بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت هشتاد و هفت


خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول‌های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
 از پیاز به‌عنوان یک داروی ضدعفونی‌کننده استفاده می‌شود. مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لکه‌ها جلوگیری می کند و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده کرد. پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.

خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول‌های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده‌اند که از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیشگیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی به ویژه کلیه سلول های استخوانی تأثیر زیادی دارد.

در این خصوص سراغ یک کارشناس تغذیه رفته تا با وی در این زمینه گفت‌وگویی داشته باشیم.

نوید میر در گفت‌وگو با ایسنا منطقه سیستان و بلوچستان گفت: پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده می کرده است. در کتابهای پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه‌ای کامل نام برده شده است.

وی افزود: پیاز، قند خون و کلسترول را پایین می آورد، بوی آن میکروب های مضر را از بین می برد، قند خون را کاهش می دهد، از ابتلا به سکته جلوگیری می کند، قلب را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد، گردش خون را تقویت می کند، به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد، الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می کند، پیاز از سرطان ریه جلوگیری می کند چون مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد، مواد فلاونوید از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و به وفور در پیاز یافت می شود، پیاز برای پوست بسیار مفید است، زیرا خون را تصفیه می کند و در نتیجه رنگ چهره زیبا تر و جذاب تر می شود.

وی بیان کرد: همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود. پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم می کند و باعث استحکام استخوان بندی بدن می شود. بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است.

وی تاکید کرد: اگر سرما خورده‌اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید. پیاز مانند یک دستگاه تصفیه هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد. همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید، زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می کند.

وی خاطر نشان کرد: اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید. همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می‌کند.

وی در پایان گفت: گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می‌شود پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می‌کند. این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می‌کند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه می‌شود.

منبع: ایسنا
http://www.asriran.com/fa/news/493876


museum90

چگونه با فشار خون بالا ورزش کنید

برای حفظ فشار خون داخل رگ‌ها لازم است که قلب به تعداد دفعات کمتری خون را پمپ کند و به قلب فشار کمتری وارد آید و فشار خون کاهش یابد. با ورزش بروز و شدت عوامل خطرزای قلبی عروقی و پرفشاری خون تقلیل می‌یابد و کاهش مصرف داروی ضد پرفشاری خون امکان پذیر می‌شود و از مرگ زودرس می‌کاهد.
ورزش کردن به پایین آمدن فشار خون کمک می‌کند؛ اما چطور؟ خون در رگ‌های بدن تحت اثر فشار مناسب جریان دارد. عامل ایجاد این فشار و حفظ آن، ضربان مداوم (انقباض) قلب می‌باشد. ورزش منظم و پایدار سبب تقویت قدرت انقباض قلب خواهد شد. این امر موجب می‌شود که قلب در هر بار انقباض، خون بیشتری را به داخل رگ‌های بدن پمپ کند.

برای حفظ فشار خون داخل رگ‌ها لازم است که قلب به تعداد دفعات کمتری خون را پمپ کند و به قلب فشار کمتری وارد آید و فشار خون کاهش یابد. با ورزش بروز و شدت عوامل خطرزای قلبی عروقی و پرفشاری خون تقلیل می‌یابد و کاهش مصرف داروی ضد پرفشاری خون امکان پذیر می‌شود و از مرگ زودرس می‌کاهد.

اگر در حال حاضر فعالیتی ندارید یا سابقه ورزشی ندارید، با پزشک مشورت کنید. او به شما خواهد گفت که چه وقت آماده ورزش کردن هستید. از آنجایی که داشتن یک سبک زندگی فعال برای فشار خون شما مناسب است؛ احتمالاً پزشک هم کاملاً با آن موافق است. اگر مشکل خاصی در خصوص فعالیت نداشته باشید، می‌توانید هر فعالیتی را که دوست دارید بدون نیاز به باشگاه رفتن انجام دهید، مثلاً سریع قدم زدن، آهسته دویدن، شنا کردن، دوچرخه سواری و یا تمرین با وزنه.

قبل از شروع ورزش این سوالات را با پزشک مطرح کنید:

        چه مقدار ورزش لازم است؟
        چند بار در هفته‌ باید ورزش کنید؟
        چه نوع ورزشی باید انجام دهید؟
        آیا باید ضربان قلب را به هنگام ورزش کنترل کنید؟

بهترین نوع ورزش کدام است؟

به طور کلی می‌توان فعالیت‌های ورزشی را در ۳ دسته تقسیم بندی کرد:

۱- فعالیت‌های هوازی: به پایین آمدن فشار خون بالا کمک می کند و قلب را قوی‌تر می‌کند. برای مثال ورزش‌هایی مثل پیاده روی، آهسته دویدن، طناب زدن، دوچرخه سواری (بصورت ایستا یا در بیرون)، اسکی، اسکیت، شنا، ورزش‌های هوازی داخل آب.

۲- تمرینات مقاومتی: عضلات را قوی‌تر می‌کند و در طول روز کمک می‌کنند کالری بیشتری بسوزانید. تمرین‌های مقاومتی برای مفاصل و استخوان‌ها هم مفیدند.

۳- ورزش‌های کششی: بدن را قابل انعطاف تر می‌کنند، به بهتر حرکت کردن و از آسیب‌دیدگی جلوگیری می‌کنند.

هر چند وقت یکبار باید ورزش کنیم؟

در روز حداقل ۳۰ دقیقه و در هفته ۵ روز به فعالیت‌های ملایمی مثل پیاده روی سریع بروید. اگر وقت کمی دارید، فعالیت‌های مثل آهسته دویدن در ۲۰ دقیقه و ۳ تا ۴ روز در هفته به همان اندازه مفید است. اگر امروز فعالیتی ندارید، به تدریج این مقدار ورزش را انجام دهید. اگر هفته‌های کمی طول بکشد تا به آن میزان ورزش کردن برسید، قطعاً مناسب است.

اولین کار گرم کردن است، ۵ تا ۱۰ دقیقه گرم کردن به حرکت بهتر بدن کمک  و از آسیب دیدگی آن جلوگیری می‌کند. بعد، شدت حرکات را بیشتر کنید. اما بیش از حد نباشد، هنگام ورزش کردن باید قادر باشید که با کسی حرف بزنید. اگر قادر به آواز خواندن هستید کمی سرعت حرکات را بیشتر کنید تا مطمئن شوید که از حالت ورزش کردن خارج نشده‌اید. نهایتاً سرد کردن است، وقتی که در حال ورزش کردن هستید، ناگهان توقف نکنید، برای چند دقیقه آرام حرکت کنید، که این کار بخصوص برای کسانی که فشار خون دارند مهم است.

آیا ورزش کردن ایمن است؟

بهترین کار که می‌توانید برای کنترل فشار خون انجام دهید، فعال بودن است. از پزشک در مورد محدودیت فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید، کسب اطلاع کنید. وقتی که ورزش می‌کنید به احساس بدن‌تان توجه کنید. ممکن است مدتی طول بکشد تا بدن به ورزش کردن عادت کند که این امری معمولی است. نفس نفس زدن سریع وعرق کردن و همچنین ضربان سریع قلب هنگامی که مشغول ورزش هوازی هستید، امری طبیعی است.

اگرهای پر خطر

اگر احساس تنگی نفس یا ضربان قلب خیلی شدید یا نا منظم کردید، آرام شوید و استراحت کنید. اگر احساس درد سینه، ضعف، سرگیجه، سستی یا فشار و یا درد در گردن، بازو، فک یا شانه کردید، از ورزش کردن دست بکشید. چنانچه این علایم سریع رفع نشدند یا دوباره اتفاق افتادند، سریعاً به دنبال درمان اضطراری باشید.

منبع: علم ورزش
http://www.asriran.com/fa/news/493848


museum90

درباره یک روغن شگفت انگیز

اگر چه روغن نارگیل حاوی چربی های اشباع است اما این چربی ها اثر منفی بر قلب ندارند. روغن نارگیل حاوی لوریک اسید است که سطح کلسترول خوب در خون را افزایش می دهد.

روغن نارگیل به واسطه توانایی خود در تقویت آبرسانی و تزریق آنتی اکسیدان های مغذی به پوست از مواد پر مصرف در صنعت زیبایی محسوب می شود.

درباره یک روغن شگفت انگیز!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلثی دایت"، اما توانایی ها و ویژگی های این ماده مفید در زمینه زیبایی و سلامت تنها به مرطوب کردن پوست محدود نمی شود. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را هر چه بیشتر با فواید درمانی شگفت انگیز روغن نارگیل آشنا سازیم.

تسریع نرخ سوخت و ساز

روغن نارگیل نرخ سوخت و ساز را با تحریک غده تیروئید سرعت می بخشد. روغن نارگیل سرشار از اسیدهای چرب زنجیره متوسط است که غده تیروئید تنبل را فعال می سازند.

مطالعات مختلف نشان داده اند که اسیدهای چرب زنجیره متوسط می توانند نرخ سوخت و ساز در بدن انسان را تا 48 درصد افزایش دهند. اثر تقویت سوخت و ساز این تری گلیسیریدها می تواند تا 24 ساعت دوام بیاورد. روغن نارگیل به افزایش نرخ سوخت و ساز در بدن افراد چاق تا 65 درصد کمک می کند. با افزودن مقدار اندکی روغن نارگیل به رژیم غذایی خود می توانید تبدیل چربی های ذخیره شده به انرژی را سرعت بخشیده و به روند کاهش وزن کمک کنید.

محافظت از عفونت مخمری

کاندیدا آلبیکنس باکتری هایی هستند که موجب عفونت مخمری می شوند. این میکروب ها در دستگاه گوارش به تعداد قابل کنترل وجود دارند. اما رشد بیش از حد کاندیدا آلبیکنس به عفونت مخمری منجر می شوند. این بیماری انواع مختلف مشکلات سلامت از جمله مشکلات گوارشی، التهاب پوست، قرمزی پوست و خارش واژن را موجب می شود.

روغن نارگیل با تنظیم تعداد کاندیدا آلبیکنس در بدن انسان به درمان عفونت مخمری کمک می کند. این روغن سرشار از کاپریلیک اسید است. کاپریلیک اسید ماده ای شیمیایی است که کاندیدا آلبیکنس را نابود می کند. روغن نارگیل حاوی ویژگی های ضد قارچی، ضد باکتری، و ضد ویروسی است و از این رو، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

درباره یک روغن شگفت انگیز!

کاهش خطر ابتلا به دیابت

روغن نارگیل خطر ابتلا به بیماری دیابت را با کاهش هوس خوردن مواد غذایی و طولانی‌تر ساختن مدت زمان احساس سیری کاهش می دهد. اسیدهای چرب زنجیره متوسط موجود در روغن نارگیل نرخ سوخت و ساز را در بدن تسریع می کنند، در شرایطی که احساس سیری را نیز بهبود می بخشند. با کسب رضایت کامل از وعده غذایی مصرف شده، احتمال کمتری دارد تا در طول روز برای خوردن مواد غذایی سرشار از کالری وسوسه شوید.

افزون بر این، روغن نارگیل سطح انسولین را در جریان خون افزایش نمی دهد. هنگامی که سطح انسولین خون تنظیم می شود، شما هوس و میل شدید برای خوردن که می تواند به پرخوری منجر شود را تجربه نخواهید کرد. روغن نارگیل با بهبود ترشح انسولین، سطح گلوکز خون را نیز کنترل می کند.

کاهش خطر بیماری قلبی

آیا می دانستید روغن نارگیل به تقویت قلب و محافظت از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند؟ اگر چه روغن نارگیل حاوی چربی های اشباع است اما این چربی ها اثر منفی بر قلب ندارند. روغن نارگیل حاوی لوریک اسید است که سطح کلسترول خوب در خون را افزایش می دهد. این شرایط زمینه ساز تبدیل پرگننولون (Pregnenolone) می شود که یک ماده شیمیایی مهم و پشتیبان تولید هورمون است.

مطالعات نشان داده اند، افرادی که به طور منظم روغن نارگیل مصرف می کنند احتمال کمتری دارد از بیماری قلبی رنج ببرند.

درباره یک روغن شگفت انگیز!

بهبود جذب کارآمد مواد مغذی

متاسفانه، برخی مواد مغذی به طور کامل جذب بدن انسان نمی شوند. از جمله این مواد مغذی می توان به ویتامین E، بتا کاروتن، لوتئین، و زیگزانتین اشاره کرد. روغن نارگیل به جذب هر چه بهتر مواد مغذی محلول در روغن کمک می کند. روغن نارگیل حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب زنجیره متوسط است که چربی هایی با قابلیت کمک به تسهیل روند گوارش، بهبود سلامت کبد، و افزایش فواید سلامت کاروتنوئیدها محسوب می شوند.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور


http://www.asriran.com/fa/news/492341