بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت هفتاد و یک


طب سوزنی در بیمارهای عضلانی، اسکلتی، دردهای ستون فقراتی، آسیبها و التهاب های تاندونی وورزشی، بیماری های اعصاب و روان، بی خوابی، افسردگی، اضطراب و اختلال وسواسی کاربرد دارد.
طب سوزنی در درمان برخی بیمارهای موثر و در برخی بیماریها بی تاثیر است.

دکتر کاظمی، متخصص طب سوزنی، گفت: طب سوزنی در بیمارهای عضلانی، اسکلتی، دردهای ستون فقراتی، آسیبها و التهاب های تاندونی وورزشی، بیماری های اعصاب و روان، بی خوابی، افسردگی، اضطراب و اختلال وسواسی کاربرد دارد.

او با بیان اینکه طب سوزنی تاثیر تدریجی و منطقی دارد افزود: در برخی از بیماری های مانند قلب وعروق، فشارخون، کم کاری و پرکاری تیروئید تاثیر آنچنانی ندارد.

طب سوزنی در کنار درمان های دیگر به عنوان مکمل کاربرد دارد و این نوع درمان با قدمت 5 هزار ساله یکی از شاخه های طب کشور چین است.

منبع: شبکه خبر


museum90

با ریه خود آشتی کنید

سیگار مهمترین عامل ابتلا به سرطان ریه است. اولین قدم برای جلوگیری از این بیماری مرگبار، ترک سیگار است.
سرطان ریه کشنده ترین نوع سرطان است و تعداد قربانیان آن از مجموع سرطان های سینه، پروستات و روده بیشتر است. ماه نوامبر با هدف حمایت از بیماران ریوی، خانواده های آنان و پیشگیری از ابتلای افراد سالم، ماه آگاهی درباره سرطان ریه نامگذاری شده است.

سرطان ریه دومین سرطان شایع و مرگبارترین نوع سرطان است. از هر چهار مرگ ناشی از سرطان، یک مورد به دلیل سرطان ریه است. سرطان پروستات شایع ترین سرطان در میان مردان و سرطان سینه، سرطان نخست در میان زنان است؛ البته در این آمار سرطان پوست لحاظ نشده است. سرطان ریه معمولا در افراد سالمند دیده می شود. از هر سه بیمار مبتلا به سرطان ریه، دو مورد بالای 65 سال سن دارند و کمتر از دو درصد مبتلایان کمتر از 45 سال سن دارند. میانگین سن مبتلایان 70 سال است. از هر 14 مرد، یک نفر به سرطان ریه مبتلا می شود و این آمار در میان زنان، یک از 17 زن است.

****حقایقی تلخ و تکان دهنده در مورد سرطان ریه
-آمار منتشر شده توسط انجمن سرطان آمریکا در سال 2015 نشان می دهد که در هر30 ثانیه یک نفر بر اثر سرطان ریه جان خود را از دست می دهد.
- حدود 14 درصد از تمام موارد ابتلا به سرطان، به ریه اختصاص دارد.
- احتمال ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگار کشیدن را از اوایل دوران نوجوانی آغاز می کنند، 40 درصد است.
-احتمال زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان ریه 10 درصد و آن هم حداکثر به مدت پنج سال پس از تشخیص است.

***** مهمترین روش های جلوگیری از سرطان ریه
1-به سیگار "نه” بگویید

سیگار مهمترین عامل ابتلا به سرطان ریه است. اولین قدم برای جلوگیری از این بیماری مرگبار، ترک سیگار است. به گزارش انجمن سرطان آمریکا، سیگار عامل اصلی 12 نوع سرطان است و یک مطالعه پیشگیری از سرطان نشان می دهد که در سال 2011 میلادی، می توان 48 درصد از مرگ های ناشی از این سرطان ها را مستقیما به سیگار نسبت داد. در سال 2011، 345 هزار و 962 مرگ ناشی از سرطان در آمریکا گزارش شده است که از این میان، 167 هزار و 805 مورد، منتسب به سیگار است. آمار مربوط به این گزارش به شرح زیر است:

125 هزار و 799 مورد مربوط به سرطان های تنفسی (ریه و برونش) و بر اثر سیگار است. دو هزار و 856 مورد مربوط به سرطان حنجره و به دلیل سیگار است. در حدود نیمی از مرگ های ناشی از سرطان های حفره دهان، مری و مثانه مربوط به سیگار است.

در ادامه این گزارش آمده است که سیگار عامل اصلی سرطان ریه و سیستم تنفسی است و احتمال سرطان های کبد، روده بزرگ، لب، بینی، سینوس ها، حنجره، حلق، مری، معده، پانکراس، کلیه، رحم، دهانه رحم، تخمدان، روده بزرک، کبد و لوسمی را افزایش می دهد. بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، مصرف دخانیات عامل یک مرگ از هر پنج مورد است. مطالعات دیگری نشان می دهد که افزایش استعمال سیگار توسط زنان در انگلیس، سبب شده است که شیوع سرطان ریه بیشتر از سرطان سینه باشد.

2-در معرض دود سیگار قرار نگیرید
استشمام دود سیگار، قلیان و پیپ، به اندازه سیگارکشیدن مضر است. فرد سیگاری با انتخاب خود به آغوش مرگ می رود ولی زندگی در کنار سیگاری ها، مرگ تحمیلی است.
چندی پیش تحقیقاتی توسط پژوهشگران دانشگاه بریگهام یانگ در ایالت یوتای آمریکا صورت گرفت که نشان می دهد زندگی در کنار افراد سیگاری سبب افزایش چربی بدن و اضافه وزن می شود؛ چراکه قرارگرفتن در معرض دود سیگار باعث افزایش ترشح هورمون انسولین می شود. از طرفی بر اثر استشمام دود سیگار، بدن به مرور زمان نسبت به انسولین مقاوم می شود؛ ترشح انسولین از یک طرف و مقاومت بدن در برابر آن از طرف دیگر، مهمترین عامل چاقی و اضافه وزن است.

3-میزان گاز رادون را در خانه بررسی کنید
دومین عامل ابتلا به سرطان ریه، گاز رادون است. رادون یک گاز رادیواکتیو است که از تجزیه اورانیوم موجود در خاک و سنگ بوجود می آید و زمانی که در خانه حبس شود، می تواند منجر به بروز سرطان ریه شود. مصالح استفاده شده در خانه، ترک دیوار، خاک گلدان، باغچه طبیعی در فضای بسته، چاهک و شکاف دور لوله ها و پنجره ها می توانند منبع گاز رادون در خانه باشند. با استفاده از آشکار ساز رادون می توان میزان این گاز را در خانه سنجید. این فرآیند در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکا و کانادا انجام می شود.

*** شایع ترین علایم سرطان ریه
سرطان ریه در 25 درصد موارد هیچ نشانه ای ندارد؛ ولی به محض مشاهده علایم اولیه، با یک تصویربرداری ساده اشعه ایکس از قفسه سینه می توان بیماری را تشخیص داد. علایم بیماری معمولا ناشی از تاثیر تومور یا اختلالات هورمونی، خون و یا ارگان های دیگر بدن است. سرفه های خشک، سرفه همراه با خون، خلط قهوه ای رنگ، خستگی مزمن، کاهش وزن بدون دلیل، عفونت های تنفسی مکرر، گرفتگی صدا، صدای خس خس و تنگی نفس، شایع ترین علایم بیماری محسوب می شوند.

حدود یک چهارم بیماران مبتلا به سرطان ریه، درد مداومی در ناحیه قفسه سینه حس می کنند.
پزشکان به افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار دارند، توصیه می کنند که به طور منظم غربالگری شوند. افراد سیگاری، افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند یا در خانواده خود بیمار مبتلا به سرطان ریه دارند، پر خطر محسوب می شوند. یکم تا سی ام ماه نوامبر، به آگاهی درباره سرطان ریه اختصاص داده شده است. ترک سیگار، دوری از افراد سیگاری و غربالگری سرطان، تنها راه نجات از این مرگ سیاه است.

منبع: ایرنا                 http://www.asriran.com/fa/news/502656


museum90

چند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات

وجود فیبر در سبزی‌ها یکی دیگر از دلایلی است که به اهمیت مصرف آنها در رژیم غذایی می‌افزاید. فیبرها به کاهش چربی خون، کاهش قند خون، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.
همه انسان‌ها باید در رژیم غذایی خود از پنج گروه غذایی اصلی یعنی گروه گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها، گروه شیر و لبنیات، گروه میوه‌ها، گروه سبزی‌ها و گروه نان و غلات استفاده کنند.

قطعا اولویت دادن یک گروه بر گروه دیگر، تعادل غذایی را بر هم می‌زند و مشکلات و عوارض مختلفی برای افراد به همراه می‌آورد. به‌عنوان مثال با این‌که سبزی‌ها خواص زیادی دارد اما پیروی از رژیم گیاه‌خواری یا فقط سبزی کار درستی نیست. سبزی‌ها باید در کنار سایر گروه‌های غذایی استفاده شود تا فوایدشان تکمیل شود.

چند گروه سبزی داریم؟

سبزی‌ها براساس قسمت‌های خوراکی‌شان به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شود که مهم‌ترین آنها سبزی‌های برگی‌شکل است. سبزی‌های برگی‌شکل که شامل انواع کاهو، گشنیز، جعفری، ریحان، شوید، تره، شاهی، کرفس و... است عمدتا یا به صورت خام مورد استفاده قرار می‌گیرد یا در انواع خورشت و آش ریخته می‌شود و کاربردی به صورت خام‌خواری ندارد.

گروه دیگر سبزی‌هایی است که ریشه آنها خوراکی است و سایر قسمت‌های گیاه معمولا غیرقابل خوردن است. مهم‌ترین سبزی‌های این گروه شامل پیاز، سیر، موسیر، هویج، چغندر، شلغم، ترب و... است. خیار، فلفل، بادمجان، کدو، گوجه‌فرنگی، بامیه و... نیز جزو سبزی‌هایی هستند که میوه آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف همه این سبزی‌ها به‌دلیل داشتن املاح و ویتامین‌های مختلف برای بدن ضروری است زیرا وجود املاحی مانند پتاسیم، منیزیوم، آهن و فیبر در سبزی‌ها به سلامت افراد کمک فراوانی می‌کند. البته آهن موجود در سبزی‌ها از نظر میزان جذب مانند منابع غذایی حیوانی نیست و سبزی‌های حاوی آهن هرگز نمی‌تواند جایگزین منابع حیوانی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز شود.

وجود فیبر در سبزی‌ها یکی دیگر از دلایلی است که به اهمیت مصرف آنها در رژیم غذایی می‌افزاید. فیبرها به کاهش چربی خون، کاهش قند خون، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

سبزی‌ها را بیش از حد حرارت ندهید

برخی از خانم‌ها یا آشپزهای رستوران‌ها به قدری سبزی را با حرارت بالا سرخ می‌کنند که رنگ آن کاملا تیره می‌شود و تقریبا دیگر ارزش غذایی بالایی ندارد. ضمن این‌که سبزی سرخ‌شده آغشته به روغن است و نه‌تنها برای سلامت بدن مفید نیست که ضرر هم دارد. چنانچه مجبورید برای طبخ غذایی، سبزی را تفت دهید از روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی، روغن کنجد یا روغن کانولا استفاده کنید. برای آن‌که ارزش غذایی سبزی‌ها بیش از حد لطمه نبینند درجه حرارت زیر ظرف را زیاد نکنید. توجه داشته باشید که یک تفت دادن ساده سبزی‌ها حدود 50درصد ویتامین‌های مفید آنها را از بین می‌برد چه برسد به سرخ کردن‌های طولانی و در درجه حرارت‌های بالا. در هنگام طبخ، سبزی را در مراحل پایانی پخت غذا به آن اضافه کنید و از پختن طولانی‌مدت آنها بپرهیزید. یادتان باشد غذا فقط نباید خوشمزه باشد بلکه باید بتواند نیازهای تغذیه‌ای بدن را هم تامین کند.

شست‌وشوی سبزی‌ها را جدی بگیرید!

نکته قابل توجه در مورد سبزی‌ها شست‌وشو و ضدعفونی کردن آنها از انواع میکروب‌ها و انگل‌ها است، بنابراین هنگام تمیز کردن سبزی‌ها حتما چهار مرحله گل‌زدایی و پاک‌کردن، انگل‌زدایی، میکروب‌زدایی با محلول ضدعفونی‌کننده مخصوص سبزی‌ها که حاوی پرکلرین است و در داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد و مرحله آب‌کشی پایانی را انجام دهید. انجام بادقت این چهار مرحله در مورد سبزی‌هایی که خام خورده می‌شوند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بد نیست بدانید همه عوامل بیماری‌زا با حرارت از بین نمی‌رود بنابراین به صرف این‌که سبزی پخته می‌شود پس آلودگی‌هایش هم از بین می‌رود، شست‌وشوی سبزی‌ها را ناقص نگذارید.

منبع: روزنامه جام جم
================
http://www.asriran.com/fa/news/502711