بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت شصت ودو


آدامس به عنوان محصولی امن و بی خطر در نظر گرفته می شود. با این وجود، برخی برندهای آدامس حاوی مقدار اندکی از مواد تشکیل دهنده بحث برانگیز هستند.

مردم هزاران سال است که به اشکال مختلف آدامس می جوند. آدامس های نخستین از شیره درختان، مانند صنوبر تهیه می شدند. اما بیشتر آدامس های امروزی از لاستیک مصنوعی ساخته می شوند.

آدامس؛ خوب یا بد؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اتوریتی نیوتریشن"، همانند بسیاری چیزهای دیگر، آدامس جویدن نیز می تواند برای سلامت انسان فواید و خطرات بالقوه داشته باشد. در ادامه با برخی از این موارد بیشتر آشنا می شویم.

آدامس چیست؟

آدامس ماده ای نرم و لاستیکی است که برای جویدن در دهان و نه قورت دادن تولید می شود. دستورالعمل تهیه آدامس می تواند از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت باشد، اما تمامی آدامس ها دارای مواد تشکیل دهنده اصلی زیر هستند:

صمغ: ماده ای غیر قابل گوارش و لاستیکی است که کیفیت جویدنی به آدامس می بخشد.

رزین: به طور معمول برای تقویت آدامس و حفظ یکپارچگی آن افزوده می شود.

فیلر (پرکننده): فیلرها، از قبیل کربنات کلسیم یا تالک، برای شکل دهی بافت به آدامس استفاده می شوند.

مواد نگهدارنده: این مواد برای افزایش طول عمر به آدامس افزوده می شوند. محبوب‌ترین گزینه در این زمینه ترکیبی ارگانیک به نام بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) است.

نرم کننده ها: موادی هستند که برای حفظ رطوبت و جلوگیری از سخت شدن آدامس استفاده می شوند. از جمله این مواد می توان به موم هایی مانند پارافین و روغن های گیاهی اشاره کرد.

شیرین کننده ها: از جمله محبوب‌ترین مواد در این دسته می توان به نیشکر، چغندر قند، و شربت ذرت اشاره کرد. آدامس های بدون قند از قند الکل هایی مانند زایلیتول یا شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام استفاده می کنند.

طعم دهنده ها: برای افزودن عطر و طعم مورد نظر به آدامس اضافه می شوند. این مواد می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.

تمام مواد مورد استفاده در تهیه آدامس باید از درجه غذایی برخوردار باشند و مناسب برای مصرف انسان طبقه بندی شده باشند.

آیا مواد تشکیل دهنده آدامس بی خطر هستند؟

به طور کلی، آدامس به عنوان محصولی امن و بی خطر در نظر گرفته می شود. با این وجود، برخی برندهای آدامس حاوی مقدار اندکی از مواد تشکیل دهنده بحث برانگیز هستند. حتی در این موارد، مقدار این مواد پایین‌تر از میزانی است که آسیب رسان در نظر گرفته شود.

آدامس؛ خوب یا بد؟

بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT)

BHT آنتی اکسیدانی است که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده به عنوان یک ماده نگهدارنده افزوده می شود. این ماده با جلوگیری از فساد چربی ها از فاسد شدن غذا پیشگیری می کند. درباره استفاده از این ماده بحث وجود دارد، زیرا برخی مطالعات صورت گرفته روی حیوانات نشان داده اند که دوزهای بالا از BHT می تواند موجب سرطان شود. با این وجود، نتیجه ای دقیق و روشن در زمینه خطرناک بودن استفاده از این ماده وجود ندارد.

به طور کلی، مطالعات اندکی روی انسان ها صورت گرفته و از این رو آثار BHT بر انسان تقریبا ناشناخته است. با این وجود، در دوزهای پایین، حدود 0.11 میلی گرم در هر پوند از وزن انسان (0.25 میلی گرم در هر کیلوگرم)، این ماده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) بی خطر عنوان شده است.

دی اکسید تیتانیم

دی اکسید تیتانیم یکی از افزودنی های غذایی رایج است که برای سفید کردن محصولات و دادن بافتی نرم به آنها استفاده می شود.

برخی مطالعات حیوانی، دوزهای بالا از این ماده را با آسیب سیستم عصبی و اندامی در موش ها پیوند داده اند. با این وجود، نتیجه مطالعات ضد و نقیض بوده و آثار دی اکسید تیتانیم بر انسان تقریبا ناشناخته است.

در حال حاضر، میزان دی اکسید تیتانیم که مردم از طریق مواد غذایی در معرض آن قرار می گیرند، به طور کلی بی خطر در نظر گرفته شده است.

آسپارتام

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که در مواد غذایی بدون قند یافت می شود. استفاده از این ماده بسیار بحث برانگیز است زیرا برخی مدعی اند که موجب مشکلات مختلفی از سردرد تا چاقی و سرطان می شود. با این وجود، مدرکی دال بر سرطان‌زا بودن یا افزایش وزن به واسطه مصرف آسپارتام وجود ندارد. شواهد موجود درباره ارتباط آسپارتام و سندرم متابولیک یا سردرد نیز ناچیز هستند.

به طور کلی، مصرف میزان توصیه شده روزانه آسپارتام مضر نیست.

کاهش استرس و تقویت حافظه با آدامس جویدن

مطالعات نشان داده اند که آدامس جویدن هنگام انجام وظایف می تواند ابعاد مختلفی از عملکرد مغز، از جمله هوشیاری، حافظه، درک و تصمیم گیری را بهبود ببخشد. برخی مطالعات نشان داده اند که آدامس جویدن هنگام انجام وظایف می تواند در ابتدا اندکی موجب حواس پرتی شود، اما به حفظ تمرکز برای مدتی طولانی‌تر کمک می کند.

این که آدامس جویدن چگونه حافظه را بهبود می بخشد، به طور کامل شناخته نشده است. یک نظریه این است که آدامس جویدن به واسطه افزایش جریان خون به مغز، بهبود حافظه را موجب می شود.

نتایج چندین مطالعه نشان داده اند که آدامس جویدن می تواند استرس را کاهش داده و حس هوشیاری را افزایش دهد. آدامس جویدن با کاهش سطوح هورمون های استرس، مانند کورتیزول، پیوند خورده است.

آدامس؛ خوب یا بد؟

کاهش وزن با آدامس جویدن

آدامس جویدن می تواند ابزاری مفید برای افرادی باشد که در تلاش برای کاهش وزن خود هستند. آدامس مزه شیرینی دارد و کالری آن پایین است و از این رو، بدون این که اختلالی در رژیم غذایی شما ایجاد کند، مزه ای شیرین را در اختیارتان قرار می دهد.

همچنین گفته می شود که آدامس جویدن می تواند اشتها را کاهش دهد و بر همین اساس از پرخوری جلوگیری می کند. با این وجود، نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه مختلف بوده و برخی معتقدند که آدامس جویدن تاثیری بر اشتها و انرژی دریافتی روزانه ندارد.

حتی نتیاج یک مطالعه نشان داد، افرادی که آدامس جویده بودند، تمایل کمتری به مصرف میان وعده های سالم مانند میوه داشتند. اما این شرایط می تواند به واسطه مواد تشکیل دهنده آدامس، به ویژه آدامس های نعنایی، باشد زیرا مزه ای بد به مواد غذایی دیگر مانند میوه ها می بخشند.

به طور جالب توجه، برخی شواهد به این مساله اشاره دارند که آدامس جویدن می تواند نرخ سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد، شرکت کنندگانی که آدامس جویده بودند، در مقایسه با افرادی که این کار را انجام نداده بودند، 19 درصد کالری بیشتری مصرف کرده اند.

محفاظت از دندان ها و رفع بوی بد دهان

جویدن آدامس های بدون قند می تواند از دندان های شما در برابر پوسیدگی محافظت کند. آدامس های بدون قند نسبت به نمونه های شیرین شده با قند برای دندان ها مفیدتر هستند، زیرا باکتری های بد در دهان از قند تغذیه می کنند و به دندان ها آسیب وارد می کنند.

با این وجود، هنگامی که بحث سلامت دهان و دندان مطرح می شود، برخی آدامس های بدون قند بهتر از نمونه های دیگر هستند. بر همین اساس، آدامس های حاوی قند الکل زایلیتول می توانند موثرتر از دیگر آدامس های بدون قند باشند. زایلیتول از رشد باکتری هایی که موجب پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شوند، جلوگیری می کند.

افزون بر این، آدامس جویدن پس از یک وعده غذایی موجب افزایش ترشح بزاق دهان می شود. این شرایط در شست و شوی قندهای مضر و باقیمانده مواد غذایی که باکتری ها از آنها تغذیه می کنند، نقش دارد.

آدامس؛ خوب یا بد؟

دیگر فواید سلامت آدامس

افزون بر موارد ذکر شده در بالا، آدامس جویدن می تواند فواید سلامت زیر را به همراه داشته باشد:

پیشگیری از عفونت های گوش در کودکان: برخی مطالعات نشان داده اند که آدامس های حاوی زایلیتول می توانند از عفونت های گوش میانی در کودکان پیشگیری کنند.

کمک به ترک سیگار: آدامس های نیکوتین‌دار می توانند به ترک سیگار کمک کنند.

کمک به بهبود روده پس از جراحی: مطالعات نشان داده اند که آدامس جویدن پس از یک عمل جراحی می تواند مدت زمان بهبودی را تسریع کند.

آیا آدامس جویدن عوارض جانبی دارد؟

در شرایطی که آدامس جویدن از برخی فواید بالقوه برخوردار است، زیاده روی در آن نیز می تواند برخی عوارض جانبی ناخواسته را در پی داشته باشد.

آدامس های بدون قند حاوی ملین ها و FODMAPs

قند الکل های مورد استفاده برای شیرین کردن آدامس بدون قند هنگامی که در مقادیر زیاد استفاده شوند، اثری ملین دارند. این به معنای آن است که جویدن مقدار زیادی آدامس بدون قند می تواند پریشانی دستگاه گوارش و اسهال را به همراه داشته باشد.

افزون بر این، تمامی قند الکل ها FODMAPs هستند و این به معنای آن است که می توانند مشکلات گوارشی برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ایجاد کنند.

آدامس؛ خوب یا بد؟

ضرر آدامس های شیرین شده با قند برای دندان ها و سلامت متابولیک

جویدن آدامس های شیرین شده با قند به واقع برای دندان های شما مضر است. باکتری های بد در دهان از قند تغذیه می کنند و میزان پلاک روی دندان ها را افزایش داده و با گذشت زمان پوسیدگی دندان را موجب می شوند.

همچنین، مصرف بیش از اندازه قند با تعدادی از مشکلات سلامت مانند چاقی، مقاومت به انسولین و دیابت در ارتباط است.

ایجاد مشکل در آرواره

آدامس جویدن مداوم می تواند به ایجاد مشکلی در آرواره که به نام اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMD) شناخته می شود، منجر شود که ایجاد درد هنگام جویدن را به همراه دارد. اگرچه این شرایط نادر است، برخی مطالعات ارتباطی بین جویدن بیش از اندازه و TMD را نشان داده اند.

شکل گیری سردرد

نتایج یک بررسی ارتباط بین آدامس جویدن به طور مرتب و میگرن ها و سردردهای تنشی در افراد مستعد ابتلا به این شرایط را نشان داده است. اگرچه مطالعات بیشتری باید در این زمینه صورت بگیرد، اما پژوهشگران پیشنهاد کرده اند افرادی که از میگرن رنج می برند، بهتر است آدامس جویدن را محدود کنند یا کنار بگذارند.



http://www.asriran.com/fa/news/508378


museum90

صبحانه بستنی بخورید تا باهوش شوید!

مطالعه ای جدید که توسط دانشمندی ژاپنی انجام شده است، ادعا می کند که خوردن بستنی برای صبحانه می تواند تقویت مغز را در پی داشته و به بهبود هوشیاری و عملکرد ذهنی منجر شود.

مطالعه ای جدید که توسط دانشمندی ژاپنی انجام شده است، ادعا می کند که خوردن بستنی برای صبحانه می تواند تقویت مغز را در پی داشته و به بهبود هوشیاری و عملکرد ذهنی منجر شود.

صبحانه بستنی بخورید تا باهوش شوید!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ساینس ورلد ریپورت"، یوشیهیکو کوگا، استاد دانشگاه کیورین در توکیو، یک سری آزمایش های بالینی را انجام داده است که طی آنها از شرکت کنندگان درخواست شد تا بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب بستنی مصرف کنند. سپس، آنها یک سری تمرینات ذهنی را در رایانه انجام دادند.

بر همین اساس، پروفسور کوگا متوجه شد، افرادی که بستنی خورده اند در مقایسه با آنهایی که این کار را انجام نداده اند، واکنش سریع‌تری داشته و در پردازش اطلاعات بهتر عمل کردند.

پس از نظارت بر فعالیت مغز سوژه ها، پروفسور کوگا متوجه افزایشی در امواج آلفای فرکانس بالا شد که اغلب با سطوح افزایش یافته هوشیاری و کاهش التهاب ذهنی مرتبط هستند. برای بررسی بیشتر این مساله که آیا واکنش سوژه ها تنها در نتیجه شوک وارده به مغز و افزایش هوشیاری به واسطه دمای پایین بستنی بوده است یا خیر، پروفسور کوگا آزمایش خود را بار دیگر با آب سرد به جای بستنی انجام داد.

نتایج این آزمایش نشان داد، افرادی که آب سرد نوشیده بودند، سطوح افزایش یافته هوشیاری و ظرفیت ذهنی را نشان داده اما این سطوح با نتیجه به دست آمده با مصرف بستنی قابل مقایسه نبوده است.

پروفسور کوگا در حال حاضر مطالعه خود را ادامه می دهد و همچنین در تلاش است تا رابطه ای محکم بین تقویت ذهنی ناشی از مصرف بستنی و یکی از مواد تشکیل دهنده خاص آن بیابد.

در همین حال، متخصصان تغذیه انگلیسی با شک و تردید به یافته های پروفسور کوگا نگاه کرده اند. به گفته کیتی برفوت، پژوهشگر دکتری روانشناسی تغذیه در دانشگاه ریدینگ، یک توضیح احتمالی برای سطح افزایش یافته هوشیاری در نتیجه مصرف بستنی می تواند خوردن صبحانه در برابر نخوردن آن باشد.

مغز ما برای فعالیت خود به گلوکز نیاز دارد و یک وعده غذایی سرشار از گلوکز در مقایسه با مغزی ناشتا به ظرفیت ذهنی کمک خواهد کرد.

http://www.asriran.com/fa/news/508376


museum90

عاداتی که به کلیه‌ها آسیب می زنند

کلیه ها اندام هایی حیاتی در بدن انسان هستند. بدن انسان برای ارائه عملکردی درست به کلیه هایی سالم نیاز دارد.

کلیه ها، اندام هایی لوبیا شکل هستند که در پایین قفسه سینه و دو طرف ستون فقرات قرار گرفته اند. کلیه ها روزانه حدود 120 تا 150 لیتر مواد زائد، ادرار، و مایع اضافی را پالایش می کنند و از تجمع آنها در بدن جلوگیری می کنند. کلیه مسئولیت حفظ سطوح پایدار الکترولیت را بر عهده دارند و هورمون هایی که فشار خون را تنظیم می کنند، استخوان ها را قوی نگه می دارند و در ساخت گلبول های قرمز نقش دارند را تولید می کند.

عاداتی که به کلیه‌ها آسیب می زنند

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ورلد آو هلث"، کلیه ها اندام هایی حیاتی در بدن انسان هستند. بدن انسان برای ارائه عملکردی درست به کلیه هایی سالم نیاز دارد. آسیب دیدن کلیه ها می تواند گاهی اوقات از نظرها دور بماند و از این رو، اتخاذ اقدام های احتیاطی و حصول اطمینان از سلامت این اندام ها اهمیت ویژه ای دارد. در ادامه با برخی عوامل که می توانند به کلیه ها آسیب وارد کنند، بیشتر آشنا می شویم.

کمبود آب

یکی از عملکردهای اصلی کلیه ها پالایش خون و حذف مواد زائد و سموم است که می توانند به بدن آسیب وارد کنند. اگر به میزان کافی آب ننوشید، تجمع مواد زائد و سموم می تواند روندی صعودی را دنبال کند و در نهایت آسیب های جدی را به همراه داشته باشد.

مصرف بیش از اندازه نمک

بدن برای ارائه عملکردی درست به میزان زیاد نمک نیاز ندارد و مقادیر بیش از اندازه سدیم می تواند آسیب رسان باشد. مصرف بیش از اندازه نمک می تواند تنش در کلیه ها را به همراه داشته باشد.

مصرف بیش از اندازه قند

نتایج مطالعات نشان داده اند که احتمال وجود پروتئین در ادرار افرادی که روزانه چند نوشیدنی حاوی قند را مصرف می کنند، بیشتر است. این یک نشانه اولیه هشدار دهنده است که از وجود مشکل در کلیه ها حکایت دارد.

نگه داشتن ادرار

نگه داشتن ادرار به طور معمول زمانی رخ می دهد که در خودرو قرار دارید و یا یک دستشویی در نزدیکی شما وجود ندارد. اگر به طور مرتب ادرار خود را نگه دارید، فشار افزایش می یابد و این شرایط می تواند به شکل گیری سنگ کلیه و فشار بر کلیه ها منجر شود.

عاداتی که به کلیه‌ها آسیب می زنند

کمبود مواد معدنی و ویتامین ها

یک رژیم غذایی سالم برای برای حفظ سلامت کلی بدن انسان ضروری است. کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مانند منیزیم و ویتامین B6 می تواند به شکل گیری سنگ کلیه یا نارسایی کلیه ها منجر شود.

نوشیدن بیش از اندازه قهوه

کافئین می تواند در کلیه ها استرس ایجاد کند و فشار خون را کاهش دهد. با گذشت زمان، مصرف بیش از اندازه کافئین می تواند آسیب کلیه ها را به همراه داشته باشد.

مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی

مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی، به طور ویژه گوشت قرمز، می تواند فشار سوخت و ساز بر کلیه ها را افزایش دهد. مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی می تواند ایجاد استرس در کلیه ها و آسیب دیدن آنها را موجب شود.

کمبود خواب

کمبود خواب مداوم می تواند به برخی مشکلات سلامت جدی منجر شود که از آن جمله می توان به بیماری کلیه اشاره کرد. هنگامی که خواب هستید، بدن بافت کلیه را ترمیم می کند و از این رو، کمبود خواب می تواند شرایط را برای بهبود بافت این اندام دشوارتر سازد.

http://www.asriran.com/fa/news/508377

راه سلامت شصت و یک


همه ما ممکن است گاهی دچار یبوست شویم. نوشیدن مقدار زیادی آب و اضافه کردن فیبر به برنامه غذایی به روان کردن روده ها کمک می کند اما گاهی در مصرف فیبر غفلت می کنیم و یا دارویی می خوریم که باعث یبوستمان می شود. یکی دیگر از مزایای روغن کنجد این است که کمک می کند همه چیز دوباره به حرکت دربیاید. استفاده یک یا دو قاشق غذا خوری روغن کنجد کمک می کند روده ها چرب شوند و شدت یبوست کاهش بیابد.
تحقیقات جدید نشان داده خواص روغن کنجد برای سلامت بسیار زیاد است. بعلاوه روغن کنجد برای پوست و مو نیز عالی است. همچنین از این روغن می توانید در آشپزی و برای اضافه کردن طعمی فوق العاده به غذای خود استفاده کنید.

از روغن کنجد به عنوان چربی سالم استفاده کنید

بیشتر ما می دانیم که چربی ها انواع مختلفی دارند. برخی خوب و برخی بد هستند و برای سلامت ضرر دارند. روغن کنجد سرشار است از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع و همچنین میزان چربی های اشباع شده اش نیز پایین است. چربی های غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند و کمک می کنند کلسترول تحت کنترل در بیاید. از سوی دیگر چربی های اشباع و چربی های ترانس التهاب و کلسترول کلی را تقویت می کنند که برای قلب بد است. یک چهارم فنجان روغن کنجد حاوی حدود 6.75 گرم چربی غیر اشباع، 7.84 گرم چربی دارای حلقه های اشباع نشده و 2.50 گرم چربی اشباع شده است.


از روغن کنجد برای ماساژ پا قبل از خواب استفاده کنید

بعضی از ما قبل از خواب روتین خاصی داریم. دندان هایمان را مسواک می زنیم، صورتمان را می شوییم، به پوست صورتمان کرم می زنیم، اما یک چیز آرامش بخش مانند ماساژ پا چه؟ ماساژ دادن خود یکی از قسمت های اساسی برنامه درمانی آیورودا است و همچنین روغن کند برای پوست نیز مفید است. مالیدن یک قاشق چای خوری روغن کنجد یا بیشتر به کف پا قبل از خواب کمک می کند می کند شب خواب راحت تری داشته باشید. به خاطر داشته باشید بعد از مالیدن روغن کنجد به کف پا جوراب بپوشید.

روغن کنجد مفید برای بهداشت دهان و دندان

اجداد ما برای داشتن دندان هایی سالم و رفع بوی بد دهان مسواک نداشتند، بنابراین مدت ها پیش آنها از شستشوی دهان با روغن استفاده می کردند ( در این روش یک قاشق غذا خوری روغن را به مدت 5 تا 10 دقیقه در دهان خود می چرخانید و سپس بیرون میریزید ). تحقیقات پزشکی نشان داده است این کار می تواند مقدار باکتری های دهان را کاهش دهد و به سالم نگه داشتن دهان و لثه ها کمک کند.

روغن کنجد پوست و استخوانتان را تقویت می کند

مواد مغذی روغن کنجد مانند دانه کنجد نیست چون روغن از بخش جدا شده دانه اصلی درست می شود. اما یکی از مواد معدنی که در روغن باقی می ماند زینک است. بیشتر زمانی به یاد زینک می افتیم که دچار سرما خوردگی یا آنفولانزا شده باشیم چون می تواند مدت زمان یا شدت علائم بیماری را کاهش دهد. اما زینک در بدن برای ساخت کلاژن نیز استفاده می شود و به پوستمان انعطاف بیشتری می بخشد. زینک حتی می تواند به تراکم استخوانتان نیز کمک کند.


روغن کنجد روان کننده روده است

همه ما ممکن است گاهی دچار یبوست شویم. نوشیدن مقدار زیادی آب و اضافه کردن فیبر به برنامه غذایی به روان کردن روده ها کمک می کند اما گاهی در مصرف فیبر غفلت می کنیم و یا دارویی می خوریم که باعث یبوستمان می شود. یکی دیگر از مزایای روغن کنجد این است که کمک می کند همه چیز دوباره به حرکت دربیاید. استفاده یک یا دو قاشق غذا خوری روغن کنجد کمک می کند روده ها چرب شوند و شدت یبوست کاهش بیابد.


روغن کنجد کمک می کند موها درخشان و پر بمانند

بیشتر ما بطری های نیمه پری از محصولات مراقبت از مو داریم که به خاطر تاثیر نداشتن رهایشان کرده ایم. روغن کنجد حاوی ویتامین B، ویتامین E، منیزیم، کلسیم و فسفر است – مواد مغذی ضروری که موها و پوست کف سر را تغذیه می کنند. این بار به جای قفسه شامپوهای داخل حمام به سراغ روغن کنجدی که در آشپزخانه دارید بروید. مقداری روغن زیتون را به ریشه موها و کف سر ماساژ دهید و بگذارید 30 دقیقه بماند. صبح روز بعد با آب گرم و شامپو شستشو بدهید.

با رادیکال های آزاد مقابله می کند

رادیکال های آزاد باعث آسیب رسیدن به DNA، سلول ها و پروتئین بدن ما می شوند. این نوع آسیب می تواند منجر به بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و سرطان شود. مواد خاصی مانند الکل، دود تنباکو، آفت کش ها، آلودگی هوا و غذاهایی که می خوریم باعث تولید رادیکال های آزاد می شوند. مهم است که برنامه غذایی سرشار از آنتی اکسیدان استفاده کنیم تا با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه کنیم و استرس اکسیداتیو را کاهش دهیم. حتی تحقیقات جدید نشان داده آنتی اکسیدان ها به مقابله با آرتروز، پیشرفت سرطان، آسیب های عصبی و التهاب کمک می کنند.

روغن کنجد حرارت را تحمل می کند

روغن نارگیل و یا روغن اکسترا ویرجین زیتون هم برای پخت و پز مناسب است اما می توانید روغن کنجد را هم که می تواند حرارت بالا را تحمل کند نیز به این جمع اضافه کنید. روغن سوخته به جز بد بو کردن آشپزخانه و خراب کردن غذا برای سلامتمان هم مناسب نیست. نقطه دود کردن روغن حرارتی است که در آن روغن شروع به شکستن می کند و شروع به آزاد کردن رادیکال های آزاد و بو می کنند. یکی از چیزهای خوبی که در مورد روغن کنجد وجود دارد این است که نقطه دودش حدود 400 درجه فارنهایت است. بنابراین بدون اینکه غذا را دچار مشکل خاصی کند می تواند در پخت و پز مورد استفاده قرار بگیرد.


برای غدد چشایی وسوسه انگیز است

روغن کنجد جدای فواید و ویژگی مقاوم بودن در برابر سوختن به عنوان طعم دهنده ای عالی نیز در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. روغن کنجد طعمی آجیلی دارد و در غذاهای چینی و کره ای و همچنین هندی زیاد استفاده می شود. روغن کنجد را می توانید به دو شکل روغن کنجد بو داده و روغن کنجد معمولی پیدا کنید. روغن کنجد بو داده را از دانه های بو داده کنجد درست می کنند و تیره رنگ تر است و برای افزودن طعم آجیلی و دودی غذاها به کار می رود. روغن کنجد معمولی را هم با استفاده از دانه های کنجد غیر بو داده تولید می کنند. در درجه اول برای پخت و پز استفاده می شود. هر دوی این روغن ها را باید در یخچال نگهداری کرد تا از فاسد شدنشان جلوگیری شود، مخصوصا اگر مرتب استفاده شان نمی کنید.

یک مقدار کم کلی کار می کند

تنها با مقدار کمی روغن کنجد می توانید تاثیر گسترده ای روی غذا بگذارید. روغن کنجد قدرت طعم دهندگی و بوی قوی دارد.

چاشنی سالم و خوش طعم است

اگر از روغن کنجد برای پخت و پز استفاده نمی کنید، شرط می بندم الان کنجکاو شده اید که این روغن را به کار بگیرید. استفاده از روغن کنجد به عنوان یک چاشنی بسیار رواج دارد و در صورت تهیه آن لازم نیست نگران این باشید که حالا چطور استفاده اش کنید می توانید آن را در بیشتر غذاهای همیشگی مورد استفاده قرار دهید. کافیست چند دستور پخت که در آنها از روغن کنجد استفاده شده را مورد بررسی قرار دهید تا مقدراش نیز دستتان بیاید.

منبع: دکتر کرمانی

=================
http://www.asriran.com/fa/news/509716
============================


museum90

تاثیرات مخرب مواد قندی بر پوست و مغز

مواد قندی علاوه بر آنکه فرد را دچار معضل چاقی و بیماری دیابت می‌کنند رژیم غذایی مملوء از مواد قندی با بروز مواردی از ناهنجاری‌ها در عملکرد مغز همچون کم شدن قدرت حافظه و ضعف فعالیت‌های شناختی مرتبط است.
نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد مواد قندی نه تنها موجب افزایش وزن می‌شوند بلکه تاثیرات مخربی بر مغز دارند.

مواد قندی علاوه بر آنکه فرد را دچار معضل چاقی و بیماری دیابت می‌کنند رژیم غذایی مملوء از مواد قندی با بروز مواردی از ناهنجاری‌ها در عملکرد مغز همچون کم شدن قدرت حافظه و ضعف فعالیت‌های شناختی مرتبط است.

کارشناسان سلامت با بیان اینکه تمامی انواع مواد قندی مضر نیستند اظهار داشتند: بدن بیشتر مواد غذایی دریافتی را به مواد قندی تبدیل می‌کند. قند مفید یا گلوکز از مصرف کربوهیدرات‌ها تولید می‌شود. در واقع گلوکز سوختی برای سلول‌های بدن به حساب می‌آید.

دومین نوع مواد قندی فروکتوز است. فروکتوز دریافتی از طریق مصرف میوه‌ها و سبزیجات ضرری ندارد اما مصرف آن از طریق عسل، نوشیدنی‌های حاوی مواد قندی و هر نوع خوراکی فراوری شده به سلامت ضرر می‌رساند. فروکتوز در تحریک کردن هورمون‌هایی همچون انسولین که به احساس سیری در فرد کمک می‌کند، ناتوان است.

مواد قندی، همچون یک ماده اعتیاد آور عمل می‌کنند. تنها مصرف مقدار کمی از مواد قندی باعث می‌شود مغز ماده دوپامین ترشح کند، ماده شیمیایی طبیعی در مغز که موجب تحریک احساس گرسنگی در فرد می‌شود. در یک بررسی مشخص شد افرادی که از مواد حاوی فروکتوز مصرف کرده‌اند در مقایسه با مصرف کنندگان خوراکی‌های حاوی گلوکز بیشتر دچار احساس گرسنگی و میل به خوردن می‌شوند.

همچنین مواد قندی باعث فرسوده شدن پوست می‌شود. وجود مقدار زیادی از مواد قندی موجب تجزیه کلاژن و الاستین در پوست می‌شود. علاوه بر این به محض ظاهر شدن چین و چروک روی پوست روشی برای درمان آسیب دیدگی وجود ندارد. تنها راه برای ترمیم چین و چروک‌ها به حداقل رساندن یا کنار گذاشتن مصرف مواد قندی است.

از دیگر مضرات مصرف مواد قندی از بین رفتن حسگرهای پرخوری است. به گفته کارشناسان مصرف بیش از حد مواد قندی مانع از فعالیت حسگرهای پیش گیرنده از پرخوری می‌شود.

همچنین فاکتور نورون‌زایی مشتق شده از مغز به این عضو در ارتباط با یادگیری و شکل گیری حافظه جدید کمک می‌کند. زمانیکه سطح این فاکتور پایین باشد مغز در یادگیری مطالب جدید ناتوان می‌شود.

به گزارش مدیکال دیلی، علاوه بر این حذف مواد قندی از رژیم غذایی با علائم مشابه با ترک کردن مواد مخدر همراه است. اولین و مهمترین گام در از بین بردن وابستگی به مواد قندی ایجاد تغییر قاطع در رژیم غذایی است.

منبع: ایسنا

================
http://www.asriran.com/fa/news/509725
================


museum90

کاهش سردردهای مزمن با مصرف 5 نوع ویتامین

ویتامین ث برای تقویت خون در مویرگ ها و بهبود جریان خون در مغز و همچنین سنتز نوراپی نفرین و سروتونین (دو انتقال دهنده عصبی) ضروری است. سطح کافی این انتقال دهنده های عصبی می تواند به شما در پردازش استرس و کاهش سردردهای مرتبط با استرس کمک کند. مرکبات، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، فلفل در رنگ های مختلف، منابع خوبی از ویتامین ث هستند.
اگر شما طی یک محدوده زمانی مشخص دچار سردرد می شوید، یکی از دلایل آن ممکن است ناشی از کمبود چند ویتامین باشد.

با مصرف روزانه چند نوع مولتی ویتامین یا برخی غذاهای خاص حاوی این ویتامین ها می توانید از بروز این سردردها پیشگیری کرده و یا آنها را تخفیف دهید. پزشک شما از طریق آزمایش خون می تواند به شما بگوید کمبود کدام ویتامین منجر به بروز سردرد در شما شده است:

ویتامین ث:
 کمبود این ویتامین یکی از دلایل بروز سردرد است. ویتامین ث برای تقویت خون در مویرگ ها و بهبود جریان خون در مغز و همچنین سنتز نوراپی نفرین و سروتونین (دو انتقال دهنده عصبی) ضروری است. سطح کافی این انتقال دهنده های عصبی می تواند به شما در پردازش استرس و کاهش سردردهای مرتبط با استرس کمک کند. مرکبات، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، فلفل در رنگ های مختلف، منابع خوبی از ویتامین ث هستند.

ویتامین ب 6: مانند ویتامین ث، ویتامین ب 6 نیز مسئول سنتز انتقال دهنده های عصبی است. کمبود این ویتامین نیز توانایی برای بدن را برای ذخیره و جذب ویتامین ب 12 که نقش مهمی در کاهش سردرد دارد، کاهش می دهد. مصرف الکل و استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری خطر ابتلا به کمبود ویتامین ب 6 را افزایش می دهد. مرغ، ماهی و تخم مرغ منابع اصلی ویتامین ب 6 هستند.

ویتامین ب 12: برای تولید سلول های قرمز خون و سوخت و ساز چربی ها و کربوهیدرات ها ضروری است. کمبد این ویتامین تمام بافت ها را از اکسیژن محروم می سازد و در نتیجه منجر به بدتر شدن و مزمن شدن سردرد می شود. ویتامین ب 12، علاوه بر ویتامین ب 6 نیاز به اسید فولیک برای تاثیر در بدن دارد. کمبود اسید فولیک و ویتامین ب 12 اگرچه مستقل از هم رخ می دهند اما می توانند علائم مشابه داشته باشند. گوشت گاو، مرغ و ماهی منابع خوبی از ویتامین ب 12 هستند.

ویتامین آ: ویتامین آ محلول در چربی است و دوز روزانه آن برای مردان 3000 هزار واحد و برای زنان 2300 واحد است. ویتامین آ برای رفع سردردهای مزمن یک راه تسکین طبیعی است. البته در مصرف دوزهای این ویتامین باید احتیاط کرد چون مصرف دوزهای بیش از 6 هزار واحد در روز خطر مسمومیت، تهوع و سردرد و سرگیجه را افزایش می دهد و علت آن به هم ریختن تعادل اعصاب مرکزی یا همان مغز و نخاع است. ویتامین آ در منابع حیوانی از قبیل شیر، زرده تخم مرغ، اسفناج، کلم، هویج، و گوجه فرنگی یافت می شود.

منیزیم: مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم، باعث جلوگیری از ابتلا به سردرد و دروصرت درگیری با سردرد عصبی، باعث درمان آن می شود. نیاز روزانه منیزیم در زنان 270 میلی گرم و در مردان 300 میلی گرم است که این نیاز در زمان ابتلا به سردرد عصبی افزایش می یابد. مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم، باعث تسریع در روند گردش خون به ویژه خونرسانی به سلول های مغز می شود. انواغ غلات و حبوبات، سبزی های پهن برگ مانند اسفناج، خانواده کلم ها به ویژه کلم بروکلی، سیب زمینی آب پز یا به صورت پوره، سرشار از منیزیم هستند. خوردن غلات آماده با شیر بدون چربی یا غلات پخته برای شام یا ناهار، منیزیم لازم بریا بدن را تامین می کند. انواع آجیل های خام نیز سرشار از منیزیم هستند.

منبع: آوای سلامت
==========
http://www.asriran.com/fa/news/509711