بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت هشتاد و شش


یک شیرینی بزرگ می تواند مقدار قابل توجهی کالری وارد بدن شما کند اما بدن انسان به سوخت و ساز سریع‌تر آنها تمایل دارد. از این رو، ممکن است با افت قند خون و خستگی مواجه شوید. شما با مصرف پروتئین های بدون چربی و کربوهیدارت های تصفیه نشده می توانید سطح پایدارتری از انرژی را برای بدن خود تامین کنید.

همه ما برخی مواقع احساس می کنیم که انرژی خود را تقریبا به طور کامل از دست داده ایم. شما ممکن است روز خود را قوی و شاداب آغاز کنید اما در میانه روز احساس کنید ادامه فعالیت ها دیگر برای شما امکان پذیر نیست.


به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هاروارد"، خستگی شرایطی است که همه ما تجربه می کنیم اما با در نظر گرفتن برخی اقدام های پایه می توانیم بار دیگر باتری های کم توان خود را شارژ کنیم. برای آشنایی با این روش ها در ادامه همراه ما باشید.

1. آهنگ حرکت خود را تنظیم کنید

اگر فردی فعال و زرنگ هستید، احتمالا به انجام بدون وقفه فعالیت های خود علاقه دارید اما بهتر است ریسک نکرده و خود را از انجام فعالیت های بیش از اندازه دور نگه دارید. به عنوان مثال، به جای آن که کل انرژی بدن خود را طی دو ساعت مصرف کنید، آن را بین انجام وظایف روزانه از صبح تا شب تقسیم کنید، در شرایطی که بین آنها از استراحت کافی و وعده های غذایی نیز بهره می برید.

2. به پیاده روی بروید یا چرت بزنید

هنگامی که احساس می کنید انرژی خود را از دست داده اید هیچ چیزی به اندازه یک چرت نیروبخش رضایت بخش نیست. با این وجود، اگر با خواب شبانه خود مشکل دارید باید به این نکته توجه داشته باشید که چرت زدن می تواند شرایط بی خوابی را وخیم‌تر سازد. اگر با چنین مشکلی مواجه هستید به جای چرت زدن می توانید به پیاده روی بروید. نیازی نیست مدت زمان زیادی را به پیاده روی اختصاص دهید. اگر با مشکل بی خوابی دست و پنجه نرم نمی کنید نیز می توانید از چرتی 20 تا 30 دقیقه ای لذت ببرید.

3. استفاده از مکمل ها را کنار بگذارید

ممکن است چیزهایی درباره مکمل های تقویت کننده انرژی یا ضد پیری شنیده باشید اما بهتر است چندان خود را درگیر مصرف این مواد نکنید زیرا در بسیاری موارد مدرکی درباره کارآمد بودن آنها وجود ندارد.

DHEA: DHEA هورمونی است که به طور طبیعی در بدن انسان تولید می شود و امکان ساخت آن در آزمایشگاه از مواد شیمیایی یافت شده در سیب زمینی شیرین وحشی و سویا نیز وجود دارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که DHEA فایده ای واقعی برای افزایش انرژی داشته باشد و همچنان در برابر عوارض جانبی آن نیز علامت سوال وجود دارد.

آهن: آهن زمانی انرژی شما را افزایش می دهد که با کمبود آن در بدن خود مواجه باشید. کمبود آهن از طریق آزمایش خون مشخص می شود. در غیر این صورت، نیازی به دریافت آهن ندارید و مصرف بیش از اندازه آن نیز می تواند مضر باشد.

ویتامین های گروه B: درست که ویتامین های B (B1، B2، B6، B12) به بدن در تبدیل مواد غذایی به انرژی و تامین سوخت مورد نیاز سلول ها کمک می کنند اما دریافت بیش از اندازه ویتامین های B تاثیری در شارژ فوق العاده سلول ها ندارد.

4. سوخت مورد نیاز بدن خود را عاقلانه تامین کنید

یک شیرینی بزرگ می تواند مقدار قابل توجهی کالری وارد بدن شما کند اما بدن انسان به سوخت و ساز سریع‌تر آنها تمایل دارد. از این رو، ممکن است با افت قند خون و خستگی مواجه شوید. شما با مصرف پروتئین های بدون چربی و کربوهیدارت های تصفیه نشده می توانید سطح پایدارتری از انرژی را برای بدن خود تامین کنید. مصرف ماست کم چرب به همراه مقداری آجیل، کشمش و عسل را امتحان کنید. وعده های غذایی روزانه خود را حذف نکنید. به خاطر داشته باشید، بدن شما نیازمند مقدار مشخصی از کالری برای ارائه عملکرد مناسب در طول روز است.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور


http://www.asriran.com/fa/news/493715/4


museum90

این دردها در بدن را جدی بگیرید

کمر درد چه زمانی نیاز به پزشک دارد؟!
درد در بدن انسان یک علامت و زنگ هشدار است و به عبارتی یعنی در سیستم طبیعی بدن اختلالی بوجود آمده است . به‌هر حال دانستن اینکه منشا هر درد به چه عامل یا عواملی بازمی‌گردد، می‌تواند در پیگیری و درمان موثر باشد. به همین دلیل بد نیست با چند درد و دلایل به وجود آمدن آنها بیشتر آشنا شویم.

دکتر نوید ابوالاحرار فلوشیپ فوق ‌تخصصی درد بیان کرد: بعضی از دردها عمق شان کم است و نیازی به پیگیری اورژانسی نیست ولی در مواردی ، دردهایی در بدن وجود دارد که نیاز به بررسی سریع پزشک دارند بطور کلی دردهایی که اهمیت بیشتری دارند و نیازمند به بررسی جدی متخصص هستند دارای چند مشخصه اند.

وی در ادامه متذکر شد : درد هایی که بصورت حاد و ناگهانی شروع می شوند ، درد های اسپاسمی و گرفتگی بخصوص در ناحیه شکم همراه با تهوع و استفراغ باشد و در 2طیف سنی کودکان و بزرگسالان مشاهده می شود این نوع درد ها طبیعی نیستند و باید سریع به پزشک مراجعه کرد . گروه دیگری از درد های خطرناک ، درد هایی هستند که به مدت طولانی در بدن ، فرد را آزار می دهند که این نوع ممکن است شدتی نداشته باشد اما مدت زمان زیادی فرد با آن دست و پنجه نرم می کند این نوع درد ها نیز درد های طبیعی نیستند و نیاز بررسی پزشک دارد .

درد های دیگری هم وجود دارند که با مصرف هر نوع مسکن و دارو بازهم قابل کنترل نیستند ، به عبارتی فردی که دچار سردرد ، پا درد ،دست درد و ... است و با خوردن مسکن دردش آرام نمی شود باید سریع تر به اورژانس مراجعه کند چرا که این نوع از درد های غیر قابل کنترل بسیار خطرناک هستند.درد هایی که با علایمی مانند درد با تهوع ، درد با تنگی نفس ، درد با سرگیجه و ... همراه می گردند جز عامل های خطرناک و جدی هستند که نیاز به بررسی اساسی دارد.هر کدام از علائم ذکر شده می تواند یک بیماری مهلک را در پی داشته باشد .

این متخصص اظهار کرد : درد در ارگان های حیاتی بدن مانند مغز ، قلب ،ریه و ....بسیار مهم و حائز اهمیت است . از میان انواع دردهای مزمنی که ممکن است برای افراد پیش بیاید، درد در ناحیه قفسه سینه نگران کننده ترین آنها است. دردهایی مانند احساس فشار شدید به قفسه سینه، درد در نزدیک بازوها، تنگی نفس بخاطر فشار به سینه و دردهای مشابه در دسته دردهای جدی طبقه بندی می شوند .

دردهایی که در ناحیه کمر ایجاد می شوند نیز باید جدی گرفته شود .کمردرد از دردهای شایع بسیاری از افراد مسن است. متخصصان تاکید می کنند که اگر دردهای ناحیه پشت، در فردی بیش از دو هفته به طول بیانجامد، بهتر است فرد تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد. چرا که این دردها می توانند به ناتوانی های جدی حرکتی در آینده منجر شوند.

ابوالاحرار افزود: افراد ممکن است به هر دلیلی و در جریان شیوه غلط زندگی با جابه‌جایی دیسک و فشار عصب نخاعی دچار مشکل شده باشند و این دردها را گاهی خفیف و گاهی شدید تجربه کنند اما همیشه با آن سر و کار دارید پس نسبت به آن بی‌تفاوت نباشید مخصوصا اگر گهگاه با بی‌حسی دست یا پا نیز مواجه شدید. بی‌توجهی به این درد خطر آسیب‌دیدگی دائمی عصب نخاعی را به همراه خواهد آورد.

این متخصص متذکر شد : افراد حتما باید حواسشان به سردرد های ناگهانی که دچار می شوند باشد چرا که سردرد ها انواع مختلفی دارند .سردردهایی وجود دارند که به هیچ یک از عوامل محیطی ارتباط ندارند؛ این سردردها به‌طور ناگهانی سراغ‌تان می‌آیند، به مرور شدت می‌گیرند؛ به گونه‌ای که فرد نسبت به نور و صدا دچار حساسیت می‌شود.این سردردها می‌توانند در گروه سردردهای میگرنی قرار بگیرند. این سردردها می‌توانند هر روز یا هر چند روز یک بار سراغ‌تان بیایند.

به گفته او، سردردهای دیگری نیز هستند که ناگهانی سراغ‌تان می‌آیند و با علائمی مثل کاهش بینایی، حالت تهوع و استفراغ، از دست دادن هوشیاری و بی‌حسی به ویژه در ناحیه سر همراه هستند؛ این سردرد ها طبیعی نیستند و خود شخص تفاوت اش را با سردرد میگرنی تشخیص می دهد و توصیه می شود در این نوع از سردرد ها حتما به متخصص مراجعه کنند .

منبع: جام جم آنلاین
http://www.asriran.com/fa/news/493843


museum90

روش‌های سنتی و فوق‌العاده موثر دفع سموم چای

چای سیاه دارای سمومی است که استفاده از آن موجب کوتاهی عمر می شود. از طرفی ایجاد خلط سودا (سودا زا)، سوزاندن آهن، طبع سرد بالا و کاهش سلامت و شفافیت پوست از دیگر مضرات آن است.
یک پژوهشگر طب اسلامی به معرفی ماده سم‌زدای طبیعی پرداخته و تاکید کرده است که مصرف آن در کنار چای مضرات و سموم این نوشیدنی را تا حد زیادی مهار می‌کند.

مرتضی حسینی منش پ‍‍ژوهشگر طب اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: چای سیاه دارای سمومی است که استفاده از آن موجب کوتاهی عمر می شود. از طرفی ایجاد خلط سودا (سودا زا)، سوزاندن آهن، طبع سرد بالا و کاهش سلامت و شفافیت پوست از دیگر مضرات آن است.

وی با تاکید بر خاصیت سم زدایی لیمو ترش افزود: استفاده از لیمو ترش همراه چای سیاه به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن سموم را از بین می برد و از مسمومیت جلوگیری می کند. همچنین مصرف لیمو به همراه چای در فصل تابستان ضد تهوع، تعریق و در افراد با طبع گرم، آرامبخش، نشاط آور و بسیار مقوی است. چای کاهنده خواص لیمو و استفاده از ترکیب آنها موجب ایجاد تعادل در بدن است.

حسینی‌منش تصریح کرد: چای سبز مقوی، جوان کننده، نشاط بخش ، مفید برای مغز و بدن و بالا برنده تمرکز است همچنین این دمنوش شش برابر آنتی بیوتیک ها خواص درمانی دارد. استفاده از لیمو ترش در کنار این دمنوش خاصیت ضد اکسیدانی و اثر جوان بخشی آن را چند برابر می کند.

این پ‍‍‍ژوهشگر طب اسلامی با یادآوری مضر بودن استفاده از قند به همراه چای و ایجاد سودا اظهار داشت: بهترین شیرین کننده به همراه چای، عسل است که باعث از بین بردن سموم آن می شود. همچنین استفاده از عسل در کنار چای سبز موجب افزایش جذب خواص درمانی آن می شود.

وی یادآور شد: مصرف خرما و توت خشک به همراه چای سیاه مضرات آن را به حداقل می رساند، همچنین ترکیب زنجبیل و دارچین در چای با توجه به طبع افراد و متناسب با فصل بسیار مفید است.

حسینی بیان کرد: استفاده از چای داغ موجب سرطان ریه و از بین برنده اعصاب روی زبان است. مصرف چای کمرنگ و جایگزینی سایر دمنوش های گیاهی به جای آن همواره از سوی متخصصین توصیه می شود.
http://www.asriran.com/fa/news/493893