بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت صد و بیست و یک

اهمیت درست خوابیدن ‌در سلامتی افراد

یکی از مهم‌ترین مواردی که در سلامتی بسیار زیاد اهمیت دارد، وضعیت صحیح قرارگیری بدن در حالت‌های مختلف به خصوص هنگام خوابیدن و استراحت است.

اهمیت درست خوابیدن از آنجا معلوم می‌شود که عدم توجه به این مساله در درازمدت فرد را دچار مشکلاتی از قبیل کمردرد، زانو درد، گردن درد و... می‌کند.

یک دکترای فیزیولوژی در این باره گفت: بسیاری از دیسک‌های گردن ناشی از حالت‌های ناصحیح خوابیدن است.

دکتر وحید ولی‌پور، افزود: حالت‌های خوابیدن به سه حالت به پهلو خوابیدن، طاق باز و دمر خوابیدن تقسیم می‌شود که بهترین روش طاق باز است.

وی با اشاره به اینکه دمر خوابیدن‌ همان حالت درازکش رو به پایین است، بیان کرد: این روش در هر حالت باعث ایجاد مشکل در بدن می‌شود و در این حالت نه تنها به قفسه سینه فشار وارد می‌شود، بلکه کمر نیز دچار آسیب می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان اظهار کرد: روش طاق باز‌ همان حالت درازکش رو به بالاست که در این حالت کمترین فشار به قفسه سینه وارد می‌شود و در این حالت شکم و سینه رو به بالا قرار می‌گیرد.

این مدرس دانشگاه لرستان با بیان اینکه در حالت طاق باز هیچ مشکلی برای بدن به وجود نمی‌آید، ادامه داد: معمولاً دراز کشیدن به پهلوی سمت راست بهتر از خوابیدن به پهلوی چپ است و اگر شخصی به دلیل مشکلات خاصی نتواند به سمت راست بخوابد می‌تواند دراز کشیدن به پهلوی چپ را انتخاب کند.

ولی‌پور خاطرنشان کرد: خوابیدن به وضعیت نامناسب سبب احساس درد در عضلات، ایجاد استرس، بدفرمی و ناراحتی در اعضای بدن می‌شود.

وی یادآور شد: در روش طاق باز باید یک بالشتک را بین دو زانو قرار داد، چراکه فاصله بین زانو‌ها در حالت ایستاده باید در وضعیت خوابیده نیز حفظ شود.

منبع: ایسنا

http://www.asriran.com/fa/news/427438


museum90

درمان اورژانسی ترش‌ کردن معده

درمان اورژانسی ترش‌ کردن معدهترش کردن معده به علت سردی عارض شده به آن است که با این راهکار، اورژانسی می‌توانید آن را درمان کنید.

دکتر حسین روازاده متخصص طب سنتی افزود: عموما مشکلات ترش کردن معده به علت سردی عارض شده به معده می‌باشد که جهت رفع اورژانسی عارضه و درد حاصل از ترش کردن معده توصیه می‌گردد از جوش شیرین که متاسفانه امروز بد نام شده است.  
 
وی افزود: برای این کار به محضی که احساس کردید معده شما می‌خواهد ترش کند باید یک نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را با نصف استکان آب خنک حل کنید و بخورید.  
 
این متخصص طب سنتی اظهار داشت: چون جوش شیرین یک باز محسوب می‌شود و ترشی از اسید است، وقتی آن‌ها با هم ترکیب شوند تبدیل به آب و نمک می‌گردند و احساس ترش کردن، رفع خواهد شد و معده سالم می‌ماند.  
 
وی با توجه به اینکه جوش‌شیرین درمان علت مشکل اصلی نیست، تصریح کرد: جوش‌ شیرین درمان علامتی محسوب می‌شود یعنی علامت مشکل شما که ترش کردن معده است را موقتا رفع می‌کند. همچنین با خوب جویدن غذا و پرهیز از مصرف نوشیدنی و آب وسط غذا و بعد از آن و پرهیز از مصرف کیک، کلوچه و بیسکویت به رفع مشکل معده خود بپردازند.  
 
دکتر روازاده خاطر نشان کرد: توصیه می‌شود برای رفع سردی معده هرگز چای نخورید، شربت زنجبیل و عسل هفته‌ای دو یا سه بار حتما خورده شود و هیچوقت غذای خام به همراه پخته میل نکنید، مدتی(حدود 1 ماه) نیز از خوردن مواد خام و لیمو عمانی و ترشیجات و میوه‌ها خصوصا مرکبات خودداری کنید و عسل بیشتر بخورید.

http://www.asriran.com/fa/news/427398


museum90

خواص بی نظیر انار

خواص بی نظیر انارانار و دانه‌های یاقوتی آن هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف می‌شود. از خواص و فواید انار می‌توان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماریهای قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد.  
 
مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته میزان تستوترون موجود در بزاق را 24 درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد.  
 
خواص انار
 

انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم می‌باشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد:
 
•    کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
 
•    کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پسطان
 
•    کمک بدرمان اسهال
 
•    کاهش کلسترول خون
 
•    کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
 
•    مفید برای زنان در دوران قاعدگی
 
•    کمک به درمان هموروئید
 
•    جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌ها
 
•    کمک به سلامت لثه‌ها
 
•    کمک بدرمان عفونت‌ها
 
•    مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون می‌تواند کمک کند.
 
•    مصرف روزانه 227 میلی لیتر آب انار بطرز چشم‌گیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. 
 
•   مصرف انار و یا آب انار می‌تواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچه‌های قلبی نمی‌رسد، بهبود بخشد.
 
•    آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.
 
•    انار، از کلسترول بد( LDL) در  برابر اکسیده شدن محافظت می کند.
 
•    آب انار همانند آسپیرین عمل می کند.
 
•    آب انار از به هم پیوستن پلاکت های خونی جلوگیری می کند، پس مانع از لخته شدن خون می گردد.
 
•    آب انار باعث کاهش چربی خون می شود.
 
•    تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار را مدت 3 ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب می رود و باعث سلامتی قلب می شود.
 
•    آب انار، جلوی تخریبات DNA و بیماری های حاصل از تخریب آن را می گیرد.
 
•    آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک می کند.
 
•    انار از سرطان پروستات جلوگیری می کند و یا رشد آن را آهسته می کند.
 
•    از سرطان پوست نیز جلوگیری می کند.
 
•    انار، از بی نظمی و اختلال در کار کلیه ها می کاهد و به طور کلی ادرارآور است.
 
•    افرادی که در هفته 2 لیوان یا بیشتر آب انار می نوشند، احتمال پیشرفت و بروز آلزایمر در آن ها نسبت به افرادی که در هفته نصف لیوان آب انار مصرف می کنند، 76 درصد کمتر است.
 
•    انار از تعداد کرم های روده می کاهد.
 
•    با نوشیدن آب انار، بیماری های عفونی را از بدن دور کنید.
 
•    انار و آب انار برای بهبود بینایی و جلوگیری از ضعیف شدن چشم خوب است.
 
•    انار از خرابی دندان و لثه جلوگیری می کند.
 
•    آب انار برای صدای گرفته و خشن مفید است.

منبع: برترین ها
http://www.asriran.com/fa/news/427373

راه سلامت صد و بیست

تزریق چربی در دور چشم‌ها زیر نظر پزشک معالج و متخصص و خوردن آب کافی می‌تواند سیاهی دور چشم را بهبود بخشد.
علل سیاهی دور چشم‌هاکارشناسان بر این باورند تنبلی چشم‌ها بر ایجاد سیاهی دور چشم مؤثر است.

حسن اعتمادزاده متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه 95‌درصد سیاهی دور چشم مرتبط با عوامل ژنتیکی و موروثی است، اظهار کرد: عواملی شامل عوامل ژنتیکی، بیماری پرکاری تیروئید، سینوزیت، لاغری ناگهانی و سریع، گرسنگی، تشنگی، اختلال درخواب، استفاده از فضاهای مجازی، اینترنت و گوشی‌های همراه، مالیدن مداوم و مکرر چشم‌ها، کاهش چربی پلک، ضخیم شدن و کلفتی پلک، کم خونی و... در سیاهی دور چشم دخیل هستند.
 
وی افزود: 95 درصد سیاهی دور چشم ارثی است همچنین به دلیل اینکه رگ‌های چشم زیاد است و چشم ارگان نیازمند به خون است و باید تغذیه شود به طور طبیعی باید خون موجود در چشم و پلک‌ها نیز زیاد باشد، کم‌خونی باعث سیاهی دور چشم می‌شود.
 
این متخصص پوست ادامه داد: تزریق چربی در دور چشم‌ها زیر نظر پزشک معالج و متخصص و خوردن آب کافی می‌تواند سیاهی دور چشم را بهبود بخشد.

معاینه مداوم و بررسی دید چشم‌ها، درمان به موقع ضعیفی و استفاده از عینک برای درمان تنبلی و ضعیفی چشم‌ها باعث جلوگیری از کلفتی و چین‌خوردگی پلک‌ها و در نتیجه سیاهی دور چشم می‌شود. در حقیقت عینک در افرادی که دچار تنبلی و ضعیفی چشم هستند از سیاهی دور چشم آنها جلوگیری می‌کند.
 
وی در پایان گفت: برخی از افراد به ویژه بانوان جوان تمایل بسیاری به کاهش وزن سریع و ناگهانی دارند این عامل باعث از بین رفتن چربی چشم‌ها و پلک‌ها و ضخامت و کلفتی پلک‌ها می‌شود و در نتیجه سیاهی دور چشم می‌شود، کاهش وزن باید براساس نظر متخصصان انجام شود.
 
به طور کلی از بین رفتن چربی، ضخامت و کلفتی پلک‌ها، کم‌خونی، کاهش چربی و آب موجود در پوست پلک‌ها مهم‌ترین عوامل مؤثر بر سیاهی دور چشم هستند.

http://www.asriran.com/fa/news/428127


museum90

با گوجه‌فرنگی بیمه شوید

با گوجه‌فرنگی بیمه شویدبا مصرف منظم گوجه فرنگی از بروز انواع سرطان‌ها و مشکلات عفونی جلوگیری می‌شود.

دکتر نیستانی متخصص تغذیه گفت: گوجه فرنگی جزو میوه‌های رنگدانه‌ای است و به همین خاطر سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی است و این میوه برای سلامت بدن و تقویت صحیح ایمنی و عصبی افراد موثر است.
 
وی بیان کرد: گوجه فرنگی به خاطر داشتن ماده لیکوپن که نوعی آنتی اکسیدان است برای رژیم غذایی بی‌اشتهایی بسیار موثر بوده و همچنین از بروز سرطان کلیه به خصوص در زنان و سرطان پروستات در مردان بسیار کارآمد است و رنگدانه موجود در آن برای سلامت قلب مفید است.  
 
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف گوجه فرنگی التهاب را کاهش می‌دهد، افزود: برای حفظ تراکم و بافت استخوان بدن مصرف آب گوجه فرنگی توصیه می‌شود و مصرف منظم این میوه و دانه‌های آن برای تقویت سیستم گوارش و علی‌الخصوص معده مناسب و سودمند است.  
 
نیستانی ابراز داشت: مصرف گوجه فرنگی سرطان سینه را در زنان بالای 50 سال کاهش داده و از انواع سکته و دیابت نوع دو پیشگیری کرده و همچنین این میوه به خاطر ویتامین‌های A ،C ،K و املاح معدنی کلسیم، آهن و فسفر در درمان بیماری‌های عصبی و رفع بی‌اشتهایی موثر است.  
 
وی در پایان گفت: گوجه فرنگی گلوگز خون را تنظیم و سیستم دفاعی بدن را در برابر انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات عفونی تقویت می‌کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
----------------
http://www.asriran.com/fa/news/428122


museum90

از سیر تا پیاز امگا 3

افرادی که میزان اسیدهای چرب امگا 3 در خون آنها کم است، نسبت به دیگران رفتار متغیرتر و دیدگاه منفی‌تری دارند و نیز دارای علائم ضعیف افسردگی هستند، در عین حال افرادی که اسیدهای امگا 3 بیشتری در خون دارند سازگارترند.
از سیر تا پیاز امگا 3یک کارشناس تغذیه گفت: امگا 3 تاثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنش‌های عصبی و افسردگی دارد.

پریسا قنبری، اظهار کرد: امگا 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربی‌ها وجود داشته و ویژگی‌های خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیده‌اند که برای ادامه حیات بدن کاملا ضروری‌اند و توسط بدن خود انسان قابل تولید نیستند و حتما باید از طریق رژیم غذایی و مکمل‌ها تامین شوند. در واقع بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود، به مواد تغذیه‌ای از جمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد.

این کارشناس تغذیه عنوان کرد: در زمینه شناسایی اسیدهای چرب اولین تحقیق به سال 1950 برمی‌گردد و بررسی‌ای که روی اسکیموها انجام شد. مطالعه روی خون اسکیموها نشان داد، با وجود آن‌که اسکیموها غذای اصلی خود را از گوشت حیوانات پرچرب شکاری تهیه می‌کردند ولی اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاکت و در نتیجه مانع از رسوب و گرفتگی رگ‌ها می‌شد.

قنبری ادامه داد: در آن سال‌ها امگا 3 را مترادف با روغن ماهی می‌دانستند اما اسیدهای چرب امگا 3 در 30 تا 40 سال اخیر به خوبی شناخته شده‌اند و در دو دهه اخیر در مورد نقش آنها در سلامت، مطالعات بیشتری انجام شده است.

وی در خصوص خواص امگا 3 اظهار کرد: چربی‌ها در ساختمان سلولی بدن و به خصوص سلول‌های مغزی شرکت دارند. اسیدهای چرب امگا 3 از این نظر نقش‌های به خصوصی ایفا می‌کنند. تحقیقات نشان داده‌اند امگا 3 تاثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنش‌های عصبی و افسردگی دارد، به طوری که اگر روزانه 2 گرم امگا 3 خالص به بیماران مبتلا به میگرن داده شود، در برخی موارد موجب کنترل بیماری آنها می‌شود.

این کارشناس تغذیه افزود: طبق مطالعات اخیر انجام شده، امگا 3 نه تنها در پیشگیری از برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی بلکه در کاهش عوارض شیمی‌درمانی نیز موثر هستند. مصرف امگا 3 در بیماران مبتلا به سرطان پستان به خصوص بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند و دچار اختلالات عصبی هستند و اعصاب دست و پای آنها دچرا گز گز و درد شدید می‌شود، مفید است.

قنبری بیان کرد: بهترین منابع غذایی اسید چرب امگا 3، انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو، کتان و گردو است. در واقع منبع امگا 3 در ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد، قزل‌آلا، تن، اسقومری و شاه‌ماهی وجود دارد. در گیاهان نیز روغن‌های سویا، آفتابگردان، دانه کتان و گردو، فندق و کنجد حاوی امگا 3 هستند. علاوه بر این، مواد غذایی غنی‌شده با امگا 3 مانند برخی نان‌ها، آب میوه‌ها، روغن‌ها و تخم مرغ مورد توصیه متخصصان تغذیه است.

این کارشناس تغذیه در پاسخ به این پرسش که ماهی بخوریم یا مکمل حاوی امگا 3؟ بیان کرد: اگر در سبد غذایی خانوار به طور متوسط 3 تا 4 بار در هفته هر بار 80 تا 120 گرم ماهی مصرف شود، افراد به هیچ‌وجه نیازی به مصرف امگا 3 نخواهند داشت ولی اگر ماهی مصرف نمی‌شود، می‌توان از مکمل امگا 3 استفاده کرد.

قنبری ادامه داد: مقدار مکمل مصرفی در دوز غیردرمانی، یک گرم در روز و در دوز درمانی 3 گرم در روز است. مکمل امگا 3 باید زیر نظر پزشک و پس از انجام آزمایش‌های لازم و تشخیص وضعیت اکسیداسیون بدن، تجویز شود زیرا مصرف خودسرانه این مکمل، عارضه در پی خواهد داشت.

وی گفت: از آنجا که مکمل امگا 3 یک نوع اسید چرب است؛ اگر بیش از مقدار مورد نیاز مصرف شود، با اسید چرب امگا 6 که برای عملکرد بینایی و مغزی لازم است رقابت می‌کند و میزان جذب آن را پایین می‌آورد. از سوی دیگر وقتی امگا 3 به طور خاص در برنامه‌ریزی گنجانده می‌شود، کلسترول که برای غشای سلول‌های بدن مورد نیاز است، کاهش یافته و یکپارچگی غشاهای سلولی از بین می‌رود.

این کارشناس تغذیه افزود: در دوره‌های خاصی مانند بارداری یا شیردهی نیز مصرف مقادیر بالای امگا 3 می‌تواند خطرساز باشد. افزایش بیش از حد امگا 3 در بدن پاسخ‌های سیستم ایمنی را کند و واکنش‌های دفاعی مانند پاسخ به میکروب‌ها را ضعیف می‌کند. افزایش بیش از حد امگا 3 در بدن همچنین می‌تواند تری‌گلیسرید خون را به عنوان تامین‌کننده انرژی بدن از حد طبیعی پایین‌تر آورد و فرد را دچار کمبود انرژی کند. همچنین اضافه دریافت آن در بدن اکسید می‌شود و پس از اکسیداسیون، به بافت‌های مختلف از جمله عروق و حتی کبد آسیب می‌رساند و موجب ایجاد کبد چرب شود.

وی بیان کرد: با تمام خواص مفیدی که مصرف امگا 3 دارد ولی برای برخی هم مضر است. افراد دچار اختلالات خونی، کسانی که پوستشان به راحتی دچار کوفتگی و کبودی می‌شود، افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین یا وارفارین استفاده می‌کنند، افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند و کسانی که فشارخون خیلی بالا و کنترل‌نشده دارند، نباید امگا 3 مصرف کنند.

قنبری تاکید کرد: مصرف دوز بالای امگا 3، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند؛ بنابراین کسانی که سیستم بدنشان ضعیف است، نباید آن را استفاده کنند.

این کارشناس تغذیه در توضیح نقش امگا 3 علیه بیماری‌ها گفت: مصرف امگا 3 در واقع می‌تواند در عدم ابتلا به مجموعه‌ای از بیماری‌ها مفید باشد. اولین و مهمترین تاثیری که امگا 3 به آن معروف شده، نقش آن در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی است، همچنین رژیم غذایی سرشار از امگا 3، مانع خشکی و ریزش مو می‌شود.

وی افزود: به گفته پزشکان، سالمندان برای پیشگیری از آلزایمر باید غذاهای حاوی امگا 3 مصرف کنند. همچنین امگا 3 موجب بهبود خلق و خو، رفتار و شخصیت افراد می‌شود.

قنبری ادامه داد: نتایج تحقیقات نشان می دهد افرادی که میزان اسیدهای چرب امگا 3 در خون آنها کم است، نسبت به دیگران رفتار متغیرتر و دیدگاه منفی‌تری دارند و نیز دارای علائم ضعیف افسردگی هستند، در عین حال افرادی که اسیدهای امگا 3 بیشتری در خون دارند سازگارترند.

وی گفت: بهتر است مکمل امگا 3 را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد زیرا مکمل آن نوعی روغن است و همراه غذا بهتر جذب می‌شود البته افرادی که پس از مصرف آن دچار ضعف در پا می‌شوند، می‌توانند مکمل را قبل از خواب مصرف کنند.

منبع: ایسنا

http://www.asriran.com/fa/news/428150