی نکنید حداکثر 2-3 بار در هفته.

8. در هر وعده چند قاشق از غذایتان را دربشقاب باقی بگذارید. یا قبل از شروع به غذا تعداد قاشق های مورد استفاده خود را بشمارید.

9. تمامی نوشیدنی های حاوی کالری را تنها در لیوان 240 میلی لیتری مصرف کنید آن هم حد اکثر یک بار درهفته.

10. آجیل (ترجیحا خام  و بدون نمک) به عنوان میان وعده استفاده نمایید البته باید بدانید که اگرچه چربی موجود در آجیل از نوع چربیهای مفید است ولی دارای انرژی فراوان می باشد و نباید بیش از یک بار در هفته از این مواد خوراکی استفاده نمایید.

11. اگر غذایی خوشمزه نیست یا ارزش کالری مصرف کردن ندارد ، بدون دلیل آن رامزه مزه نکنید چرا که در هر صورت حاوی انرژی می باشد.

12. حداکثر 1 ساعت بعد از بیدار شدن از خواب صبحانه بخورید این صبحانه می تواند شامل یک فنجان شیر کم چرب  همراه یک نوع از غلات سبوس دار مثل کورن فلکس یا نان های سبوس دار باشد.

13. فقط در حالی که پشت میز غذا و یا در کنار سفره نشسته اید، غذا بخورید. از خوردن غذا در حین تهیه آن بویژه در آشپزخانه و در حین جمع کرن غذا بپرهیزید.

14. اضافه غذای فرزندانتان را استفاده نکنید و یا با آنان در خوردن غذا شریک نشوید.

15. با استفاده از سبزیجات غیر نشاسته ای، سالاد رنگارنگی برای خود درست کنید( به اندازه 2 فنجان)

16. در هفته حتما یک یا دو بار ماهی مصرف کنید. برای پخت از یک روش سالم استفاده نمایید . آرد سوخاری به کار نبرید و آن را سرخ نکنید.

17. هر بار که غذا می خورید از غلات سبوس دار استفاده کنید شامل یک برش نان گندم کامل مانند نان سنگک.

18. در مصرف گوشت بویژه گوشت قرمز زیاده روی نکنید. سایر غذاهای غنی از پروتئین مثل لوبیا یا غذاهای تهیه شده از سویا  یا لبنیات کم چرب و غلات سبوس دار را امتحان کنید.

19. امروز یک نوع سبزی جدید را امتحان کنید. ترجیحا یک سبزی با رنگ روشن را انتخاب کنید.(سبزروشن ،زرد یا نارنجی) تنوع در سبزیجات و میوه جان باعث افزایش اشتها و علاقه شما به غذای سالم خواهد شد.

20. به جای اینکه برای غذاخوردن به رستوران بروید، امروز مواد غذایی لازم را تهیه کنید و در خانه غذایتان را آماده نمایید. این به معنای عدم لذت از غذاهای رستورانی نیست بلکه منظور عدم استفاده مکرر از غذاهای آماده بویژه فست فودها می باشد.

21. یک کاسه سوپ بخورید. سوپی که بر پایه سبزیجات و آبکی باشد و ترجیحا کمتر از 500- 400 میلی گرم سدیم داشته باشد.

22. برای افزایش فیبر مصرفیتان، به جای آبمیوه از میوه کامل استفاده نمایید.(مثل یک پرتقال، سیب،  یک فنجان توت یا آناناس)

23. به جای ماست طعم دار از ماست ساده کم چرب یا بدون چربی همراه نصف فنجان توت فرنگی یا 2-1 قاشق غذاخوری از دانه ها یا برگه میوه یا نصف فنجان سس سیب بدون شکر استفاده نمایید.

24. هنگامی که قبل از خواب یا بعد از شام می خواهید چیزی بخورید از خود سوال کنید آیا واقعا گرسنه اید ؟ و اگرجوابتان خیر است آن را کنار بگذارید و سریع دندان هایتان را مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و دهانتان را با دهانشویه بشویید تا به روز خود پایان دهید.

25. به جای اینکه ساندویچ خود را کامل بخورید، نصف آن را مصرف کنید و برای اینکه سیر شوید از میوه تازه یا سبزیجات خام یا پخته استفاده کنید.

26. هنگام غذا خوردن تمام  وسایلی که حواستان را پرت می کند خاموش کنید.(حتی موبایلتان) و فقط بر روی غذای خوردن خود تمرکز کنید.

27. یخچال و فریزر خود را پاک سازی کنید و البته تمام مواد غذایی غیر مفید را نیز دور بریزید.

28. تمام مواد ناسالم را از آشپزخانه خود و کابینت ها دور کنید.

29. در مورد اینکه چه غذاهایی را باید بیشتر مصرف کنید و مصرف چه غذاهایی را باید محدود سازید، فکر کنید.

30. اگر می خواهید فرزندان شما از غذاهای سالم بخورند شما نیز باید عادات غذایی نادرست خود را ترک کنید.

منبع: آکاایران

http://www.asriran.com/fa/news/465641/30


museum90

۱۵ ماده مغذی ارزان و سالم

زمانی که صحبت از میوه و سبزیجات به میان می‌آید، به نظر استفاده از مواد تازه بهترین انتخاب است اما گوجه فرنگی کنسروی دارای مزایای بیشتری برای سلامتی است. زیرا این ماده پخته شده است و بدن شما می‌تواند لیکوپن بیشتری جذب کند. برای جذب بهتر لیکوپن شما می‌توانید روی گوجه فرنگی روغن زیتون بریزید.
در دنیایی که یک بسته کوچک از مواد غذایی چندین هزار قیمت دارد شنیدن واژه ارزان و سلامت همانند دیدن یک دریاچه پر از آب در یک کویر است. اما این موضوع واقعیت دارد و شما می‌توانید مواد مغذی سالمی را پیدا کنید که ارزان قیمت هستند. در این مقاله قصد داریم ۱۵ مورد از مواد مغذی ارزان قیمت را معرفی کنیم.

کنسرو قزل آلا:

ماهی قزل آلا یکی از بهترین منابع برای داشتن مغز و قلبی سالم است. این ماده سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامت انسان بسیار مفید خواهد بود. استفاده از تن ماهی قزل آلا به شما کمک می‌کند نیازی به خرید ماهی گران قیمت نداشته باشید و بتوانید بدون پخت ماهی و ایجاد بوی بدن در آشپزخانه، از فواید آن بهره مند شوید. شما می‌توانید از تن ماهی قزل آلا برای تهیه سالاد نیز استفاده کنید.

جوی پرک:

جوی پرک حاوی فیبرهای قابل حل است که کلسترول و قند خون را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید جوی پخته شده را به همراه میوه‌ها و ماست یونانی مصرف کنید. همچنین استفاده از جو به همراه شیر یک صبحانه عالی محسوب می‌شود.

توفو:

توفو قیمت زیادی ندارد اما سرشار از پروتئین است و منبع عالی از کلسیم و پتاسیم محسوب می‌شود. این ماده جایگزین عالی برای گوشت است و می‌توان آن را با مواد دیگری مصرف کرد. شما می‌توانید توفو را با مواد مختلفی مزه‌دار کنید.

 قارچ دکمه‌ای سفید:

همه قارچ‌ها باعث سلامت بدن می‌شود و می توان آن ها را در غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار داد. این مواد حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین D هستند و نقش بسیار مهمی در جلوگیری از سرطان پروستات و ابتلا به دیابت نوع ۲ بازی می‌کنند.

 گلابی:

گلابی یک ماده سالم و موثر برای بدن است. یک گلابی متوسط تقریبا ۱۰۰ کالری و ۶ گرم فیبر دارد و منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C است.

 گوجه فرنگی کنسروی:

زمانی که صحبت از میوه و سبزیجات به میان می‌آید، به نظر استفاده از مواد تازه بهترین انتخاب است اما گوجه فرنگی کنسروی دارای مزایای بیشتری برای سلامتی است. زیرا این ماده پخته شده است و بدن شما می‌تواند لیکوپن بیشتری جذب کند. برای جذب بهتر لیکوپن شما می‌توانید روی گوجه فرنگی روغن زیتون بریزید.

 نخود تفت داده شده:

نخود تفت داده شده یک ماده سرشار از فیبر و پروتئین است. شما می‌توانید نخود را در روغن زیتون و با ادویه جات مورد علاقه خود تفت دهید.

 هویج:

هویج سرشار از فیبر است و منبع عالی از ویتامین A و بتاکاروتن می‌باشد.این مواد برای سلامت چشم و پوست بسیار ضروری است.

 تخم مرغ:

علاوه بر مصرف مواد غذایی گیاهی بهتر است از تخم مرغ نیز استفاده کنید. این ماده سرشار از پروتئین و لوتئین است.

دانه ذرت بو داده:

شما می‌توانید ذرت را در منزل تهیه کنید. ذرت یک غلات سبوس دار محسوب می‌شود و کالری اندکی وارد بدن خواهد کرد.

نخود فرنگی منجمد:

نخود فرنگی نیز همانند لوبیا جزو حبوبات محسوب می‌شود و دارای پروتئین و فیبر است. نخود فرنگی منجمد برای نگهداری ایده‌آل است زیرا خراب نمی‌شود.

بادام زمینی:

همه ما می‌دانیم که بادام زمینی منبع خوبی از چربی‌های مفید است. کنترل پروتئین این ماده بسیار آسان است.

 عدس خشک:

عدس منبع خوبی از پروتئین، پتاسیم و فیبر است.بر خلاف سایر حبوبات خشک شده، عدس به سرعت می‌پزد.

 کنسرو لوبیای سیاه:

این لوبیا نه تنها زیاد گران قیمت نیست بلکه از قبل پخته شده است. یک پیمانه از لوبیای سیاه حاوی ۱۵ گرم از پروتئین و فیبر است و منبع عالی از تیامین، فولات ، آهن و منیزیم محسوب می‌شود. این ماده سرشار از پتاسیم، روی و مس است. بهتر است از کنسروهایی استفاده کنید که نمک زیادی نداشته باشد.

جعفری تازه:
شما می‌توانید از جعفری تازه در سالادها و سوپ‌های خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید جعفری را به همراه کمی سیر، گوجه فرنگی، آب لیموی تازه و نمک داخل غذاساز بریزید و خوب ترکیب کنید. این یک تبوله ساده و مقوی است.جعفری کالری اندکی دارد و سرشار از فیبر است. این ماده حاوی پتاسیم و ویتامین C نیز هست.
منبع: مجله سلامت
http://www.asriran.com/fa/news/464742/۱۵


museum90

6 غذای غنی از آهن

بروکلی بخار پز را در داخل گوجه فرنگی تفت دهید. شما می‌توانید این ترکیب را با پیاز، قارچ،روغن زیتون، سیر و سس‌های مختلف استفاده کنید. وعده غذایی خود را با یک پروتئین بدون چربی(همچون مرغ، ماهی قزل آلا یا حبوبات) و کربوهیدرات سالم همچون کینوا تکمیل کنید. برای افزایش آهن در صبحانه، بروکلی و گوجه فرنگی را به املت خود اضافه کنید.
آیا شما نیز به دنبال افزودن آهن به رژیم غذایی خود هستید و دوست ندارید از گوشت استفاده کنید؟ در این مقاله قصد داریم چند مورد از غذاهای تایید شده‌ای که حاوی آهن هستند را معرفی کنیم.

اگر قصد دارید مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید، حتما مقدار آهن دریافتی بدن نیز کاهش پیدا می‌کند. غذاهای گیاهی نیز حاوی مواد معدنی هستند اما به خوبی جذب نمی‌شوند. تنها ۲ الی ۲۰ درصد از آهن موجود در گیاهان از طریق سیستم گوارشی بدن وارد خون می‌شود و ۱۵ الی ۳۰ درصد از آن از طریق غذاهای حیوانی تامین خواهد شد.

 اما خوشبختانه راه حل مفیدی برای اینکار وجود دارد. کافیست ویتامین C را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این ویتامین می‌تواند مقدار جذب آهن غیر هم را افزایش دهد. در ادامه با شش ماده گیاهی حاوی آهن اشنا می‌شوید که هر کدام از آن‌ها با میوه یا سبزیجاتی جفت می‌شود که حاوی ویتامین C است. بنابراین از جذب آهن مطمئن خواهید شد.

اسفناج(منبع آهن) + فلفل دلمه‌ای قرمز(منبع ویتامین C):

روش‌های زیادی برای استفاده این دو مورد در کنار هم وجود دارد. شما می‌توانید فلفل خام خرد شده را در سالاد اسفناج بریزید و میل کنید. قرار دادن اسفناج پخته درون فلفل پر شده با مواد دیگر ایده دیگری است. شما می‌توانید از فلفل، سیر و اسفناج استفاده کنید.

کلم بروکلی(منبع آهن) + گوجه فرنگی(منبع ویتامین):

بروکلی بخار پز را در داخل گوجه فرنگی تفت دهید. شما می‌توانید این ترکیب را با پیاز، قارچ،روغن زیتون، سیر و سس‌های مختلف استفاده کنید. وعده غذایی خود را با یک پروتئین بدون چربی(همچون مرغ، ماهی قزل آلا یا حبوبات) و کربوهیدرات سالم همچون کینوا تکمیل کنید. برای افزایش آهن در صبحانه، بروکلی و گوجه فرنگی را به املت خود اضافه کنید.

لوبیای سیاه(منبع آهن)+ کلم(منبع ویتامین):

یکی از روش‌های مورد علاقه من برای ترکیب این دو ماده، استفاده از تاکوی لوبیا به همراه سس سرکه است. رولت‌های کلم پر شده با لوبیای سیاه نیز روش دیگری برای کاربرد این دوماده در کنار یکدیگر است.

کلم پیچ(منبع آهن)+ پرتغال(منبع ویتامین):

شما می‌توانید این دو ماده را در اسموتی به کار ببرید. تکه‌های پرتغال را به سالاد کلم بیفزایید. همچنین شما می‌توانید چیپس کلم را با پرتغال مصرف نمایید.

عدس(منبع آهن) + کلم بروکسل(منبع ویتامین):

کلم بروکسل کبابی را بر روی عدس‌ها قرار دهید و سرو کنید. شما می‌توانید کلم را به صورت خام به عدس اضافه کنید و همانند سالاد میل نمایید.

شکلات تلخ(منبع آهن)+ توت فرنگی(منبع ویتامین):

حتما شما هم می‌دانید که شکلات تلخ مزایای بسیاری برای سلامتی دارد. این ماده سرشار از آهن است. شما می‌توانید شکلات را آب کنید و روی توت فرنگی بریزید. همچنین می‌توانید تکه‌های شکلات و توت فرنگی برش خورده را به وعده غذایی صبح خود اضافه کنید. درست کردن اسموتی شکلات و توت فرنگی روش دیگری است. برای داشتن یک دسر سالم، می‌توانید شیر بادام، شکلات و توت فرنگی را داخل مخلوط کن بریزید و با موادی همچون نعناع تزیین کنید.

ترفندهای دیگر:

با آهن آشپزی کنید: استفاده از وسایل آشپزی ساخته شده از آهن می‌تواند مقداری آهن وارد بدن شما کند. این موضوع زمانی بهتر می‌شود که بخواهید غذاهای اسیدی که محتوای آب بالایی دارند را در این ظرف‌ها آماده کنید.

از مصرف غذاهایی که با جذب آهن تداخل دارند خودداری کنید: تانن(موجود در چای و قهوه) و کلسیم مانع جذب آهن می‌شوند.بنابراین اگر می‌خواهید آهن بیشتری جذب کنید از مصرف این مواد در کنار هم خودداری کنید.
منبع: مجله سلامت
http://www.asriran.com/fa/news/464678/6