تعداد افرادی که در جهان از سرطان رنج می برند یا جان خود را به واسطه این بیماری از دست می دهند، روندی صعودی را دنبال می کند. دلایل مختلفی در این زمینه تاثیرگذار هستند که از آن جمله می توان به سبک زندگی، آلودگی هایی که محیط اطراف ما را فرا گرفته اند، استرس و رژیم غذایی اشاره کرد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، رژیم غذایی یکی از عوامل تاثیرگذار در پیشگیری یا ابتلا به سرطان محسوب می شود. برخی مواد غذایی از ویژگی های ضد سرطانی برخوردار هستند و با استفاده از آنها می توانید یک رژیم غذایی ضد سرطان را شکل دهید.
رژیم غذایی ضد سرطان: سالم غذا بخورید
توصیه های مختلفی برای هرچه سالمتر ساختن رژیم غذایی وجود دارند. این توصیه ها به پیشگیری از سرطان نیز کمک می کنند. این توصیه ها بر پایه مواد غذایی تازه، فصلی و محلی شکل گرفته اند که تا حد امکان باید ارگانیک باشند.
- میوه ها و سبزیجات خام، مغزهای خوراکی، و غلات کامل در اولویت قرار دارند.
- همچنین، شما می توانید حبوبات، گیاهان دارویی معطر، ادویه ها و روغن زیتون را اضافه کنید.
- سومین چیزی که می توانید به رژیم غذایی اضافه کنید تخم مرغ و ماهی است.
برای پیشگیری و مبارزه با سرطان توصیه شده است که محصولات تولیدی و پالایش شده (قند و آرد) را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید. میزان مصرف نوشابه های گازدار، سوسیس، و غذاهای سرخ شده را به عنوان گام بعدی کاهش دهید. در نهایت، شما باید مصرف گوشت و لبنیات را کاهش دهید.
دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند کمک بزرگی به پیشگیری از سرطان باشد زیرا مواد تشکیل دهنده آن بسیار سالم هستند. همچنین، در بسیاری از غذاهایی که شامل این رژیم غذایی می شوند از روغن زیتون استفاده می شود.
از سوی دیگر، عادات روزانه شما باید همسو با رژیم غذایی ضد سرطان باشند. برخی عادات انسان احتمال ابتلا به سرطان یا دیگر بیماری ها مانند فشار خون بالا، دیابت، و مشکلات کلیوی را افزایش می دهند که از آن جمله می توان به سیگار کشیدن، مصرف الکل و ورزش نکردن اشاره کرد. بی تحرکی یکی از مشکلات بزرگ حال حاضر در جهان، به ویژه در کشورهای توسعه یافته است. این ها مواردی هستند که بیشتر در بیماران مبتلا به سرطان دیده می شود.
در نهایت، به خاطر داشته باشید که شما به طور معمول در تماس با مواد سرطانزا قرار دارید که از آن جمله می توان به آلودگی های زیست محیطی، برخی پلاستیک ها یا تفلون، و بنزوپیرین در تنباکو اشاره کرد.
رژیم غذایی ضد سرطان: مواد غذایی که نباید فراموش شوند
باید به این نکته اشاره داشت که هیچ چیزی به طور 100 درصد نمی تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد، زیرا عوامل مختلفی، از جمله ژن های شما، در ابتلا به این بیماری نقش دارند.
با این وجود، شما می توانید احتمال ابتلا به سرطان را با ورزش روزانه به مدت حداقل 30 دقیقه کاهش دهید. همچنین، باید از شر استرس و سبک زندگی بی تحرک خلاص شوید.
در نهایت، شما باید به طور مرتب مواد غذایی زیر را مصرف کنید:
بروکلی
همانند دیگر اعضای خانواده سبزیجات چلیپایی (از جمله کلم و کلم بروکسل)، بروکلی از ویژگی های ضد سرطانی بهره می برد. مصرف این سبزی برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ، ریه، مثانه، و پروستات توصیه می شود.
سیر
بوی قوی و خاص سیر از دو ترکیب ضد سرطان در این گیاه که البته ویژگی ضد عفونی کننده نیز دارند، ناشی می شود. برای کسب بهترین نتیجه مصرف سیر خام طی وعده غذایی صبحانه توصیه می شود. در این خانواده از ابرمواد غذایی ها گزینه های دیگری مانند پیاز، تره فرنگی و پیازچه نیز حضور دارند. آنها به پیشگیری از ابتلا به سرطان های گلو، دهان، معده، و روده بزرگ کمک می کنند.
چای سبز
چای سبز حاوی آنتی اکسیدان قدرتمندی به نام EGCG است. این آنتی اکسیدان آسیب در سطح ژنتیکی و همچنین شکل گیری تومورها را متوقف می کند. بهتر است چای سبز را جایگزین قهوه یا چای سیاه کنید. نوشیدن چای سبز احتمال ابتلا به سرطان های روده بزرگ، مثانه، و معده را کاهش می دهد.
ماهی چرب
مردان 30 ساله یا پیرتر باید مصرف ماهی های چرب مانند سالمون، خال مخالی، تن و ساردین را افزایش دهند. این قبیل ماهی ها از ویژگی های ضد التهابی سود می برند که خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهند.
ماست طبیعی
این نوع از لبنیات (به نام ماست یونانی نیز شناخته می شود) دارای پروبیوتیک است. پروبیوتیک ها سلامت گوارشی را بهبود می بخشند و همچنین سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت می کنند. مصرف ماست طبیعی افزون بر تامین برخی مواد مغذی مورد نیاز بدن به مبارزه با برخی انواع سرطان، مانند سرطان روده بزرگ، نیز کمک می کند.
غلات کامل
برخلاف غلات پالایش شده، غلات کامل انتخابی عالی برای پیشگیری از سرطان های روده و پستان محسوب می شوند. به ویژه مصرف جو، سبوس و گرانولا توصیه شده است.
هویج و پرتقال
هر دو سرشار از ویتامین C و همچنین بتاکاروتن ها هستند که مورد دوم موجب رنگ نارنجی آنها می شود. این آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند که می توانند با آسیب سلولی به شکل گیری سرطان منجر شوند.
بهتر است هویج و پرتقال را خام مصرف کنید تا از بیشترین میزان فواید آنها بهرهمند شوید.
گوجه فرنگی
مصرف گوجه فرنگی نیز به پاکسازی رادیکال های آزاد کمک می کند. مردانی که گوجه فرنگی مصرف می کنند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
بهتر است گوجه فرنگی به صورت پخته مصرف شود زیرا در حالت خام مواد مغذی آن، از جمله لیکوپن، کاملا فعال نیستند.
دانه کتان
این دانه های کوچک دارای استروژن های گیاهی به نام لیگنان هستند. آنها خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهند و سوخت و ساز هورمون های طبیعی را تغییر می دهند. افزون بر این، دانه های کتان حاوی اسیدهای چرب امگا-3 و فیبر هستند که پیشرفت سرطان روده بزرگ را کند می کنند.
توفو
آنچه درباره توفو اهمیت دارد این است که از دانه های سویای ارگانیک تهیه شده باشد. ایزوفلاون های موجود در توفو آثار استروژن را خنثی می کنند. آنها همچنین احتمال ابتلا به سرطان های مرتبط با این هورمون از جمله پستان، تخمدان و پروستات را کاهش می دهند. شما می توانید مصرف دیگر محصولات سویا را نیز مد نظر قرار دهید، اما نباید بیش از حد پردازش شده باشند.
--------------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/543176
=======================