بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت چهل و سه


تیم تحقیقاتی دریافتند افراد مسنی که مقدار زیادی فعالیت بدنی متوسط ‌تا شدید داشتند، در مقایسه با کسانی که کمتر ورزش می کردند، ۳۶ درصد کمتر دچار اختلالات شناختی شده بودند. آنها همچنین از حافظه و عملکرد اجرایی بهتری نیز برخوردار بودند.
یک مطالعه جدید نشان داده که ورزش در واقع می تواند مغز را جوان نگه دارد و با زوال آن مبارزه کند.

تیم تحقیقاتی دریافتند افراد مسنی که مقدار زیادی فعالیت بدنی متوسط ‌تا شدید داشتند، در مقایسه با کسانی که کمتر ورزش می کردند، ۳۶ درصد کمتر دچار اختلالات شناختی شده بودند. آنها همچنین از حافظه و عملکرد اجرایی بهتری نیز برخوردار بودند.

برای رسیدن به این نتیجه، محققان از ۶۴۰۰ فرد ۶۵ ساله و بالاتر خواستند که برای یک هفته ورزش کنند. آنها همچنین توانایی های شناختی شرکت کنندگان را از طریق یک سری از مهارت ها، مورد تجزیه و تحلیل قراردادند.

مطالعات قبلی نیز نشان داده اند که ورزش، خطر ابتلای یک فرد مسن به بیماری های مزمن مانند دیابت و چاقی را کاهش می دهد. برای مثال، بیماری آلزایمر و از دست دادن حافظه در اثر سن، دو نوع از موارد زوال شناختی هستند که با افزایش سن ایجاد می شوند، اما شرایط این دو، بسیار متفاوت است.

با بررسی های سونوگرافی می توان زوال شناختی را به تاخیر اندخت و سرعت پیری در مغز انسان را کم کرد.

ریک کندل، در این باره می گوید: «می توان از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرد و همچنین در برخی از درجه های آن، می توان آن را شکست داد و ورزش در هر دو مورد، نقش مهمی ایفاء می کند.»

منبع: مهر


museum90

حذف صبحانه چه مشکلاتی برای سلامتی مان ایجاد می کند؟

نخوردن صبحانه می تواند روی سلامت مغز نیز موثر باشد. از آنجا که مغزتان با گلوکز کار می کند، افت سطح قند خون بر اثر غذا نخوردن طولانی مدت می تواند روی عملکرد شناختی تان تاثیر بگذارد. جا انداختن صبحانه در واقع از دست دادن فرصتی برای رساندن مواد مغذی کافی به مغز است، مخصوصا بعد از یک شب غذا نخوردن.
وقتی تا ناهار احساس گرسنگی نمی کنم چرا باید به فکر خوردن تخم مرغ، پنیر یا غلات هنگام صبح باشم؟اما ممکن است از نتایج این تصمیم شگفت زده شوید.

خطر ابتلا به بیماری های قلبی افزایش می یابد

متاسفانه بسیاری از مردم صبحانه را نادیده می گیرند. برخی با این کار سعی می کنند میزان مصرف کالری را کاهش دهند، برخی اول صبح آنقدر سرشان شلوغ است که فرصت نمی کنند و افراد دیگری هم هستند که می گویند اصلا احساس گرسنگی ندارند. تحقیقات نشان داده خوردن صبحانه بخش مهمی از یک سبک زندگی سالم است. در یک تحقیق که توسط دانشگاه هاروارد انجام گرفت محققان به این نتیجه رسیدند آقایانی که صبحانه نمی خورند در مقایسه با گروهی که صبحانه می خورند، 27 درصد بیشتر در خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی قرار دارند. با اینکه در این تحقیقات به یک دلیل مشخص اشاره نشده اما محققان فکر می کنند غذا نخوردن برای مدت زمان طولانی روی بدن فشار می آورد و مجبورش می کند سخت تر کار کند، در نتیجه مشکلات متابولیسم به وجود می آید. تغییر در هورمون ها جهت کمک به تثبیت سطح قند خون و حرکت به سمت اضافه شدن وزن در افرادی که صبحانه را جا می اندازند می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. این تغییرات منجر به انباشته شدن پلاک در شریان و افزایش خطر مشکلات قلبی می شود.

بیشتر در خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرید

جا انداختن صبحانه می تواند قند خونتان را دچار مشکل کند. در یکی دیگر از تحقیقات دانشگاه هاروارد، محققان به این نتیجه رسیدند خانم هایی که مرتب صبحانه نمی خورند 20 درصد بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند. دکتر گستلوم متخصص قلب می گوید: جا انداختن وعده صبحانه با اختلال تحمل گلوکز در ارتباط است و این در آینده با پیش دیابت و دیابت همراه می شود. تئوری این است که وقتی برای مدت زمان زیادی غذا نمی خوریم و سپس به دلیل شدت گرسنگی در یک وعده زیاد غذا می خوریم همین مسئله باعث نامنظم شدن قند خون و افزایش ناگهانی آن می شود. در چنین شرایطی ممکن است بدن دچار مشکل مقاومت به انسولین شود.

ممکن است وزن اضافه کنید

اگر سعی دارید وزنتان را کاهش دهید، شاید اینگونه به نظر بیاید که هرچه کمتر بخورید وزن بیشتری هم کم می کنید، درست است؟! اما دقیقا چنین چیزی نیست. با اینکه هنوز تحقیقات روی خوردن صبحانه و تاثیر مستقیمش روی کاهش وزن کمی ضد و نقیض است اما کاملا ثابت شده که نخوردن صبحانه می تواند باعث افزایش وزن شود. در یک تئوری گفته می شود افرادی که صبحانه می خورند راحت تر می توانند عادات سالم مربوط به سبک زندگی و کاهش وزن را انجام دهند. در تئوری دیگر گفته می شود افرادی که صبحانه را جا می اندازند در وعده های متعاقب میل به پرخوری پیدا می کنند، در نتیجه کالری فراوانی را در زمان های خاصی از روز مخصوصا وقتی یکجا می نشینند دریافت می کنند. افرادی که مرتب وعده صبحانه را جا می اندازند و فکر می کنند کمتر غذا می خورند یا کالری کمتری دریافت می کنند در بیشتر موارد اشتباه می کنند.

ممکن است سوخت و سازتان کند شود

وقتی وعده های غذایی را جا می اندازید، سرعت بدنتان برای ذخیره انرژی کند می شود. بدن میزان متابولیزم پایه خود را کند می کند تا محدودیت کالری را جبران کند. بعلاوه هنگام صبح سوخت و ساز بدنتان به خاطر اینکه خواب بودید از قبل کند شده است، غذا نخوردن برای مدت زمان طولانی تمایل بدن به سوزاندن کالری و تاثیر روی میزان بافت چربی را کاهش می دهد. همچنین تحقیقات نشان داده وقتی یک فرد صبحانه می خورد در طول ورزش صبحگاهی بیشتر کالری می سوزاند و در طول روز نیز قند خون ثابتی دارد. بنابراین به نظر می آید خوردن صبحانه می تواند روی فرآیند متابولیک بدن تاثیر زیادی داشته باشد.

ممکن است بهره هوشی تان پایین بیاید

نخوردن صبحانه می تواند روی سلامت مغز نیز موثر باشد. از آنجا که مغزتان با گلوکز کار می کند، افت سطح قند خون بر اثر غذا نخوردن طولانی مدت می تواند روی عملکرد شناختی تان تاثیر بگذارد. جا انداختن صبحانه در واقع از دست دادن فرصتی برای رساندن مواد مغذی کافی به مغز است، مخصوصا بعد از یک شب غذا نخوردن. تحقیقات نشان داده دانش آموزان پس از خوردن صبحانه نمرات بهتری در امتحان دریافت می کنند چون کربوهیدرات خوراکی شکسته و تبدیل به گلوکز می شود. بسیار مهم است که مقدار کافی کربوهیدرات برای صبحانه دریافت کنید تا تمرکز شناختی و حافظه تان بهینه شوند. اما به دنبال شیرینی جات نروید – کربوهیدرات های پیچیده مانند غلات کامل بعلاوه پروتئین نظیر تخم مرغ و چربی های سالم انتخاب کنید.

عصبی می شوید

وقتی گرسنه هستید، خیلی راحت تر خشمگین می شوید، بنابراین جا انداختن وعده صبحانه می تواند باعث شود بد خلق شوید. در یک تحقیق که توسط محققان انگلیسی انجام گرفت مشخص شد مردانی که صبحانه میل می کنند در ابتدای آزمایش، خلق و خوی مثبتی دارند و پس از آن نیز آرام تر هستند. گفته می شود افت قند خون که بر اثر جا انداختن وعده غذایی رخ می دهد باعث تحریک پذیری به همراه خستگی و سردرد می شود که می توانند با یکدیگر خلق و خو را بدتر کنند. سروتونین و دوپامین که با نام انتقال دهنده های عصبی نیز شناخته می شوند، مواد شیمیایی ای در مغز هستند که احساسات و خلق و خو را تنظیم می کنند. رابطه ای بین غذای دریافتی و تعادل انتقال دهنده های عصبی تولید شده توسط مغز وجود دارد. جا انداختن وعده ها روی بدن فشار وارد می کند و این فشار روی سطح دوپامین و سروتونین تاثیر می گذارد. در مقابل درست و مرتب غذا خوردن برابر است با خلق و خویی آرام و شاد.

انرژی تان کاهش پیدا می کند

یکی دیگر از دلایلی که نخوردن صبحانه به اضافه شدن وزن مربوط می شود این است که برای ورزش کردن انرژی کمی دارید. اگر احساس بی انرژی بودن و خستگی می کنید و دلتان نمی خواهد به باشگاه بروید، پس فرصت کالری سوزی و افزایش سوخت و ساز بدن را از دست می دهید. اگر هم صبح ورزش کنید و صبحانه نخورید اوضاع بدتر می شود. بر اساس اطلاعات دانشگاه ویسکانسین صبحانه باید 25 درصد از انرژی مورد نیاز روزتان را به شما بدهد که شامل فیبر و پروتئین بسیار بالا برای سوخت می باشد.

بعدها بیشتر هوس غذایی خواهید داشت

شروع روز با یک صبحانه پروتئینی می تواند کمک کند در طول روز اشتهای خود را کنترل کنید. تحقیقات نشان داده خوردن صبحانه ای با مقدار مناسب پروتئین ( حدود 20 گرم ) در ادامه روز می تواند روی انتخاب های غذایی تاثیر بگذارد. دلیل چنین تاثیری این است که پروتئین های خوراکی می توانند اشتها را مهار کنند و کاری کنند بین وعده ها احساس سیری کنید. افرادی که صبحانه ای با پروتئین بالا میل می کنند در مقایسه با کسانی که صبحانه شان سرشار از کربوهیدرات است در طول روز تمایل به مصرف کالری کمتری دارند. بنابراین داشتن احساس رضایت پس از صبحانه می تواند شما را به مسیر درست هدایت کند. اما اگر صبح واقعا احساس گرسنگی نداشتید به بدن خود گوش دهید، چیزی سبک مانند مقداری میوه یا ماست میل کنید.

منبع: دکتر کرمانی

-----------------------
http://www.asriran.com/fa/news/515154
-------------------------


museum90

مراقب "سرما خوردگی روانی" باشید

دلایل احتمالی این است که زنان تمایل بیش تری به تأیید احساس غمگینی و خود انتقادی دارند در حالی که مردان ممکن است ماسک بزنند یا افسردگی خودشان را پشت مشکلات دیگر مانند سوء مصرف الکل و دارو پنهان کنند.

یک متخصص روانشناسی بالینی، گفت: افسردگی بالینی یکی از شایع ترین تشخیص‌های روانپزشکی است که از آن به عنوان «سرما خوردگی روانی» یاد می‌شود.
به گزارش بهداشت‌نیوز، دکتر فرشاد شیبانی در تعریف اختلال افسردگی اساسی، اظهارداشت: اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی بالینی یکی از شایع‌ترین تشخیص‌های روانپزشکی است؛ چیزی که از آن به عنوان «سرما خوردگی روانی» یاد می‌شود.
 
وی با بیان اینکه افسردگی چیزی نیست که در افراد غیر معمول یا دیوانه رخ دهد، افزود: افسردگی در همه رخ می‌دهد. همراه با اضطراب (که بیشتر از افسردگی رخ می‌دهد)، سرماخوردگی شایع مشکلات هیجانی است.
 
شیبانی با تاکید بر اینکه هر سال، تعداد زیادی از افراد از افسردگی اساسی رنج می‌ برند، ادامه داد: ۲۵ در صد زنان و ۱۲ در صد مردان در طول عمرشان از دوره افسردگی اساسی رنج خواهند برد. شانس عود دوره دیگر بعد از دوره اولیه بالاست. خوشبختانه، درمان‌های بسیاری وجود دارد که می‌تواند به‌طور معنی‌داری احتمال بازگشت را کاهش دهند.
 
دبیر کمیته دانشجویی سلامت روان و رسانه انستیتو روانپزشکی تهران با بیان اینکه دلیل تفاوت جنسی در شیوع افسردگی کاملاً روشن نیست، گفت: دلایل احتمالی این است که زنان تمایل بیش تری به تأیید احساس غمگینی و خود انتقادی دارند در حالی که مردان ممکن است ماسک بزنند یا افسردگی خودشان را پشت مشکلات دیگر مانند سوء مصرف الکل و دارو پنهان کنند.
 
وی در ادامه اظهارداشت: علاوه بر این، اغلب زنان از سن اولیه یاد می‌ گیرند ناامید و وابسته باشند. هم‌چنین زنان نسبت به مردان با پاداش کمتر کنترل می‌ شوند و دستاورهایشان اغلب بیشتر نادیده گرفته می شود.
 
شیبانی در ادامه به علائم اختلال افسردگی اساسی اشاره کرد و افزود: خلق افسرده مانند: احساس غمگینی، درماندگی، احساس پوچی و همچنین گریه کردن بی‌مورد؛ کاهش قابل ملاحظه علاقه نسبت به تمام فعالیت ها یا فقدان احساس لذت؛ احساس بی‌ارزشی یا گناه بیجا؛ کاهش تمرکز و به دنبال آن کاهش قدرت تفکر و تصمیم گیری؛ خستگی یا فقدان انرژی؛ کاهش یا افزایش اشتها؛ بی‌خوابی یا پرخوابی که بی‌خوابی شایع تر است؛ کندی روانی حرکتی؛ ‌ کاهش یا افزایش میل جنسی که کاهش آن شایع تر است؛ افکار خودکشی از جمله علائم اختلال افسردگی اساسی است.
 
وی، دلیل ابتلا به افسردگی را ترکیبی از عوامل ژنتیکی، جسمی، محیطی و روانشناختی دانست و در خصوص عوامل ژنتیکی گفت: ثابت شده است که در بعضی از اقوام و خانواده‌ها افسردگی شایعتر بوده ولی وجود یک فرد افسرده در یک خانواده لزوماً دلیل بر وقوع این امر در بقیه اعضای خانواده نیست. اما هرچه درجه خویشاوندی نزدیکتر باشد، به همان نسبت آسیب‌پذیری برای افسردگی بیشتر می‌شود.
 
افسردگی با بیان اینکه تغییرات زیستی متعددی در مغز افراد افسرده روی می‌دهد، افزود: این تغییرات (جزو عوامل جسمی است) شامل تغییر در ارتباطات عصبی، سیستم غدد درون‌ریز و هورمونها (مثل مشکلات تیروئید)، تغییر در سیستم انتقال‌دهنده‌های عصبی (مثل سروتونین) و تغییر در فعالیتهای الکتریکی مغز است. همچنین مصرف بعضی داروها (مثل داروهای مربوط به فشارخون) یا الکل یا مواد با افسردگی مرتبط هستند.
 
این روانشناس بالینی درباره عوامل روانشناختی، گفت: افرادی که دارای افکار منفی در مورد خود، زندگی و آینده هستند، دچار افسردگی می‌گردند. این افراد به جنبه منفی هر چیزی فکر می‌کنند و به نقایص خود خیلی توجه نموده و بطور مداوم خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند. نکته مهم اینکه این افراد هر نوع اطلاعات را سوء تعبیر می‌کنند.
 
شیبانی که با برنامه «سایبان آرامش» گفتگو می کرد، با تاکید بر اینکه ما افسردگی را چند عاملی در نظر می‌ گیریم، بدین معنی که عوامل مختلفی علت آن است، ادامه داد: این عوامل می‌ تواند زیست شیمی، میان‌فردی، رفتاری یا شناختی باشد. افسردگی می‌ تواند در هر شخصی توسط هر یک از این زمینه ‌ها ایجاد شود، اما احتمالا توسط ترکیبی از تمام این زمینه‌ ها ایجاد می‌ گردد.
 
وی در پایان با تاکید بر اینکه عوامل زیست شیمی می‌ تواند شامل آمادگی ژنتیکی خانوادگی و شیمی مغز باشد، اظهارداشت: تعارض و فقدان‌ها در روابط میان‌فردی می ‌تواند عاملی در ایجاد افسردگی باشد و عوامل رفتاری مانند افزایش استرس و کاهش تجارب لذت‌بخش و مثبت نیز می‌ توانند منجر به افسردگی شوند. عوامل شناختی شامل شیوه‌ های تفکر ناسازگارانه و تحریف شده مختلف است.

منبع: شفقنا
000000000000000000000
http://www.asriran.com/fa/news/515090
--------------------------

راه سلامت چهل و دو


نوشیدن چای با خطر کمتر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی، کاهش وزن بهبود یافته، و سیستم امینی قوی‌تر پیوند خورده است. در همین حال، مطالعات مختلف نوشیدن قهوه را به عنوان یک روش بالقوه نه تنها برای مقابله با بیماری پارکینسون، بلکه دیابت نوع 2، بیماری کبدی، و مشکلات قلبی معرفی کرده اند.

یک فنجان قهوه گرم می تواند صبح دل انگیزی را برای شما شکل دهد. یک فنجان چای می تواند پس از یک روز پر استرس به کسب آرامش کمک کند. و نتایج جدیدترین پژوهش ها درباره فواید سلامت هر یک از این نوشیدنی ها ممکن است حس بهتری در شما ایجاد کند.

قهوه در برابر چای؛ کدام یک برای سلامت شما بهتر است؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "وب ام‌دی"، چای و قهوه دو نوشیدنی محبوب در جهان هستند. آژانس بین المللی پژوهش درباره سرطان از مجموعه های وابسته به سازمان جهانی بهداشت اخیرا قهوه را از فهرست مواد مشکوک به سرطان‌زا بودن خارج کرده و برخی پژوهش ها نشان داده اند این نوشیدنی می تواند به پیشگیری از عود سرطان روده بزرگ پس از درمان کمک کند. همچنین، مطالعات دیگر نشان داده اند نوشیدن قهوه ممکن است در پیشگیری از بیماری های آلزایمر و پارکینسون موثر باشد.

از سوی دیگر، مطالعات مختلف به این نکته اشاره داشته اند، افرادی که چای می نوشند، احتمال کمتری دارد به سرطان های پوست، پستان، و پروستات مبتلا شوند. پژوهشگران همچنان در تلاش هستند تا به ارتباط دقیق این شرایط پی ببرند، اما چای، به ویژه چای سبز، سرشار از ترکیباتی مانند آنتی اکسیدان ها است که می توانند آسیب سلولی را محدود کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. همچنین، چای حاوی پلی فنول ها است که به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کنند. چای می تواند در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر نیز موثر باشد زیرا یک پلی فنول به نام EGCG، از تشکیل پلاک هایی که با بیماری آسیب مغزی پیوند خورده اند، پیشگیری می کند.

آیا یکی از این دو نوشیدنی برای شما بهتر و مفیدتر است؟

به گفته پژوهشگران پاسخ به این پرسش دشوار است زیرا جداسازی مواد تشکیل دهنده متفاوت چای و قهوه، نقش آنها در رژیم غذایی شما، و آثار آنها بر سیستم های مختلف بدن دشوار است.

الیوت میلر، متخصص مراقبت های پزشکی در موسسه ملی سلامت و تیم وی به تازگی نشانه های بیماری قلبی در بیش از 6,800 نفر با پس زمینه های مختلف را در آمریکا مورد بررسی قرار داده اند. حدود 75 درصد این افراد قهوه مصرف می کردند، در شرایطی که حدود 40 درصد مصرف چای را گزارش کردند. در همین راستا، مشخص شد نوشیدن بیش از یک فنجان چای به طور مرتب با تجمع کمتر کلسیم در شریان هایی که خون را به قلب می رسانند، مرتبط بود. تجمع کلسیم می تواند به بیماری قلبی منجر شود. نوشیدن قهوه نیز اثری بر بیماری قلبی نداشت.

قهوه در برابر چای؛ کدام یک برای سلامت شما بهتر است؟

به گفته پژوهشگران اشاره به این که قهوه و چای چگونه بر سلامت انسان تاثیرگذار هستند، دشوار است. هر دو نوشیدنی حاوی انواع مختلفی از مواد تشکیل دهنده هستند. آنها حاوی کافئین، پلی فنول ها، و آنتی اکسیدان ها - ترکیباتی که ویژگی های ضد سرطان آنها مورد مطالعه قرار گرفته است - هستند.

نوشیدن چای با خطر کمتر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی، کاهش وزن بهبود یافته، و سیستم امینی قوی‌تر پیوند خورده است. در همین حال، مطالعات مختلف نوشیدن قهوه را به عنوان یک روش بالقوه نه تنها برای مقابله با بیماری پارکینسون، بلکه دیابت نوع 2، بیماری کبدی، و مشکلات قلبی معرفی کرده اند.

مطالعه ای جدید که به رهبری چارلز فوکس، مدیر مرکز سرطان دستگاه گوارش در موسسه سرطان دانا فاربر بوستون، انجام شد، نشان داد که نوشیدن منظم قهوه ممکن است به پیشگیری از بازگشت سرطان روده پس از طی شدن روند درمان کمک کند.

در این مطالعه، تقریبا یک هزار بیمار مورد بررسی قرار گرفتند و ارتباطی قابل توجه بین نوشیدن قهوه و خطر کمتر عود سرطان روده بزرگ پس از درمان در افرادی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کردند، مشاهده شد. هر چه آنها قهوه بیشتری مصرف می کردند خطر عود سرطان کمتر می شد. اما پژوهشگران به این نکته اشاره نداشته اند که چه عنصری در این نوشیدنی موجب شکل گیری این نتایج شده است.

پژوهش هایی دیگر نقش ژنتیک و سبک زندگی در آثاری که نوشیدن چای و قهوه به همراه دارند را بررسی کرده اند. به عنوان مثال، زمانی گفته می شد قهوه و سیگار می توانند آثاری مشابه به همراه داشته که زمینه ساز ابتلا به سرطان و بیماری قلبی می شوند.

قهوه در برابر چای؛ کدام یک برای سلامت شما بهتر است؟

به گفته مارتا گولاتی، رئیس بخش قلب و عروق در دانشگاه آریزونا بدن برخی افراد قهوه را به روشی متفاوت از دیگران پردازش می کند. در همین حال، ترجیح چای به قهوه ممکن است بازتاب دهنده رفتارهای سالم دیگر باشد. آیا افرادی که چای می نوشند بیشتر به انجام یوگا و مدیتیشن می پردازد؟ آیا آنها بیشتر ورزش می کنند؟ آیا آنها نوشیدنی هایی مانند چای سبز مصرف می کنند تا هرچه بهتر وزن سالم را حفظ کنند؟

و به گفته رابرت اکل، متخصص غدد در دانشگاه دنور، یک رژیم غذایی دوستدار قلب احتمالا مهم‌ترین جنبه پیشگیری از بیماری قلبی است. ما درباره میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، گوشت مرغ بدون چربی، ماهی، حبوبات، مغزهای خوراکی، و پرهیز از چربی های اشباع صحبت می کنیم. این پیام تغذیه ای تغییر ناپذیر است.

متغیرهای دیگری نیز وجود دارند. سازمان جهانی بهداشت نسبت به این مساله هشدار می دهد که مصرف هر گونه نوشیدنی داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد، در شرایطی که افزودن خامه و قند زیاد به نوشیدنی نیز می تواند فواید آن را خنثی سازد. 

http://www.asriran.com/fa/news/515478

=================



museum90

وقتی پا به درد می آید!

اسپاسم ها یا گرفتگی ها در عضلات پا ممکن است در نتیجه استفاده بیش از اندازه یا کم آبی شکل گرفته باشند.

درد در ناحیه پا ممکن است تنها نشان دهنده نیاز به استراحت بیشتر باشد و یا در موارد جدی تر می تواند خبر از مشکلی حاد بدهد که حتی جان شما را تهدید می کند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ریدرز دایجست"، پا دردها می توانند در نتیجه کار کشیدن بیش از اندازه از این اندام ها یا واکنش به التهاب شکل بگیرند. در ادامه با برخی دلایل شکل گیری درد در ناحیه پا و چگونگی درمان آنها بیشتر آشنا می شویم.

درد و ورم ساق پا

وقتی پا به درد می آید!

اگر در قسمت جلو پا یا زانو احساس درد دارید، این اغلب نشانه ای از درد ساق پا بوده و تقریبا همیشه با استفاده بیش از اندازه مرتبط است. این شرایط به ویژه هنگامی که مردم ورزش یا فعالیت جسمانی را آغاز می کنند یا به سرعت بر شدت آن می افزایند، شکل می گیرد. این درد می تواند نشانه ای از ورزش کردن بیش از اندازه شما باشد. در روزهای آغازین ورزش یا یک فعالیت جسمانی نباید بیش از اندازه به خود فشار وارد کنید زیرا بدن آمادگی لازم برای تحمل این فشار را ندارد. همچنین، نباید شدت فعالیت های خود را به ناگاه زیاد کنید. به پاهای خود استراحت دهید، از کمپرس یخ برای کاهش تورم استفاده کنید و در صورت نیاز مسکن های ضد التهاب مصرف کنید. همچنین، سطوح ویتامین D بدن خود را زیر نظر داشته باشید و اگر با کمبود این ویتامین مواجه هستید با پزشک خود درباره چگونگی افزایش آن صحبت کنید.

گرفتگی عضلات پا

وقتی پا به درد می آید!

اسپاسم ها یا گرفتگی ها در عضلات پا ممکن است در نتیجه استفاده بیش از اندازه یا کم آبی شکل گرفته باشند. گاهی اوقات پیاده‌روی بسیار طولانی‌تر از میزانی که همیشه انجام می دهید ممکن است زمینه ساز گرفتگی پا شود. گرفتگی های عضلانی روتین به طور معمول تنها چند ثانیه یا چند دقیقه طول می کشند و با گرم کردن، استراحت، و انجام حرکات کششی تسکین می یابند. اما تمایز میان آنها و ترمبوز سیاهرگی عمقی مهم است. ترمبوز سیاهرگی عمقی به طور معمول با درد مداوم عمیق و تورم همراه است. اگر نسبت به این شرایط مشکوک هستید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

زانو درد

وقتی پا به درد می آید!

اگر هنگامی که زانو را بلند می کنید یا فشار می دهید، درد در این ناحیه را تجربه می کنید و یا مفصل متورم شده یا قرمز رنگ به نظر می رسد، ممکن است به بورسیت مبتلا شده باشید. استراحت، کمپرس یخ، و مسکن هایی که بدون نسخه پزشک قابل خریداری هستند می توانند بورسیت را درمان کنند. اگر به طور مدوام مجبور هستید زانو بزنید یا زانو در تماس با سطوح سخت قرار دارد از یک بالشتک استفاده کنید. اگر درد و تورم با انجام درمان های خانگی بهبود نیافت یا بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.

سیاتیک

وقتی پا به درد می آید!

دردی که از کمر به سمت پاها حرکت می کند ممکن است به واسطه فشار بر عصب سیاتیک شکل گرفته باشد. این شرایط در مردانی که کیف پول سنگین در جیب عقب شلوار خود حمل می کنند، بسیار دیده می شود. با کاهش فشار بر این عصب درد نیز اغلب بهبود می یابد.

آسیب تاندون آشیل

وقتی پا به درد می آید!

درد در بالای استخوان پاشنه نشانه ای شایع از آسیب تاندون آشیل است. به پا کردن کفش های پاشنه بلند و استفاده بیش از اندازه از پاها می توانند این آسیب ها را موجب شوند. استراحت و کمپرس یخ می توانند به بهبودی تاندون کمک کنند. هیچ گاه درد را نادیده نگرفته و فعالیت های خود مانند دویدن، پیاده روی قدرتی، یا تمرینات دیگر ادامه ندهید. اگر توجهی به درد نداشته باشید ممکن است آسیب های جدی‌تر مانند پارگی تاندون شکل بگیرند که نیازمند جراحی هستند. گوش دادن به بدن و توجه به نشانه های هشدار دهنده از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

درد ناشی از رشد

وقتی پا به درد می آید!

کودکان اغلب با گرفتگی پا و درد در این اندام ها از خواب بیدار می شوند. همان گونه که استخوان کودکان رشد می کند، تاندون ها کشش بیشتری را تجربه می کنند و این شرایط به شکل گیری درد در بخش هایی که به استخوان متصل شده اند، منجر می شود. کمپرس یخ، مسکن ها و حرکات کششی می توانند این دردها را کاهش دهند.

درد در ناحیه ران

وقتی پا به درد می آید!

کارگران ساختمانی، افسران پلیس، و افراد دیگری که کمربندهای سنگین می بندند، اغلب از درد در ناحیه ران پا شکایت دارند. دلیل این درد ممکن است فشار کمربند بر عصبی باشد که کفل را احاطه کرده است. درد به سمت ران پایین می رود. راه حل بلند مدت برای این شرایط کاهش وزن کمربند برای کاهش فشار بر عصب است.

--------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/515477

==========================



museum90

روغن ارگانو؛ آنتی بیوتیکی قدرتمند

روغن ارگانو از گذشته های دور توسط یونانیان باستان به واسطه خواص دارویی خود مورد استفاده قرار می گرفته است.

بسیاری از مردم از فواید شگفت انگیز ارگانو آگاه نیستند، اما باید به این نکته اشاره داشت که این گیاه یک آنتی بیوتیک قدرتمند است و میزان آنتی اکسیدان های آن هشت برابر سیب و سه برابر بیشتر از بلوبری است.

روغن ارگانو؛ آنتی بیوتیکی قدرتمند

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "تایم فور هلثی فود"، دلیل اصلی اهمیت آنتی اکسیدان ها برای ما توانایی آنها در مقابله با رادیکال های آزاد است. افزون بر این، آنتی اکسیدان ها سیستم ایمنی بدن انسان را به روشی طبیعی تقویت می کنند. هنگامی که موضوع روغن های عصاره ای مطرح می شود، روغن ارگانو یکی از قدرتمندترین نمونه ها در جهان محسوب می شود.

روغن ارگانو از گذشته های دور توسط یونانیان باستان به واسطه خواص دارویی خود مورد استفاده قرار می گرفته است. از این روغن برای درمان درد و التهاب و همچنین به عنوان یک عامل ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس استفاده می شده است. روغن ارگانو توسط بقراط به عنوان یک ابزار ضد باکتری در درمان های مختلف استفاده شده بود. برگ های ارگانو نیز در درمان بیماری های گوارشی و تنفسی کاربرد داشته اند.

روغن ارگانو سرشار از مواد معدنی مختلف مانند بور، نیاسین، منگنز، روی، آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و ویتامین های A و C است و بر همین اساس است که یک منبع متراکم معدنی نیرو در نظر گرفته می شود.

روغن ارگانو دارای چهار گروه اصلی مواد شیمیایی است که عوامل درمانی فعال هستند.

فنول ها شامل تیمول و کارواکرول. آنها قاتلان میکروب ها و تقویت کننده های سلولی هستند. ترپن ها حاوی ترپینن (Terpinene) و پینن (Pinene) که به عنوان ضد عفونی کننده ضد ویروس، مسکن و آرام بخش عمل می کنند. افزون بر این، روغن ارگانو حاوی لینالول و بورنئول است که دو الکل زنجیره بلند هستند. هر دو آنها دارای ویژگی های استریل و ضد ویروس هستند. هنگامی که به استرها می رسیم، آنها دارای اشتقاق اسید استیک لینالیل هستند و از ویژگی های ضد قارچی بهره می برند.

اگرچه تمامی موارد ذکر شده در بالا خواص درمانی دارند، کارواکرول ضروری‌ترین ترکیب در روغن ارگانو محسوب می شود که در میان بهترین عوامل ضد عفونت شناخته شده قرار می گیرد.

--------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/515015

-----------------------------

راه سلامت چهل و یک


بیشتر مردم تصور می‌کنند دیابت صرفا به دلیل مصرف زیاد قند بروز می‌کند، اما این باور اشتباه است. دیابت قبل از هر چیزی در نتیجه دریافت کالری بیش از اندازه و کم‌تحرکی و خانه‌نشینی بروز می‌کند.
نامش مرض قند است؛ خواه ژنتیکی باشد یا غیرژنتیکی، اما زندگی را برای فرد دیابتی دشوار می‌کند. به طوری‌که فرد مبتلا باید مدام دارو بخورد و حساب و کتاب میزان قند خونش را داشته باشد.
شناخت درستی از داروهایشان ندارند
اگر مبتلا به دیابت هستید، لازم است داروها و تاثیر هر کدام را بدرستی بدانید. اکثر دیابتی‌ها بدون آگاهی از نقش داروها‌، دقتی در نحوه صحیح استفاده‌ از آنها ندارند. به عقیده متخصصان، بیمار باید ناظر تیزبین درمان خود باشد، بتواند داروهای موثر در تنظیم قند خونش را بدرستی مصرف کند و از اختلالات دارویی بیشتر بداند. علاوه بر این شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید فهرستی از تمام داروهایی را که برای دیابت، فشار خون و کلسترول‌‌ مصرف می‌کنید، تهیه کنید.
این کار برای جلوگیری از تداخل دارویی و عوارض جانبی مصرف همزمان برخی داروهاست؛ مثلا داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب مانند ایپوبروفن ممکن است به کلیه‌های بیمار دیابتی آسیب‌های جدی بزند. زمانی که به داروساز، پزشک عمومی و متخصص قلب و… مراجعه می‌کنید، فهرست داروهایتان را به او بدهید تا در جریان کامل درمان شما قرار گیرد. درخصوص داروهای تجویزی از پزشک‌تان سوال کنید و با آگاهی از کاربرد و عوارض احتمالی دارو آنها را مصرف کنید.
برخی‌ مواد غذایی را حذف می‌کنند
به دلیل این که دیابتی هستید نیازی نیست پایه برنامه غذایی‌تان با یک فرد غیردیابتی متفاوت باشد. به عقیده متخصصان، حذف‌کردن مواد غذایی از برنامه غذایی دیابتی‌ها یک اشتباه رایج است. رژیم غذایی دیابتی‌ها باید متعادل و متنوع یعنی شامل پروتیدها (۱۵ درصد از کل کالری دریافتی)، گلوسیدها (۵۰ تا ۵۵ درصد) و لیپیدها (۳۰ تا ۳۵ درصد) باشد.

نکته اساسی این است که شما به‌عنوان فرد مبتلا به دیابت باید مصرف کربوهیدرات‌های (گلوسیدهای) زودجذب مانند محصولات غذایی شیرین را کاهش دهید؛ زیرا این مواد غذایی با سرعت زیادی قند خون را بالا می‌برند. توجه داشته باشید داشتن سه وعده غذایی در روز‌ و کاهش میزان کالری دریافتی در شب (اگر اضافه‌وزن دارید) جزو اصول تغذیه درست دیابتی‌هاست.
زیاد حمام می‌روند
به طور کلی شست‌وشوی زیاد بدن به دیابتی‌ها توصیه نمی‌شود. البته منظورمان دوش کوتاه روزانه نیست. منظورمان شست‌وشوی افراطی بدن در حمام آن هم هر روز است. چون این کار خطر بروز بیماری قارچی (میکوز) در بیماران دیابتی را بیشتر می‌کند. علاوه بر این باید از استفاده صابون‌های خیلی قوی که باعث انتشار قارچ‌های زمینه‌ساز میکوز هستند بپرهیزید و از صابون‌های خنثی یا کمی چرب و بی‌رنگ استفاده کنید. باید حواس‌تان به بهداشت پاهایتان باشد و به هر نوع خراش یا زخمی حساس باشید.
سرخود عمل می‌کنند
آیا تصور می‌کنید دارویی مناسب‌تان نیست و به‌اصطلاح به شما نمی‌سازد؟ همسایه یا دوست‌تان، دارویتان را نامناسب و خطرناک ارزیابی می‌کند؟ شاید حق با شما باشد، اما نباید به صلاحدید خود یا سفارش اطرافیان دارو‌ را قطع کنید. داروهای دیابتی‌ها باید مرتب بررسی شده و در صورت نیاز میزان‌شان کم و زیاد شود. حتما مرتب با پزشک‌تان در تماس باشید و با او درباره ادامه یا قطع داروهایتان مشورت کنید.
پیاده‌روی نمی‌کنند
اگر دیابت دارید، حتما هر روز ۳۰ دقیقه پیاده‌روی کنید. فرقی نمی‌کند بیماری‌تان در چه مرحله‌ای باشد یا چند سال دارید؛ کارکردن روی عضلات و تقویت‌ آنها یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود استفاده از انسولین محسوب می‌شود. بی‌شک منظورمان دویدن چندساعته نیست. توصیه متخصصان این است که روزانه یا یک روز در میان فعالیت جسمانی مناسب و سبک مانند پیاده‌روی داشته باشید.
قند را مجرم اصلی می‌دانند
بیشتر مردم تصور می‌کنند دیابت صرفا به دلیل مصرف زیاد قند بروز می‌کند، اما این باور اشتباه است. دیابت قبل از هر چیزی در نتیجه دریافت کالری بیش از اندازه و کم‌تحرکی و خانه‌نشینی بروز می‌کند. اگر تحرک بدنی‌تان کم است، خانه‌دار یا پشت‌میزنشین هستید و بندرت چند قدم راه می‌روید، بهتر است بیشتر به فکر سلامت‌تان باشید.
منبع: سلامتی
--------------
http://www.asriran.com/fa/news/515806/6
================


museum90

رژیم غذایی عالی برای زخم معده و اثنی‌عشر

مصرف سیر در رژیم غذایی مبتلایان به زخم‌معده مفید است. سیر باعث آرام‌تر شدن التهابات در معده شده و به پیشگیری از ایجاد زخم‌های جدید کمک می‌کند.
پیش از این برای شما درباره خوراکی‌های مضر زخم‌های دستگاه گوارشی نوشتیم. این هفته سراغ بهبود دهنده‌ها و مسکن‌های زخم معده و اثنی‌عشر می‌رویم.

غذا را کم کم و در چند وعده مصرف کرده و از خوردن غذای اضافی در یک وعده پرهیز کنید تا ترشی اسید اضافه در معده نداشته باشید.

*شنبلیله حاوی موسیلاژ و ترکیباتی‌ است که برای بهبود زخم‌ها مفید است. برگ‌های شنبلیله را با کمی نمک بجوشانید و روزی دوبار مصرف کنید. این گیاه خوشبو و خوش طعم به بهبود زخم معده کمک می‌کند.

برنج ماده غذایی ضدزخم معده و روده‌ها است. اگر هنگام طبخ برنج به جای آب از یک لیوان شیر استفاده کنید، طعم مطبوع‌تر و ارزش غذایی بهتر و مفیدتری خواهید داشت.

آب کلم به‌دلیل داشتن گلوکز و آمینو اسید بالا مفید است و معده را تقویت می‌کند. سه فنجان کلم و یک فنجان آب را با هم در مخلوط کن بریزید و با سرعت پایین 2 دقیقه مخلوط کنید، سپس ده ثانیه با سرعت بالا مخلوط کنید. آب کلم به‌دست آمده را در ظرف کاملا دربسته، سه روز در دمای اتاق قرار دهید تا تخمیر در آن انجام شود. از مخلوط به‌دست آمده روزی یک فنجان قبل از غذا بنوشید.
قبل از صبحانه یک قاشق عسل که تقویت‌کننده معده است، مصرف کنید.

موز خواص ضد باکتریایی دارد که موجب توقف رشد میکروب و باکتری‌ها در معده می‌شود.

مصرف سیر در رژیم غذایی مبتلایان به زخم‌معده مفید است. سیر باعث آرام‌تر شدن التهابات در معده شده و به پیشگیری از ایجاد زخم‌های جدید کمک می‌کند.

روغن نارگیل مصرف کنید. این روغن باعث نابودی باکتری‌ها درمعده شده و به درمان اختلالات عملکرد معده کمک می‌کند.

منبع: روزنامه جام جم         http://www.asriran.com/fa/news/515762
================= 


museum90

غذاهای مفید برای دوران شیردهی مادران

اسفناج از سبزی های منبع مناسب ویتامین K ،A و اسیدفولیک است. در ضمن، فیتواستروژن دارد که دریافت آن بافت پستان را تقویت و به روند شیردهی کمک می کند. پس بورانی اسفناج را فراموش نکنید.
در دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخائر بدن مادر را مصرف می کند و اگر مادر در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور خصوصاً با زایمانهای مکرر قوایش تحلیل می رود
دوران شیردهی

حتی اگر جزء کسانی باشید که برای کم کردن اضافه وزن دوران حاملگی ،عجله دارند خوردن مرتب غذاهایی که انرژی را افزایش می دهند، برای کسانی که  تازه مادر شده اند، بنیه مناسب جهت انجام وظایف مادری شان به بهترین نحو را به آنها می دهد. زیرا خوردن غذاهای مملو از مواد مغذی، در طول روز ، می تواند انرژی شما را افزایش دهد.
و در مورد مادران شیرده نیز مهم این است که بدانید کیفیت شیر شما هرغذایی  بخورید، تغییری نمی کند. این بدان دلیل است که اگر مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت نکنید ،بدن شما از ذخیره های خود استفاده خواهد کرد. اما برای سلامتی خودتان بهتر است که مطمئن شوید مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را، با گنجاندن انواع مختلف غذاهای سالم دوران شیر دهی در برنامه غذای مادران شیرده بدست میاورید.
12 غذای زیر، برای خانم هایی که بتازگی مادر شده اند ، بسیار مقوی  است. با تغذیه از آنها، بدن شما نیز از شما تشکر خواهد کرد.
یکی از بهترین غذاهای دوران شیردهی، قزل آلا است.
1. قزل آلا
هیچ غذایی کامل نیست. اما ماهی قزل آلا از لحاظ استفاده توسط خانم هایی که بتازگی مادر شده اند، بسیارنزدیک به غذای کامل است. یکی از بهترین غذاهای دوران شیردهی، قزل آلا است که مانند دیگر ماهی های چرب ، پر از چربی است که آن را DHA مینامند. DHA برای رشد سیستم اعصاب کودک شما مهم است. شیرمادر همواره حاوی DHA است؛ ولی میزان این ماده مغذی ، بستگی به نوع تغذیه مادران هم دارد.
DHA قزل آلا در حالات خلقی شما نیز تاثیر دارد. مطالعات به این نکته اشاره دارند که شاید  DHA در جلوگیری از افسردگی پس از زایمان نقشی داشته باشد.
2. محصولات لبنی کم چرب
گذشته از این که از بین ماست یا شیر یا پنیر کدام یک را ترجیح می دهید ، محصولات لبنی بخش مهمی از رژیم شیر دهی سالم را تشکیل می دهند. علاوه بر تامین پروتئین ، ویتامین ب ، و ویتامین  د ، محصولات لبنی یک از بهترین منابع کلسیم هستند. اگر در در دوران شیر دهی هستید ، شیر شما برای کمک به ساختن استخوان های کودک سرشار از کلسیم است، بنابراین مهم است که کلسیم کافی را برای رفع نیاز های بدن خود دریافت کنید. یکی از راه ها این است که حداقل 3 فنجان لبنیات در روز جزء رژیم غذایی باشد.
3. گوشت خالص گاو
وقتی مادری هستید که می خواهید انرژی خود را افزایش دهید، بدنبال غذاهای غنی از آهن مانند گوشت خالص گاو باشید. کمبود آهن میزان انرژی شما را پائین آورده و نمی گذارد که شما به تقاضاهای نوزاد خود پاسخ دهید. همچنین وقتی  در دوران شیر دهی هستید، نیاز به تامین پروتئین و ویتامین ب-12 بیشتری دارید. گوشت گاو منبع عالی از هر دوی این مواد مغذی است.
 4. حبوبات
حبوبات ، بویژه آنهایی که رنگی تیره دارند، مانند لوبیا های سیاه رنگ  و لوبیای چیتی غذای بسیار مفیدی برای دوران شیر دهی است بویژه برای کسانی که گیاه خوارند. حبوبات نه تنها غنی از آهن اند ،بلکه یک منبع مناسب و کم خرجی از پروتئین غیر حیوانی با کیفیت بالا نیز هستند.
5. زغال اخته
مادرانی که در دوران شیر دهی هستند باید حتما دو وعده میوه  یا آبمیوه را در روز مصرف کنند. زغال اخته غنی از آنتی اکسیدان،گزینه مناسبی برای پاسخ گویی به نیازتان است. این میوه خوشمزه، پر از ویتامین ها و مواد معدنی مناسب نیازهای شما است و مقدار مناسبی از کربوهیدرات ها را برای بالا نگه داشتن سطح انرژیتان به شما می دهد.
6. برنج قهوه‌ای
اگر قصد دارید که پس از زایمان وزن کم کنید شاید وسوسه شوید که مصرف کربو هیدرات خود را به میزان زیادی کاهش دهید. اما وزن کم کردن یکباره ،باعث  کاهش شیرمی شود و احساس سستی و تنبلی بدنبال دارد. بهتر است کربو هیدرات هایی از دانه کامل غلات مانند برنج قهوه ای را در رژیم خود بگنجانید تا میزان انرژی خود را بالا نگه دارید. و غذاهایی مانند برنج قهوه ای کالری لازم برای تولید شیر با بهترین کیفیت را ، فراهم می کند.
7. پرتقال
مغذی و سبک ، پرتقال ،میوه ای عالی برای مادران است. چون مادرانی که شیر می دهند، نسبت به مادران باردار ، نیاز بیشتری به ویتامین ث دارند، پرتقال و دیگر مرکبات، غذایی عالی برای دوران شیر دهی نیز هستند. چند جرعه از آب پرتقال در طول روز بنوشید – از فوائد ویتامین ث برخوردار خواهید شد و می توانید از نوع غنی شده با کلسیم آن استفاده کنید تا از نوشیدنی خود بهترین بهره را ببرید.
8. تخم مرغ
زرده تخم مرغ یکی از معدود منابع ویتامین د است – ماده مغذی مهمی که استخوان های شما را استحکام می بخشد و به نوزاد شما در رشد استخوان هایش کمک می کند. فراتر از آن بهترین راه برای رفع نیاز روزانه به پروتئین اند. سعی کنید دو عدد تخم مرغ را برای صبحانه میل کنید یا یک یا دوعدد تخم مرغ کاملا آبپز را در سالاد نهارتان قراردهید، یا برای شام املت با سالاد میل کنید. به عنوان بخشی از رژیم غذایی می توانید از تخم مرغ های غنی شده با DHA استفاده کنید تا سطح این اسید چرب ضروری را در شیر خود بالا ببرید.
9. نان گندم سبوس دار
اسید فولیک برای رشد کودک در مراحل اولیه حاملگی، بسیار مهم است. اما اهمیت آن فقط در این مرحله نیست. اسید فولیک ماده ای مغذی در شیر شماست که نوزاد ، به آن نیاز دارد. و همچنین برای سلامتی خودتان نیز لازم است. نان های سبوس دار و ماکارونی غنی شده پر از این ماده مغذی حیاتی هستند. همچنین این مواد به شما مقدار مناسبی از فیبر و آهن می رسانند.
10. سبزیجات برگ دار
فهرست فواید خوردن سبزیجات برگ دار مانند اسفناج، برگ چغندر و براکلی بی انتهاست. این سبزیجات پر از ویتامین آ هستند که نوزاد شما نیاز دارد. آنها منابع غیر لبنی کلسیم خوراکی هستند. ویتامین ث و آهن دارند. مهمتر از همه ، سبزیجات پر از آنتی اکسیدان هایی هستند که برای سلامت قلب مفیدند و کالری کمی دارند و خوشمزه نیز هستند.
11. غلات سبوس دار
بعد از یک شب بی خوابی یکی از بهترین غداها برای افزایش انرژی مادران در صبح ، صبحانه ای از غلات سبوس دار است. انواع مختلف غلات سرد در بازار موجودند که با ویتامین ها و مواد مغذی مهم غنی شده اند تا نیاز های روزانه شما را پاسخگو باشند. یا اینکه زغال اخته و شیر کم چربی را با آرد جو دوسر مخلوط کنید و یک صبحانه داغ از آنها بسازید.
12. آب
کمبود آب یکی از عوامل تخلیه انرژی است.  بویژه مادرانی که به کودک خود شیر می دهند در خطر کاهش آب بدن قرار دارند. برای بالا نگه داشتن سطح اترژی و تولید شیر، باید مایعات کافی مصرف کنید. می توانید از بین آبمیوه و شیر برای تامین مایعات بدن خود انتخاب کنید، ولی در هنگام استفاده از مایعات دارای کافئین مانند قهوه و چای مواظب باشید. بیش از 2-3 فنجان در روز مایعات حاوی کافئین ننوشید یا نوشیدنی خود را به مایعات بدون کافئین تغییر دهید. چون کافئین به داخل شیر نفوذ کرده و باعث می شود که نوزاد کج خلقی کند و خواب بدی داشته باشد.بنابراین با نوشیدن آب به مقدار کافی ، دچار کمبود آب نمی شوید.
 9 نکته ممنوع
قهوه نخورید:
قهوه، چای و نوشابه های کولا دار به دلیل کافئینی که دارند، باعث بی قراری و بی خوابی نوزاد می شوند به همین دلیل آنها را ننوشید.
 مصرف شکلات را به حداقل برسانید:
شکلات هم کافئین دارد. به طوری که ۳۰ گرم شکلات تلخ دارای ۵ تا ۳۵ میلی گرم کافئین است. به همین دلیل توصیه می شود در این دوران میزان شکلات مصرفی تان را به حداقل ممکن برسانید.
 بروکلی خام نخورید:
بروکلی و حتی گل کلم از سبزی های نفاخ هستند و باعث بی قراری و دل دردهای کولیکی در نوزاد می شوند. به همین دلیل بهتر است بروکلی خام میل نکنید بلکه انواع بخارپز شده آن را تهیه و در حجم کم مصرف کنید.
 سیر را فراموش کنید:
بررسی ها نشان داده اند خوردن سیر طعم شیر مادر را تغییر می دهد و ممکن است باعث امتناع نوزاد از خوردن شیر شود. به همین دلیل توصیه می شود نه تنها سیر بلکه تمام غذاهایی که با سیر یا پودر آن تهیه شده اند، مصرف نکنید. حتی پیاز هم بهتر است در این دوران، کمتر استفاده شود.
 مرکبات نخورید:
این میوه ها با اینکه سرشار از ویتامین C هستند، باعث بی قراری نوزاد و حتی بروز دانه های قرمز رنگی روی پوستش می شوند به همین دلیل بهتر است کمتر آنها را میل کنید. البته برای تامین ویتامین یادشده خوردن انبه اشکالی ندارد.
 آلو بهتر است مصرف نشود:
این میوه خاصیت ملین دارد به همین دلیل بهتر است مادران این میوه را مرتب در برنامه غذایی روزانه شان نداشته باشند.
 غذاهای تند و ادویه دار نخورید:
خوردن غذاهای تند و ادویه دار هم طعم شیر را تغییر می دهند و هم باعث بی قراری و نق زدن بی مورد نوزاد می شوند. به همین دلیل توصیه می شود غذاهای تان را با آبلیمو طعم دار کنید نه با ادویه فراوان.
 بادام زمینی آلرژی زاست:
این مغز آلرژی زاست به همین دلیل توصیه می شود در برنامه غذایی مادر وجود نداشته باشد زیرا ترکیب های آلرژن موجود در آن ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت کند.
جعفری میل نکنید:
این سبزی حجم شیر را کم می کند به همین دلیل بهتر است در برنامه غذایی مادر نباشد.
چند توصیه برای افزایش شیر مادر در دوران شیر دهی
 منابع امگا۳ بخورید:
بهتر است منابع غذایی حاوی امگا۳ در این دوران سهمی در رژیم غذایی داشته باشند زیرا دریافت این ماده مغذی به تکامل مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک می کند، بنابراین منابع آن که شامل انواع ماهی به خصوص ماهی آزاد و تن است، حداقل ۲ بار در هفته میل کنید.
 آب بنوشید:
بررسی ها نشان داده اند خانم ها در دوران شیردهی به ۳ تا ۴ لیتر آب نیاز دارند و باید حداقل ۲ لیتر آب در روز بنوشند. مصرف انواع مایعات و نوشیدنی ها می تواند از کمبود آب پیشگیری کند.
 شیر را فراموش نکنید:
در دوران شیردهی خانم ها به ۳ تا ۴ واحد لبنیات نیاز دارند. این موادغذایی منابع پروتئین، کلسیم، ویتامین D و مایعات هستند. خوردن شیر و ماست به وسیله مادر می تواند موادمغذی ای را به نوزاد برساند که به روند رشدش کمک می کنند.
 گوشت بخورید:
بهتر است گوشت قرمز بدون چربی میل کنید زیرا نیاز بدن به پروتئین و ویتامین B۱۲ در این دوران افزایش می یابد. در ضمن نیاز به انرژی نیز در دوران شیردهی زیاد است، به همین دلیل توصیه می شود منابع آهن مصرف شوند زیرا دریافت آهن و پیشگیری از کمبود آن، تامین کننده انرژی مورد نیاز بدن خواهدبود.
 برنج قهوه ای را انتخاب کنید:
برنج از موادغذایی ای است که انرژی را تامین می کند و حجم شیر را افزایش می دهد. البته توصیه می شود نوع قهوه ای آن را مصرف کنید.
 جو را فراموش نکنید:
جو از موادغذایی ای است که باعث آرامش مادر می شود و به تولید شیر کمک می کند. این ماده غذایی باعث ترشح هورمون اکسی توسین می شود که در تولید شیر دخیل است، بنابراین خوردن سوپ جو، نان جو و هر غذایی که از جو تهیه شده است، به شما توصیه می شود.
 اسفناج میل کنید:
اسفناج از سبزی های منبع مناسب ویتامین K ،A و اسیدفولیک است. در ضمن، فیتواستروژن دارد که دریافت آن بافت پستان را تقویت و به روند شیردهی کمک می کند. پس بورانی اسفناج را فراموش نکنید.
 آب هویج بنوشید:
بررسی ها نشان داده اند نوشیدن آب هویج قبل از ناهار به تقویت شیردهی و افزایش حجم شیر کمک می کند. هویج از سبزی های مغذی سرشار از بتاکاروتن و فیتواستروژن هاست. به همین دلیل نوشیدن آب آن به روند شیردهی کمک می کند و عادت به خوردن آن به خانم های شیرده توصیه می شود.

 زردآلو را فراموش نکنید:
خوردن این میوه به خصوص نوع خشک آن برای حفظ تعادل هورمون هایی که در روند شیردهی موثر هستند، توصیه می شود. به علاوه، عادت به خوردن آن به افزایش حجم شیر نیز کمک می کند و به دلیل داشتن تریپتوفان، سطح پرولاکتین را در حد مناسب نگه می دارد.

نیازهای غذایی مادر در دوران شیردهی
در دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخائر بدن مادر را مصرف می کند و اگر مادر در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور خصوصاً با زایمانهای مکرر قوایش تحلیل می رود ، استخوانهایش پوک می شود ، ریزش مو پیدا می کند و گاهی ازترس اینکه این عوارض پیش آید آنقدر پرخوری می کند که وزنش بالا رفته و بازگشت به وزن پیش از بارداری بسیار مشکل خواهد شد. پس بسیار اهمیت دارد مادر دقیقاً بداند چه میزان انرژی و مواد مغذی نیاز دارد.

* انرژی :
مادر برای تهیه شیر 500 کالری انرژی اضافه بر نیاز بدنش لازم دارد. به عبارتی اگر پیش از بار داری 2000 کالری انرژی در روز نیاز او را تامین می کرده، در شیردهی 2500 کالری انرژی لازم دارد. علاوه بر این 500 کالری مقداری انرژی هم از چربی های ذخیره شده در دوران بارداری تامین می شود که این مساله باعث می شود، اگر مادر براساس مقادیر خواسته شده در این دوران، غذا مصرف کند به مرور هر ماه نیم کیلو لاغر می شود ( چاقی دوران بارداری بر طرف خواهد شد). براساس میزان انرژی لازم در دوران شیردهی ، غذاهای تامین کننده آن داده می شوند.

* پروتئین :در دوران شیردهی نیاز مادر به پروتئین فقط 15گرم اضافه می شود. ازاین رو کل پروتئین مورد نیاز حدود 65 تا70 گرم در روز است . این میزان پروتئین با مصرف 3 لیوان شیر در روز، 1عدد تخم مرغ و 180 تا 300 گرم  گوشت و حبوبات تامین می شود.

* املاح :
بهترین املاح کلسیم و آهن هستند که اگر مادر مشکل کم خونی داشته باشد و یا در معرض کم خونی باشد مصرف قرص فرو سولفات ضروری است. برای تامین کلسیم مادر باید در روز 3 تا 4 لیوان شیرکم چربی و سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج ، نعناع ،جعفری ، کرفس و کلم و نیز مغز بادام و بادام زمینی مصرف کند.پس خیلی خوب است که مادر شیرده هفته ای یک بار خورش کرفس بخورد و هرروز چند عدد بادام و بادام زمینی میل کند.
بهتر است مادرانی که کم خونی دارند، در دوران شیر دهی هفته ای یک بار جگر بخورند ودر طول روز حتماً 1عدد تخم مرغ و مقداری گوشت قرمز میل کنند. گردو نیز برای این مادران مفید است.
* ویتامین ها :
برای تامین ویتامین های لازم ، مادر حتماً به 5 تا 6 لیوان سبزیجات تازه بصورت سالاد، سبزی خوردن و یا پخته شده در غذا نیاز دارد و بایستی هر روز 4 تا 5 عدد میوه مصرف کند.
* چربی ها :
در شیرمادر یک سری چربی های غیر اشباع موجود است که در غدد پستان ساخته نمی شوند و باید از طریق غذا تامین شوند. پس بهتر است مادر هفته ای یک بار ماهی مصرف کند و از روغن زیتون در سالادش استفاده کند.
* آب :
مادر در روز به 6 تا 8 لیوان آب یا آب میوه نیازدارد.
--------------
منبع: آسان طب
----------------------
http://www.asriran.com/fa/news/515810
===============