بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت هشتاد و چهار


با تجزیه و تحلیل اسناد تاریخی اکنون مشخص شده است که صنعت قند آن تحقیقات را به عمد مهندسی کرده و پاداش دانشمندان برای تلاش های صورت گرفته در زمینه خطر آفرینی کمتر قند را پرداخت کرده است.

دیر زمانی است که زنگ هشدار خطرات مصرف بیش از اندازه قند برای انسان به صدا در آمده است. در سال 1957، جان یادکین، استاد تغذیه در کالج کوئین الیزابت در لندن، این استدلال را مطرح کرد که در بیماری قلبی و دیگر بیماری های مزمن، قند و نه چربی مقر اصلی است.

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "بیزینس اینسایدر"، اما دهه ها پیش و پس از مطالعه ای که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه هاروراد صورت گرفت، چربی به عنوان نخستین عامل خطر آفرین در رژیم غذایی برای بیماری قلبی معرفی شد و فرضیه یادکین رد شد.

اما با تجزیه و تحلیل اسناد تاریخی اکنون مشخص شده است که صنعت قند آن تحقیقات را به عمد مهندسی کرده و پاداش دانشمندان برای تلاش های صورت گرفته در زمینه خطر آفرینی کمتر قند را پرداخت کرده است. حتی بدون در نظر گرفتن این گزارش، شواهد مستند از آثار مضر مصرف بیش از اندازه قند رو به افزایش است.

بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، مردم باید روزانه 50 گرم قند - حدود چهار قاشق غذاخوری مصرف کنند. این در شرایطی است که سازمان جهانی بهداشت نصف این میزان را برای کسب نتایج خوب پیشنهاد می دهد. اما به عنوان مثال، هر آمریکایی به طور میانگین تا 22 قاشق چایخوری شکر در روز مصرف می کند. در ادامه با پی‌آمدهای بالقوه مصرف بیش از اندازه قند بنابر جدیدترین پژوهش های علمی بیشتر آشنا می شویم.

پوسیدگی دندان

در میان تمام بیماری های بالقوه مرتبط با قند، ارتباط بین قند و پوسیدگی دندان شاید تایید شده‌ترین مورد باشد. قند چنان دشمن بزرگی برای سلامت دهان و دندان محسوب می شود که مطالعه ای در سال 1967 آن را مقصر اصلی پوسیدگی دندان نامید. از آن زمان تاکنون، دندان پزشکان خواستار اعمال محدودیت های سختگیرانه‌تر برای مصرف قند شده اند.

پوسیدگی دندان زمانی رخ می دهد که باکتری های موجود در دهان با قندهای ساده تغذیه می شوند و تولید اسید می کنند که این اسید مینای دندان را از بین می برد. آب نبات های ترش موجب انتشار اسید بیشتری نسبت به دیگر آب نبات ها می شوند و از این رو پوسیدگی دندان راحت‌تر شکل می گیرد.

گرسنگی سیری ناپذیر

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

هورمون لپتین به بدن شما می گوید چه زمانی به اندازه کافی غذا خورده اید. افرادی که در آنها مقاومت به لپتین ایجاد می شود، سیگنال «من سیر هستم» را هرگز دریافت نمی کنند و از این رو مانعی اساسی در برابر کنترل وزن شکل می گیرد. چند مطالعه به این نکته اشاره داشته اند که مقاومت به لپتین می تواند از عوارض جانبی چاقی باشد و نه علتی که به آن منجر می شود. اما پژوهشی که روی موش ها صورت گرفته نشان داده است مصرف بیش از اندازه فروکتوز می تواند به صورت مستقیم به سطوح بیش از حد لپتین و کاهش حساسیت بدن نسبت به این هورمون منجر شود. (با حذف فروکتوز از رژیم غذایی موش ها این آثار به طور طبیعی معکوس شد.)

به گفته پژوهشگران مطالعات بیشتری در زمینه تایید ارتباط قند با اشتهای سیری ناپذیر باید صورت بگیرد اما نتایج به دست آمده تاکنون نگران کننده هستند.

افزایش وزن

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

غذاهای شیرین کالری فراوانی دارند اما در زمینه ارضا گرسنگی چندان خوب عمل نمی کنند. به عنوان مثال، هنگامی که پژوهشگران عادات غذایی گروه بزرگی از مردان ژاپنی را مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند ارتباط قابل توجهی بین میزان قند دریافتی و افزایش وزن وجود دارد. این ارتبط حتی پس از در نظر گرفتن عوامل دیگری مانند سن، شاخص توده بدنی، کل کالری دریافتی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و ورزش منظم نیز همچنان وجود داشت.

مقاومت به انسولین

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

هنگامی که یک وعده غذایی سرشار از قند مصرف می کنید، تقاضای بدن برای انسولین، هورمونی که به بدن در تبدیل مواد غذایی به انرژی قابل استفاده کمک می کند، افزایش می یابد. اما هنگامی که سطوح انسولین بالا باقی می ماند بدن شما حساسیت کمتری نسبت به این هورمون پیدا می کند و گلوکز در خون ساخته می شود.

نشانه های مقاومت به انسولین می تواند شامل خستگی، گرسنگی، ابهام مغزی، و فشار خون بالا باشد. مقاومت به انسولین با وزن اضافی در بخش میانی بدن شما مرتبط است. بیشتر افراد تا زمان ابتلا به دیابت از مقاومت به انسولین در بدن خود آگاه نمی شوند.

دیابت

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

بین سال های 1988 تا 2008، شیوع دیابت در آمریکا به میزان 128 درصد افزایش یافت. امروز، حدود 25 میلیون نفر در این کشور با دیابت دست و پنجه نرم می کنند. کشورهایی با مصرف بالای قند شاهد نرخ های بالاتر بیماری دیابت نیز هستند.

نتایج مطالعه ای که با حضور 51 هزار و 603 زن بین سال های 1991 تا 1999 انجام شد، نشان داد، خطر ابتلا به دیابت در میان زنانی که نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف کرده اند، بیشتر بوده است. مصرف این قبیل نوشیدنی ها نه تنها با اضافه وزن بلکه با ابتلا به بیماری دیابت مرتبط است.

چاقی

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

چاقی یکی از خطرات اصلی مصرف بیش از اندازه قند است. قند می تواند به صورت مستقیم خطر چاقی را افزایش دهد اما این ارتباط می تواند با ابتلا به دیابت، سندرم متابولیک یا عادات (رژیم غذایی و ورزش) مرتبط با رژیم های غذایی سرشار از قند گره خورده باشد. اگرچه با ارتباطی پیچیده مواجه هستیم اما بهتر است اعتدال در مصرف قند را فراموش نکنیم.

نارسایی کبد

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

دوزهای بالای قند می تواند فعالیت بیش از اندازه کبد را موجب شود. شیوه ای که بدن ما فروکتوز را سوخت و ساز می کند می تواند به ایجاد استرس و التهاب در این اندام منجر شود. این یکی از دلایلی است که فروکتوز اضافی به عنوان بازیگر کلیدی در ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی - تجمع چربی در سراسر کبد - شناخته می شود.

بیشتر افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی با عوارض چندانی مواجه نیستند و اغلب از بیماری خود نیز آگاه نیستند. اما در برخی افراد تجمع چربی می تواند به ایجاد زخم در کبد و در نهایت نارسایی این اندام منجر شود.

سرطان لوزالمعده

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

برخی مطالعات رژیم های غذایی سرشار از قند را با ابتلا به سرطان لوزالمعده، یکی از مرگبارترین اشکال سرطان، مرتبط دانسته اند. این پیوند می تواند به واسطه ارتباط رژیم های غذایی سرشار از قند با چاقی و دیابت - هر دو خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می دهند - شکل بگیرد.

بیماری کلیه

این ایده که رژیم غذایی با قند بالا می تواند یک عامل خطر آفرین برای بیماری کلیه باشد هنوز در حد فرضیه است اما دلایلی برای نگرانی وجود دارند.

نتایج برخی مطالعات صورت گرفته نشان داده اند مصرف سودای شیرین با آسیب کلیه در ارتباط است. همچنین، با توجه به آزمایش های صورت گرفته روی موش ها مشخص شده است آنهایی که با یک رژیم غذایی سرشار از قند تغذیه شده اند دارای کلیه هایی با اندازه بزرگتر از حد عادی و عملکرد ضعیف کلیه بوده اند.

فشار خون بالا

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

غذاهای شور از جمله عوامل موثر در فشار خون بالا محسوب می شوند اما مصرف بیش از اندازه قند نیز با فشار خون بالا پیوند خورده است. حتی تیمی از پژوهشگران اعلام کرده اند زمان آن فرا رسیده تا در دستور العمل ها تمرکز روی نمک کمتر شده و توجه بیشتری به قند صورت بگیرد.

بیماری قلبی

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

سیگار کشیدن و سبک زندگی کم تحرک به عنوان دو عامل خطر آفرین اصلی در زمینه بیماری قلبی شناخته می شوند اما بیماری های مرتبط با مصرف بیش از اندازه قند مانند دیابت و ضافه وزن نیز از جمله عوامل خطر آفرین در این زمینه هستند. پژوهش های جدید نشان داده اند مصرف بیش از اندازه قند می تواند سلامت قلب را به ویژه در بانوان تحت تاثیر قرار دهید.

اعتیاد

بیشتر پزشکان فکر نمی کنند اعتیاد به غذا که در کتاب های رژیم غذایی به آن پرداخته می شود، موضوعی واقعی باشد و البته این نوع اعتیاد با اعتیاد به الکل یا مواد مخدر متفاوت است. اما شواهدی وجود دارند که نشان می دهد موش ها می توانند به قند وابستگی پیدا کنند و رفتاری مشابه در انسان ها نیز امکان دارد.

زوال شناختی

چاقی و دیابت هر دو با زوال شناختی و بیماری آلزایمر پیوند خورده اند. از این رو، جای شگفتی ندارد که مطالعات جدید پیوند بین مصرف بیش از اندازه قند و این بیماری های مغزی را نشان دهند. دلایل رابطه احتمالی بین رژیم غذایی سرشار از قند و ابتلا به زوال عقل در مراحل بعدی زندگی همچنان نامشخص است. آیا با رژیم غذایی مرتبط است؟ و یا آیا ارتباطی واقعی بین دیابت و آلزایمر وجود دارد؟ پرسش های بسیاری درباره قند و زوال شناختی همچنان وجود دارند و برخی پژوهشگران خواستار حفظ احتیاط در مصرف قند تا زمان دستیابی به شواهدی بیشتر و بهتر شده اند.

15 دلیلی که باید از قند ترسید!

کمبودهای تغذیه ای

اگر در رژیم غذایی خود بیش از اندازه قند مصرف می کنید، احتمالا مواد غذایی دیگری که باید مصرف کنید را نادیده می گیرید. مصرف مواد غذایی با محتوای قند بالا به جای مواد غذایی کامل (به عنوان مثال مصرف نوشیدنی های غیر الکلی شیرین شده با قند به جای شیر و آب میوه در کودکان) به کمبودهای تغذیه ای منجر می شود. به عنوان مثال، کودکان آمریکایی کالری زیادی، به ویژه قند، مصرف می کنند اما ویتامین D، کلسیم، یا پتاسیم کافی دریافت نمی کنند. این کمبودها می تواند به نشانه هایی مانند خستگی، استخوان های شکننده، و ضعف عضلانی منجر شوند.

نقرس

نقرس در گذشته یک بیماری دردناک محدود به ثروتمندان بود. اما رژیم های غذایی ما تغییر کرده است و این شکل دردناک از آرتریت (التهاب مفاصل) در تمام بخش های جامعه شایع شده است. گوشت قرمز، ماهی کولی و دیگر مواد غذایی مرتبط با نقرس حاوی سطوح بالایی از پورین هستند. پورین ها مواد شیمیایی هستند که هنگام تجزیه شدن در بدن انسان اسید اوریک تولید می کنند و تولید اسید اوریک اغلب به نقرس منجر می شود.

اما اسید اوریک یکی از محصولات جانبی سوخت و ساز قند نیز است و پژوهشی جدید نشان داده است مصرف بیش از اندازه قند می تواند یک عامل خطر آفرین برای ابتلا به نقرس باشد. نتایج مطالعه ای در سال 2008 نشان داد، مصرف نوشیدنی های غیر الکلی شیرین شده با قند و فروکتوز با خطر افزایش یافته ابتلا به نقرس در مردان مرتبط است.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور


http://www.asriran.com/fa/news/494586/15


museum90

چه غذاهایی برای دندان و لثه ها مفید هستند؟

این میوه و سبزیجات ترد می توانند پلاک های چسبیده به دندان ها را کاهش دهند. تحقیقات نشان داده خوردن غذاهای ترد می تواند باعث تمیز کردن دندان ها از ساخت پلاک شود. دیگر میوه و سبزیجات ترد مانند خیار و فلفل خام نیز می توانند همین مزایا را برای دندان داشته باشند و آنها را از باکتری های مفید تمیز کنند.
چیزهایی که می خورید یا می نوشید مستقیما روی سلامت دندان و لثه ها تاثیر می گذارد. دهان اولین جایی است که با غذا ارتباط برقرار می کند، و اسیدیته آن روی دندان ها و لثه ها می نشیند و روی آنها تاثیر می گذارد. ما معمولا کیفیت غذا روی سلامت و وزن  مورد توجه قرار می دهیم، اما کیفیت برنامه غذایی دندان ها را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

تحقیقات ثابت کرده نشانه های فقر مواد مغذی در برنامه غذایی ابتدا خود را در سلامت دهان نشان می دهد. غذاهای جویدنی سرشار از قند یا چسبنده مانند نان سفید باید به صورت کلی در برنامه غذایی محدود شوند تا کمتر سلامت دندان و لثه ها را به خطر بیاندازند. مسواک زدن و شستشوی دندان ها همچنان اولین خط دفاعی به حساب می آید، تا دهانتان سالم بماند. اما خوردن غذای مناسب نیز به محافظت از سلامت دهان کمک می کند.

لبنیات

با توجه به تحقیقات خوردن بعضی از لبنیات به کاهش اسیدیته دهان کمک می کند. این مورد بسیار مهم است چون اگر غذا و بزاق هر دو اسیدی باشند، آسیبی که به دندان وارد می شود دو چندان است. پنیر مخصوصا می تواند تا حدود زیادی به کاهش اسیدیته دهان کمک کند حتی بیشتر از ماست بدون قند و شیر. ماست و کفیر همچنین منابعی از باکتری های مفید به نام پروبیوتیک را مهیا می کنند، پروبیوتیک با باکتری هایی که باعث ایجاد حفره و آسیب به لثه ها می شود مبارزه می کند. فقط به خاطر داشته باشید ماست و کفیری مصرف کنید که حاوی قند اضافه شده نباشد. قند می تواند تمام فواید این دو برای دندان و لثه ها را از بین ببرد. محصولات لبنی همچنین منابعی غنی از کلسیم، ویتامین D و فسفر هستند که برای ساخت استخوان هایی قوی لازمند، اما برای داشتن دندان هایی قوی نیز به کار می آیند.

سیب، کرفس و هویج خام

این میوه و سبزیجات ترد می توانند پلاک های چسبیده به دندان ها را کاهش دهند. تحقیقات نشان داده خوردن غذاهای ترد می تواند باعث تمیز کردن دندان ها از ساخت پلاک شود. دیگر میوه و سبزیجات ترد مانند خیار و فلفل خام نیز می توانند همین مزایا را برای دندان داشته باشند و آنها را از باکتری های مفید تمیز کنند. این غذاها همچنین سرشار از مواد مغذی هستند که باعث ساخت سلول های جدید در بدن می شوند، و برای بازسازی و التیام آسیب وارد شده به دندان و لثه ها بسیار مهم به حساب می آیند. همچنین میوه ها و سبزیجات فیبری می توانند ترشح بزاق را تحریک کنند. ترشح بزاق برای سلامت دندان ها مفید است چون بزاق اثری از کلسیم و فسفر است. این مواد معدنی به بازسازی دندانی که از باکتری ها فرسایش یافته کمک می کند.

بادام

بادام نیز مانند برخی از میوه ها و سبزیجات ترد است و می تواند همان تاثیر را روی دندان ها داشته باشد. بادام همچنین یکی از منابع کلسیم است و می تواند انتخابی هوشمندانه برای کسانی باشد که به لاکتوز حساسند و یا از لبنیات استفاده نمی کنند. ترکیب کردن بادام با برخی از میوه و سبزیجات خام می تواند تاثیر تمیز کردن دندان ها از پلاک را دوچندان کند و همچنین مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان که برای داشتن دندان و لثه ای سالم مورد نیاز است را فراهم کند.

چای سبز و سیاه

شاید فکر کنید چای باعث ایجاد لکه روی دندان می شود. با این حال نوشیدن چای سبز یا سیاه برای سلامت دهان و دندان می تواند مفید باشد. چای سرشار است از آنتی اکسیدان و فیتوکمیکال. این مواد همچنین می توانند مانع فرسایش دندان توسط باکتری ها شوند. خردن چای ساخت پلاک روی دندان ها را کاهش می دهد ، همچنین پلی فنول های موجود در چای سیاه می توانند از بوی بد دهان جلوگیری کنند.

کشیدن روغن نارگیل

اگر به دنبال راهی هستید که به صورت طبیعی با باکتری ها مبارزه کنید، شاید تا به حال درباره کشیدن روغن نارگیل به دهان و دندان شنیده باشید. یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل را به مدت 10 تا 20 دقیقه به داخل دهان خود می کشید و نگه می دارید. برخی از باکتری ها و پلاک ها ساده تر در چربی ها حل می شوند. گرداندن چربی در دهان به کم شدن مقدار باکتری ها و پلاک ها کمک می کند.

این کار از زمان های بسیار قدیم انجام می شده. امروزه تحقیقات نیز اثر این کار و مزیت آن برای سلامت دهان و دندان را به اثبات رسانده است. علاوه بر روغن نارگیل می توانید از روغن های کنجد و آفتابگردان نیز استفاده کنید. یک تحقیق نشان دادن کشیدن روغن با روغن نارگیل به مدت 30 روز به کاهش ساخت پلاک که عامل ورم لثه است کمک می کند. روغن نارگیل به خصوص دارای خواص ضد میکروبی است چون حاوی مقدار زیادی اسید لوریک است. اضافه کردن روغن نارگیل به برنامه غذایی می تواند مقدار پلاک ها را کم کند. اما برای گرفتن نتیجه مطلوب متخصصان توصیه می کنند روغن کشیدن را با 5 دقیقه شروع کنید. سپس کم کم به 15 تا 20 دقیقه افزایشش دهید. وقتی کار تمام شد حتما روغن را از دهانتان بیرون بریزید. روغن کشیدن نمی تواند جای نخ دندان و مسواک زدن را بگیرد و باید به عنوان چیزی اضافه بر مسواک زدن استفاده شود.

برای داشتن دندان و لثه های سالم از چه چیزهایی اجتناب کنیم؟

غذاهای نرم مانند نان سفید، غذاهای پخته یا چیپس های فرآوری شده می توانند در دهان چسبنده شوند و بین دندان ها گیر کنند. شیرینی و شکلات های چسبنده مانند تافی نیز بسیار چسبنده هستند و بین دندان ها می مانند و رشد باکتری ها در دهان را افزایش می دهند. نوشیدنی های گازدار و آب میوه ها، باعث ایجاد منبع متمرکز قند در دهان می شوند. نوشیدنی های گازدار به ویژه حاوی اسید های فسفری هستند که دندان را فرسایش می دهد.

منبع: دکتر کرمانی
http://www.asriran.com/fa/news/494773


museum90

غذاهای مفید برای بهبود سرفه

از مواد غذایی که به بهبود سرفه کمک می‌کند می‌توان به زرده تخم‌مرغ عسلی, حریره بادام, شیر بادام و عسل انجیر اشاره کرد.
یک دستیار تخصصی طب سنتی ایران غذاهای مفید برای بهبود سرفه را تشریح کرد.

مریم مقیمی درباره غذاهای مفید برای بهبود سرفه اظهار داشت: از مواد غذایی که به بهبود سرفه کمک می‌کند می‌توان به زرده تخم‌مرغ عسلی, حریره بادام, شیر بادام و عسل انجیر اشاره کرد.

به‌گفته وی ترکیبی که در آن بادام پوست‌گرفته پودرشده و شکر به‌میزان مساوی و به‌اندازه نصف آن مویز بی‌دانه با هم مخلوط شده باشند برای سرفه‌های کهنه بسیار مفید است.

این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: حلوای 4 مغز (به‌خصوص حلوایی که در آن از مغز بادام یا مغز گردو استفاده شده باشد), ماش پلو با روغن بسیار کم و شیره بادام که برای تهیه شیره بادام، پوست قهوه‌ای بادام درختی را گرفته، آن را آسیاب کرده یا در دستگاه میکسر، میکس کرده و روی آن آب جوش بریزید, سپس آن را صاف کنید و بنوشید که برای رفع سرفه بسیار نافع است.

مقیمی ادامه داد: شوربا یا آبگوشت مرغ چاق با مقداری نخود، شیره بادام و کمی برگ پنیرک, مصرف روزانه یک قاشق آب پیاز پخته صبح ناشتا نیز برای بهبود سرفه مفید است.

وی بیان داشت: شلغم و کدو حلوایی پخته, شیر بادام، حریره بادام, دم‌کرده آویشن که با "عسل انجیر" شیرین شده باشد، شیرهویج و لعاب "به‌دانه" نیم‌گرم که با کمی نبات شیرین شده باشد نیز بسیار در رفع سرفه مفید است.

این دستیار تخصصی طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: جو پوست‌کنده، کشمش بدون هسته، شنبلیله، از هرکدام 100 گرم، گل گاوزبان، "به‌دانه" از هرکدام 25 گرم، با آب روی حرارت ملایم به‌مدت یک ساعت بجوشد تا لعاب بدهد, سپس صاف کرده با 250 گرم عسل مخلوط کرده و روزی 3 بار هر بار یک قاشق غذاخوری میل شود برای رفع سرفه بسیار مفید است.

منبع: تسنیم
http://www.asriran.com/fa/news/494703

راه سلامت نود و چهار


زخم معده می تواند بسیار دردناک باشد و در صورت ابتلا چشم پوشی از آن بسیار دشوار است. در صورتی که این بیماری درمان نشود، زخم می تواند دیواره معده را از بین برده و موجب شکل گیری سوراخ در آن شود و یا آسیب رگ های خونی موجب خونریزی معده شود که به سلامت فرد آسیب جدی وارد می کنند.

زخم معده آسیب دردناکی است که به طور معمول در پوشش داخلی معده (زخم گاستریت یا پپتیک) یا در دهانه روده کوچک در قسمت دوازدهه (زخم دوازدهه یا پپتیک) شکل می گیرد. زخم های معده به واسطه عدم تعادل در آنزیم های گوارشی یا آسیب دیدن لایه پوشاننده معده (به عنوان مثال، در نتیجه اعتیاد به الکل) ایجاد می شوند.

نشانه‌هایی که از زخم معده خبر می‌دهند

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "اکتیوبیت"، زخم معده می تواند بسیار دردناک باشد و در صورت ابتلا چشم پوشی از آن بسیار دشوار است. در صورتی که این بیماری درمان نشود، زخم می تواند دیواره معده را از بین برده و موجب شکل گیری سوراخ در آن شود و یا آسیب رگ های خونی موجب خونریزی معده شود که به سلامت فرد آسیب جدی وارد می کنند.

در ادامه با برخی از نشانه های مشهود زخم معده بیشتر آشنا می شویم.

درد شکم

درد در قسمت شکم، به طور معمول بین سینه و ناحیه ناف، می تواند از نشانه های زخم معده باشد. این درد اغلب با امواج سوزش و یا درد شدید شکل می گیرد و از بین می رود.

افزایش سوء هاضمه

زخم معده می تواند به سوء هاضمه شدید و تولید گازهای دردناک منجر شود که به معنای باد گلو و سکسه پس از خوردن وعده های غذایی است.

تهوع

به واسطه عدم تعادل در آنزیم های گوارشی، فرد مبتلا به زخم معده احتمالا با احساس خفیف تا شدید تهوع مواجه می شود که به طور معمول هنگام صبح و زمان خالی بودن معده شکل می گیرد.

سنگینی شکم

زخم معده موجب شکل گیری احساس سنگینی یا پری در قسمت شکم می شود که این شرایط مشابه با احساسی است که پس از نوشیدن مقدار زیادی از آب به انسان دست می دهد.

نشانه های شبیه آنفولانزا

بیشتر بیماران مبتلا به زخم معده به واسطه نشانه هایی شبیه به بیماری آنفولانزا مانند خستگی، ضعف عمومی، تب و تهوع دچار اشتباه در تشخیص بیماری خود می شوند.

بی اشتهایی

دردهای شدید و ناگهانی معده که بیماران مبتلا به زخم معده چند ساعت پس از هر وعده غذایی احساس می کنند اغلب به ترس آنها از غذا خوردن و یا از دست دادن کامل اشتها منجر می شود.

گرسنگی غیر قابل توضیح

احساس گرسنگی شدید چند ساعت پس از خوردن یک وعده غذایی کامل نیز در میان بیماران مبتلا به زخم معده رایج است. این حالت درد گرسنگی نیست، بلکه دردهای زخم معده است که به واسطه افزایش آنزیم های گوارشی شکل می گیرند.

کاهش وزن ناگهانی

با از دست دادن اشتها، به طور طبیعی کاهش وزن در نتیجه کاهش مصرف مواد غذایی رخ می دهد. در صورتی که زخم معده موجب استفراغ مرتب پس از هر وعده غذایی شود، فرد مبتلا به این بیماری از کاهش وزن ناگهانی رنج خواهد برد.

تغییر رنگ مدفوع

مدفوع فرد مبتلا به زخم معده می تواند نسبت به گذشته تیره‌تر و خمیری به نظر برسد و یا در صورت رشد اندازه و شدیدترین شرایط زخم ردپایی از خون در آن دیده شود.

استفراغ خونی

به واسطه سطوح بالای آنزیم های گوارشی در روده و معده، استفراغ یکی از نشانه های رایج زخم معده است. با این وجود، اگر استفراغ حاوی نشانه هایی از خون باشد، بیمار دچار زخم معده پیشرفته شده و نیازمند توجه و درمان فوری است.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور

http://www.asriran.com/fa/news/489442


museum90

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما

اگر یک رژیم غذایی به خوبی متعادل شده و سرشار از میوه و سبزیجات را دنبال می کنید، جای نگرانی از این که پتاسیم بیش از اندازه دریافت کنید، وجود ندارد. اما چالش اصلی این است که بیشتر مردم از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت نمی کنند.

مصرف به اندازه مواد غذایی حاوی پتاسیم در رژیم غذایی برای سلامت قلب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به گفته جان دی، متخصص اختلالات ریتم قلب در موسسه مرکز پزشکی قلب اینترمانتین در موری، یوتا، دریافت پتاسیم کافی برای عملکرد مناسب و درست ضربان قلب ضروری است.

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "اوری‌دی هلث"، اگر سطوح پتاسیم بیش از اندازه زیاد یا بیش از انداز کم باشد، قلب در معرض افزایش خطر ایست قلبی قرار می گیرد. افزون بر این، مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم به میزان کافی در رژیم غذایی روزانه به کاهش فشار خود نیز کمک می کند.

وجود مواد غذایی سرشار از پتاسیم در رژیم غذایی روزانه برای تنظیم ریتم قلب باثبات نیز اهمیت دارد. یکی از عوامل خطر آفرین ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی - ریتم قلب نامنظم - عدم دریافت به اندازه یا دریافت بیش از اندازه پتاسیم است. بنا بر توصیه وزارت کشاورزی آمریکا، حداقل 4,700 میلی گرم پتاسیم باید در رژیم غذایی روزانه شما وجود داشته باشد. این میزان ممکن است بیش از آن چیزی باشد که روزانه مصرف می کنید زیرا بنا بر نتایج یک بررسی ملی در آمریکا مشخص شده است شهروندان این کشور به طور میانگین 2,640 میلی گرم پتاسیم در رژیم غذایی روزانه خود مصرف می کنند.


مواد غذایی سرشار از پتاسیم

برخی میوه ها، سبزیجات و آجیل از پتاسیم بیشتری نسبت به مواد دیگر برخوردار هستند. انتخاب مواد غذایی سرشار از پتاسیم آسان است زیرا تعداد آنها بسیار زیاد است. در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی می کنیم.

سبزیجات

سیب زمینی: یک سیب زمینی متوسط حاوی 926 میلی گرم پتاسیم است.

سیب زمینی شیرین: یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی 540 میلی گرم پتاسیم است.

اسفناج: یک دوم فنجان اسفناج پخته شده حاوی 290 میلی گرم پتاسیم است.

کدو سبز: یک دوم فنجان کدو سبز پخته شده حاوی 280 میلی گرم پتاسیم است.

گوجه فرنگی: یک دوم فنجان گوجه فرنگی تازه حاوی 210 میلی گرم پتاسیم است.

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

حبوبات و آجیل

سویا: یک دوم فنجان سویای پخته شده حاوی 440 میلی گرم پتاسیم است.

عدس: یک دوم فنجان عدس پخته شده حاوی 370 میلی گرم پتاسیم است.

لوبیا قرمز: یک دوم فنجان لوبیا قرمز پخته شده حاوی 360 میلی گرم پتاسیم است.

نخود خرد شده: یک دوم فنجان نخود پخته شده حاوی 360 میلی گرم پتاسیم است.

بادام: یک سوم فنجان بادام حاوی 310 میلی گرم پتاسیم است.

میوه ها

موز: یک موز متوسط حاوی 420 میلی گرم پتاسیم است.

زردآلو: یک چهارم فنجان زردآلو حاوی 380 میلی گرم پتاسیم است.

پرتقال: یک پرتقال متوسط حاوی 237 میلی گرم پتاسیم است.

طالبی: یک دوم فنجان طالبی حاوی 214 میلی گرم پتاسیم است.


رژیم های غذایی سرشار از پتاسیم

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

توصیه های رژیم غذایی مناسب به ویژه اگر شامل مواد غذایی سرشار از پتاسیم باشند می توانند به بهبود شرایط سلامت از جمله زیر کنترل درآوردن فشار خون بالا کمک کنند. رویکردهای رژیمی برای توقف فشار خون بالا یا رژیم غذایی DASH به عنوان روشی کارآمد و موثر برای کاهش فشار خون به واسطه انتخاب هوشمندانه مواد غذایی از محبوبیت زیادی در جهان برخوردار شده است.

رژیم غذایی DASH بر خوردن هرچه بیشتر میوه ها و سبزیجات و کاهش مصرف چربی و سدیم متمرکز شده است. این رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی با میزان پتاسیم بالا است. میوه ها و سبزیجات برای افراد مبتلا به بیماری فشار خون مفید هستند. همچنین، این مواد غذایی به کنترل وزن فرد نیز کمک می کنند.

کاهش خطر سکته مغزی در بانوان پس از یائسگی با مصرف پتاسیم

بنابر نتایج مطالعه صورت گرفته توسط انجمن قلب آمریکا، احتمال بروز سکته مغزی در بانوانی که پس از یائسگی به میزان کافی پتاسیم از رژیم غذایی روزانه خود دریافت می کنند، کمتر است. نرخ پایین‌تر سکته مغزی در میان این افراد می تواند ناشی از مزایای سلامت قلب یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم مانند کنترل فشار خون و تثبیت ریتم قلب باشد.

با بررسی رژیم غذایی بیش از 90 هزار زن، پژوهشگران دریافتند آنهایی که بیشترین میزان پتاسیم را از رژیم غذایی خود دریافت می کردند 12 تا 16 درصد احتمال کمتری داشته تا دچار سکته مغزی شوند. بانوان حاضر در این مطالعه بین 50 تا 79 سال سن داشتند. همچنین، بانوانی که بیشترین میزان پتاسیم را در رژیم غذایی خود مصرف می کردند 10 درصد احتمال کمتری داشته که طی دوران 11 ساله انجام این مطالعه فوت کنند. شایان ذکر است، پتاسیم دریافتی آنها از منابع غذایی سرشار از مواد معدنی و نه مکمل ها ناشی می شد.

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

کنترل فشار خون با مواد غذایی سرشار از پتاسیم

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهند تعداد شهروندان آمریکایی مبتلا به فشار خون بالا حدود 75 میلیون نفر است که 32 درصد از کل جمعیت این کشور را شامل شده و این آمار همچنان رو به افزایش است.

فشار خون بالا عامل خطر آفرینی محسوب می شود که می تواند به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی منجر شود که در حال حاضر از عوامل اصلی مرگ و میر در آمریکا محسوب می شوند. این بیماری همچنین یکی از دلایل فیبریلاسیون دهلیزی نیز است. از این رو، کنترل فشار خون یکی از مهمترین کارهایی است که هر فردی باید برای انجام آن در هر روز تلاش کند.

فشار خون عادی باید زیر 120/80 mmHg باشد. پیش فشار خون بالا به شرایط بین فشار خون عادی تا 139/89 mmHg گفته می شود و فشار خون بالا به بیش از 140/90 mmHg اشاره دارد.

با افزودن مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سیب زمینی، سویا، موز، و پرتقال در رژیم غذایی خود می توانید به سمت تحقق هدف کنترل فشار خون بالا گام بردارید.

آیا به اندازه کافی مواد غذایی سرشار از پتاسیم مصرف می کنید؟

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

اگر یک رژیم غذایی به خوبی متعادل شده و سرشار از میوه و سبزیجات را دنبال می کنید، جای نگرانی از این که پتاسیم بیش از اندازه دریافت کنید، وجود ندارد. اما چالش اصلی این است که بیشتر مردم از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت نمی کنند. اگر ورزش های سنگین و مقاومتی انجام می دهید و یا در روزهای گرم تابستان تمرین می کنید، در حقیقت مقادیر زیادی از پتاسیم بدن خود را به واسطه عرق کردن از دست می دهید. از این رو، شما باید به فکر جبران آن باشید.

در صورتی که مبتلا به نارسایی کلیه نیستید و یا داروهای مشخصی را مصرف نمی کنید، نیازی نیست نسبت به درباره دریافت بیش از اندازه پتاسیم نگران باشید. اگر از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت کنید، کلیه ها فعالیت قابل توجهی را در زمینه تنظیم سطح پتاسیم بدن انجام می دهند.

خوردن بیش از اندازه مواد غذایی سرشار از پتاسیم تنها برای بیمارانی که مشکلات کلیوی دارند یک نگرانی محسوب می شود و باید با پزشک خود درباره چگونگی ایجاد تعادل در سطوح پتاسیم مشورت کنند.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور
http://www.asriran.com/fa/news/489700


museum90

9 چیزی که تغییرات پاهایتان به شما می‌گویند

اکثر مردم تورم را در پای خود تجربه کرده‌اند. اغلب علت تورم چیزی ساده مانند ایستادن برای مدت زمان طولانی، پوشیدن کفش های تنگ، بودن در یک پرواز طولانی و یا یک مصدومیت جزئی مانند رگ به رگ شدن مچ پا است. با این حال، اگر تورم بیش از چند روز طول بکشد، می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی‌تر باشد.
تا زمانی که به نظر می‌رسد همه چیز به درستی کار می کند، ممکن است توجه زیادی به پاهای خود نداشته باشیم. پاها اغلب با جوراب و کفش پوشیده می‌شوند و چیزی که از دید خارج باشد، از ذهن خارج می‌شود. انگشتان سرد پا می‌تواند نشانه‌ای از گردش خون ضعیف باشد.

سیگار کشیدن و شرایط مرتبط با سیگار کشیدن می‌تواند توانایی ریه‌ها برای جذب اکسیژن را کاهش دهد و به کاهش سطح اکسیژن در خون منجر ‌شود. این بیماری‌ها باعث تنگی شریان‌ها می‌شود، که می‌تواند مانع جریان خون در سراسر بدن شود. اگر شما متوجه شدید که پاها تقریبا همیشه سرد و بی حس هستند، با دکتر خود مشورت کنید.

در زیر برخی از علائم رایج بیماری‌های مرتبط با پا و همچنین نشانه‌هایی که ممکن است برای سلامتی خطرآفرین باشد ذکر شده است.

خارش پا

همانطور که خارش پا ناخوشایند و مزاحم است، معمولا نشانه‍‌ای از یک وضعیت پزشکی جدی نیست.رایج‌ترین مقصر خارش و پوسته پوسته شدن در پاها عفونت‌های قارچی است. این عفونت‌ها در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند، معمولا در بین انگشتان پا شروع می‌شود و اغلب در افرادی که کفش‌های تنگ بسیار می‌پوشند و عرق می‌کنند به وجود می‌آید. در حالی که عفونت پا مسری است اما می‌توان آن را به راحتی با داروهای ضد قارچ درمان کرد. در برخی موارد، خارش پا ممکن است از یک واکنش آلرژیک به کرم‌ها و یا مانند بیماری پسوریازیس ناشی از اختلال ایمنی بدن باشد. در صورتی که خارش پا در شما باقی بماند و یا بدتر شود با دکتر خود صحبت کنید.

تغییر رنگ پوست

جوش پوستی یا عفونت‌های قارچی مانند بیماری «پای ورزشکاران» معمولا باعث می‌شود پوست مایل به قرمز و پوسته پوسته شود، اما در بسیاری از شرایط دیگر ممکن است به تغییر رنگ پا منجر شود. یک بیماری که به عنوان پدیده نشانگان رینود شناخته شده، توسط دنباله‌ای از تغییر رنگ در پوست در واکنش به سرما یا استرس به وجود می‌آید. در یک نمونه از پدیده رینود، منطقه آسیب دیده شروع به باریک شدن می‌کند و جریان خون کاهش می‌یابد. منطقه آسیب دیده ممکن است شروع به احساس سردی و بی حسی و در نهایت جریان خون را محدود کند. گاهی اوقات که گردش خون بهبود می‌یابد، پوست ممکن است قبل از بازگشت به حالت عادی به رنگ قرمز تبدیل شود. رینود اغلب بدون بیماری زمینه‌ای رخ می‌دهد با این حال در برخی موارد رینود ممکن است نشانه اولیه یک بیماری جدی‌تر مانند آرتریت روماتوئید و یا لوپوس باشد.

چماقی شدن انگشتان پا

چماقی شدن شامل تغییر در مناطق اطراف پا و در انگشت یا ناخن انگشت است. علایم معمول چماقی شدن ناخن عبارتند از نرم شدن بستر ناخن، برآمدن نوک پا و خم شدن ناخن‌ها به شکل یک زاویه تیز است. اکثریت قابل توجهی از موارد بنیادی چماقی شدن از بیماری های قلب و ریه است که سطح اکسیژن در خون را کاهش می‌دهد. اگر شما متوجه تغییرات در انگشت یا ناخن‌های پای خود شدید که شبیه چماقی است با دکتر خود صحبت کنید، چرا که می تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی مانند سرطان ریه، بیماری‌های قلبی و بیماری کرون باشد.

پاهای ورم کرده

اکثر مردم تورم را در پای خود تجربه کرده‌اند. اغلب علت تورم چیزی ساده مانند ایستادن برای مدت زمان طولانی، پوشیدن کفش های تنگ، بودن در یک پرواز طولانی و یا یک مصدومیت جزئی مانند رگ به رگ شدن مچ پا است. با این حال، اگر تورم بیش از چند روز طول بکشد، می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی‌تر باشد. سیالات مانند خون در پاها ممکن است منجر به تورم به عنوان یک نتیجه از نارسایی احتقانی قلب، بیماری کلیه و یا حتی به عنوان یک عارضه جانبی از داروها برای دیابت و فشار خون بالا شود. تورم ممکن است از التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید یا آرتروز باشد. اگر تورم همراه علائمی مانند درد قفسه سینه، اشکال در تنفس یا سرگیجه باشد اقدامات پزشکی ضروری است، چون می‌تواند نشانه‌ی یک لخته خون یا یکی دیگر از بیماری جدی قلبی باشد.

سوزش پا

احساس سوزش پا می‌تواند از خفیف (بی حسی و سوزن سوزن شدن) تا شدید (درد شدید که حتی می تواند خواب را مختل کند) متفاوت باشد. چیز ساده‌ای مانند خستگی پاها و یا یک عفونت رایج مثل پای ورزشکار می‌تواند نشانه‌ای کوتاه مدت مانند سوزش یا سوزن سوزن شدن را داشته باشد. در موارد شدید، سوزش در پاها می‌تواند نشانه‌ای از آسیب‌های عصبی ناشی از دیابت یا بیماری‌های گردش خون موسوم به بیماری شریانی محیطی (PAD) باشد. در صورتی که احساس سوزش برای چند هفته و علائم شدیدتر و دردناک‌تر دارید و در حال شروع به از دست دادن احساس در انگشتان پاهای خود هستید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. استراحت کردن و بالا بردن پای خود برای کاهش علائم مفید است. علاوه بر این، حمام کردن و گذاشتن پای خود در آب سرد نیز می‌تواند درد و سوزش را کاهش دهد.

درد در انگشت شست پا

گاهی اوقات نقاط درد خاص منجر به یک وضعیت خاص می‌شود. اگر درد در اطراف نوک و گوشه ناخن متمرکز شده باشد، می‌تواند نشانه رشد ناخن اضافه در انگشت پای شما باشد. حملات درد شدید در مفصل انگشت شست پا می‌تواند یک فرم پیچیده‌ای از آرتریت به عنوان نقرس را نشان دهد. علائم نقرس شامل درد شدید مفاصل پس از یک ناراحتی طولانی است و اغلب در شب و بدون هیچ گونه اخطاری رخ می‌دهد. آرتریت روماتوئید می‌تواند توضیح دیگری برای آن باشد، که به عنوان علائم اولیه تمایل دارند که بر پا و مفاصل انگشت اثر بگذارند. اگر شما ناراحتی مزمن یا درد ناگهانی محلی را تجربه می‌کنید بدون هیچ توضیحی برای ملاقات با دکتر برنامه ریزی کنید.

ناخن‌های زرد رنگ

همانند سایر قسمت های بدن شما، تغییر رنگ در ناخن‌ها ممکن است نشانه‌ی آن باشد که چیزی اشتباه است.عفونت قارچی ناخن اغلب به عنوان یک نقطه زرد در زیر نوک ناخن آغاز می‌شود. متاسفانه قارچ ها تمایل به رشد در محیط های تاریک، گرم و مرطوب دارند و قسمت زیرین ناخن انگشت پا بهترین مکان برای رشد آن‌هاست. اگر تغییر رنگ مورد توجه قرار نگیرد و بدون درمان رها شود، می‌تواند در دیگر ناخن انگشتان پا پخش شود. عفونت ناخن به طور معمول یک خطر بزرگ بهداشتی نیست اما اگر شما مبتلا به دیابت هستید، عفونت‌های قارچی می‌تواند گردش خون در پای شما را مختل کند و منجر به عوارض جدی‌تر بهداشتی شود.

ناخن‌های سفید رنگ

تغییر رنگ سفید ناخن‌ها لزوما یک مشکل سلامتی نیست. این تغییر رنگ شامل لکه‌های معمول سفید در اطراف ناخن است که همانند ناخن شروع به رشد می کند. برخلاف باور رایج، این علائم نشانه کمبود ویتامین نیستند و به طور کلی بی ضرر در نظر گرفته می‌شوند. یک آسیب ممکن است باعث شود بخشی از ناخن انگشت پا از بستر ناخن جدا شود، که باعث می شود که نوک ناخن سفیدتر به نظر برسد. علاوه بر این برخی از عفونت های قارچی اول خود را به عنوان علامت سفید روی نوک ناخن را نشان می‌دهند. که اگر بدون کنترل رها شود، این عفونت می‌تواند در سراسر ناخن گسترش یابد، که منجر به تغییر رنگ بیشتر و به طور بالقوه باعث می‌شود ناخن از بستر خود جدا شود.

منبع: مجله سلامت
http://www.asriran.com/fa/news/484787/9