Are you looking for a list of the fastest animals on land, or the fastest animals in the air, and the fastest animals in water? We present a list below (with photos) of the fastest animals in the world. We know that the cheetah is the fastest land animal that can run to a speed of 70mph, but what about the fastest insect?
Fastest animal on land is the cheetah — can run 70 miles per hour (113 km per hour)
Fastest insect is the hawk moth — 33 miles per hour (53 km per hour)
Fastest bird is the ostrich — can run 43 miles per hour (69 km per hour)
Fastest reptile is the spiny-tailed iguana — can reach 21 miles per hour (34 km per hour)
Fastest dog is the greyhound — can run 43 miles per hour (69 km per hour)
Fastest animal in water is the Sailfish — 70 miles per hour (113 km per hour)
Fastest bird is the swift — can fly at 106 miles per hour (171 km per hour)
http://www.moolf.com/animals/fastest-animals-in-the-world.html
طعم و مزه لذیذ و پُر از طراوت جعفری باعث شده است که این سبزی به عنوان یکی از سبزی های محبوب مردم شمرده شود. اما با اینکه این سبزی، بسیار مغذی است و برای سلامتی بسیار مفید است، خیلی از مردم آن گونه که باید درباره خواص آن آگاه نیستند و از آن بیشتر برای تزئین غذاهای مختلف استفاده می کنند.
جعفری گیاهی دو ساله است و به حالت وحشی، در اکثر نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال افریقا، آسیا و ایران می روید. به علاوه در نواحی مختلف پرورش می یابد.
نکات تغذیه ای:
جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد. به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است.
منظور از منبع بسیار خوب، یعنی 20 درصد یا بیشتر نیاز روزانه ی فرد به آن ماده مغذی را برآورده می کند. منبع خوب، یعنی 10 تا 20 درصد نیاز را برآورده می کند.
فواید جعفری
تزئین کننده غذا
تنها یک شاخه کوچک جعفری می تواند بشقاب غذای شما را به طرز زیبایی تزئین نماید.
ارتقا دهنده سلامتی:
جعفری شامل دو جزء خیلی مهم در ترکیب خود می باشد که موجب شده این سبزی نقشی بی همتا در سلامت انسان داشته باشد: روغن های فرار و فلاوونوئیدها.
1- روغن های فرار:
اولین جزء مهم موجود در جعفری، روغن های فرار می باشند. این روغن ها به نام روغن های ضروری یا اسانس های گیاهی نیز خوانده می شوند.
از ترکیبات مهم این گروه می توان به میریستیسین (myristicin)، لیمونن (limonene)، آلفا توژن (alpha-thujene) و اِاوجنول(eugenol) اشاره کرد. با تغلیظ این مواد عصاره ای حاصل می شود که دارای خواص درمانی فوق العاده است.
در مطالعات انسانی مشخص شده است که روغن های فرار موجود در جعفری مخصوصا میریستیسین، از شکل گیری و تشکیل تومورها(مخصوصا تومورهای ریه) جلوگیری می کنند. در تحقیقات دیگری مشخص شده است که فعالیت آنزیم گلوتاتیون S ترانسفراز را که مسئول پیشگیری از تخریب سلولی می باشد، تحریک می کند.
از دیگر فعالیت این روغن ها این است که به خنثی کردن انواع مواد سرطان زا مانند بنزوپیرن های موجود در دود سیگار و دود ناشی از ذغال چوب کمک می کند.
2- فلاوونوئیدها:
دومین جزء مهم آن، فلاوونوئیدها می باشند. از ترکیبات مهم این گروه که در جعفری یافت می شود، می توان آپیئین(apiin)، آپیجنین(apigenin)، کریسواِریول(crisoeriol) و لوتئولین(luteolin) را نام برد.
جعفری؛ آنتی اکسیدانی قوی
فلاوونوئیدهای موجود در جعفری مخصوصا لوتئولین(luteolin) از تخریب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد اکسیژن جلوگیری می کنند. از این رو در مطالعات انسانی از عصاره غلیظ جعفری به عنوان یک ماده غذایی که ظرفیت آنتی اکسیدان بدن را بالا می برد، استفاده می شود.
جعفری علاوه بر روغن های فرار و فلاوونوئیدها، منبع بسیار خوب ویتامین C و ویتامین A است که برای پیشگیری از ابتلا به خیلی از بیماری ها حیاتی هستند.
ویتامین C دارای عملکردهای متفاوتی در بدن می باشد. این ویتامین یک آنتی اکسیدان مهم است. در فقدان این ویتامین، رادیکال های آزاد موجب بروز بیماری های مختلفی مانند: گرفتگی عروق، سرطان روده ، دیابت و آسم می شوند. بنابراین متوجه می شویم چرا افرادی که مقدار زیادی از غذاهای حاوی ویتامین C را مصرف می کنند، کمتر دچار این بیماری ها می شوند.
ویتامین C دارای اثر ضد التهابی نیز می باشد. بنابراین برای بهبود بیماری هایی مثل التهاب مفاصل و استخوان ها مفید است.
جعفری حاوی غلظت بالایی از کاروتنوئیدهای پیش ساز ویتامین A، مخصوصا بتا کاروتن می باشد. بتا کاروتن، یکی دیگر از آنتی اکسیدان های مهم است.
رژیم های غنی از بتا کاروتن نیز از پیشرفت بیماری های تصلب شرائین، دیابت، سرطان روده، آسم و التهاب مفاصل و استخوان ها جلوگیری می کنند.
بتا کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود که یک ماده خیلی مهم برای تقویت سیستم ایمنی است و به آن ویتامین "ضد عفونت" نیز می گویند
جعفری برای قلب سالم
جعفری یک منبع خوب اسید فولیک، یکی از مهم ترین ویتامین های گروه B ، می باشد. این ویتامین نقش های متعددی را در بدن به عهده دارد.
یکی از حیاتی ترین نقش های آن در ارتباط با سلامت قلب و عروق است. به این ترتیب که برای تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر ضروری است. اگر مقدار هموسیستئین در بدن بالا رود، به سلامت رگ ها آسیب می رساند.
استفاده از مواد غذایی غنی از اسید فولیک مانند جعفری هم برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و دیابت، و هم برای افرادی که می خواهند از این بیماری ها پیشگیری کنند، بسیار خوب است.
در ضمن اسید فولیک، ماده مغذی مهمی برای تقسیم به موقع و مناسب سلول هاست. از این رو برای پیشگیری از سرطان ها مخصوصا سرطان روده و سرطان دهانه رحم در زنان بسیار مفید است.
حفاظت در برابر آرتریت روماتوئید
علیرغم اینکه در یک مطالعه نشان داده شد که دوز بالای مکمل ویتامین C موجب بدتر شدن استئوآرتریت( یک نوع بیماری تحلیل برنده مفاصل که با افزایش سن اتفاق می افتد) می شود، در مطالعه ای دیگر در همین زمینه نشان داده شد که غذاهای غنی از ویتامین C مانند جعفری و نه مکمل آن، موجب حفاظت افراد در برابر التهابات پلی آرتریت(نوعی از آرتریت که در آن، دو یا بیش از دو مفصل درگیر می شوند) می گردند.
جعفری؛ از بین برنده بوی بد دهان
اگر بعد از خوردن بعضی مواد غذایی مانند سیر یا پیاز، متوجه بوی بد دهان تان شدید، جویدن مقداری جعفری تازه، به خوشبو شدن دهانتان کمک فوق العاده ای خواهد کرد.
روش دیگری که بدین منظور می توانید به کار برید، جوشاندن آرام یک مشت برگ جعفری به همراه چند عدد میخک در یک لیوان آب است.
درمان کم خونی
از آنجایی که جعفری هم آهن و هم ویتامین C فراوانی دارد، می تواند به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن کمک زیادی نماید، زیرا ویتامین C ، موجب افزایش جذب آهن نیز می شود.
جعفری و اگزالات ها
جعفری دارای اگزالات است. زمانی که مقدار اگزالات ها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد می کنند. به همین دلیل ممکن است افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و کیسه صفرا ، از خوردن این سبزی خودداری کنند.
در مطالعات آزمایشگاهی دیده شده است که اگزالات می تواند با جذب کلسیم در بدن تداخل نماید.
با این حال در خیلی از تحقیقات مشابه دیگر، دیده شده که توانایی مواد غذایی دارای اگزالات برای کاهش جذب کلسیم، بسیار کم است و به طور قطع آن مقدار کلسیمی که از طریق این مواد غذایی به بدن ما می رسد، بسیار بیشتر از تاثیر منفی اگزالات ها بر روی جذب آن می باشد.
اگر شما دستگاه گوارشی سالمی دارید و شرایط شما به گونه ای است که می توانید به راحتی و با آرامش غذا بخورید و از غذایی که می خورید، لذت ببرید، خوردن غذاهای گیاهی غنی از کلسیم که دارای اگزالات نیز می باشند، برای شما مفید خواهد بود.
گلشن راز - شیخ شبانی
وَأَنْـزَلْـنَـا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بـِقَـدَرٍ فَأَسْـکَـنَّاهُ فِی الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَی ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ[2]
و از آسمان، آبی به اندازه فرو فرستادیم، پس آن را در زمـیـن جـای دادیم و همانا در برگرداندن آن قـادریـم
نخستین فرضیههای مربوط به منشأ و جریان آبهای زیرزمینی را به رومیان و یونانیان نسبت میدهند که طی قرنها توسعه یافتهاند. 3 نوع طرز تفکر کلی از این نظریهها میتوان استخراج کرد:
الف- منشأ اقیانوسی آبهای زیرزمینی
مثلاً تالس ملطی (650 سال قبل از میلاد مسیح) تصور میکرد که آب دریا به وسیله باد به حرکت درمیآید و در زیر زمین خشکیها نفوذ کرده و فشار صخرهها موجب بالا آمدن آب زیرزمینی و پیدایش چشمهها میشود. این نظریه حتی در سال 1665 میلادی توسط کیشر هلندی تایید شده است.
ب- ظهور آبهای زیرزمینی به وسیله تراکم بخار آب در زیر زمین
مثلاً ارسطو (284-322 قبل از میلاد مسیح) تصور میکرد که بخار آب زمین در حفرههای سرد شده کوهها متراکم و به آب تبدیل شده و دریاچههای زیرزمینی را تشکیل میدهند که چشمهها را تغذیه میکنند. عقیده وی نیز تا سال 1877 همراه با ولژه دنبال شده است.
ج- منشأ جوی آبهای زیرزمینی به وسیله نفوذ آب باران
این تئوری واقعبینانهتر، تا حدودی در کارهای زئوفراستوس، که با ارسطو همزمان بود، نمایان است. همچنین از نظر ویترو (یک قرن قبل از میلاد) که معمار بود تشکیل چشمهها به وسیله نفوذ آب باران و ذوب برفها به داخل زمین تا رسیدن به یک لایه سنگی و یا رسی انجام میشود. این تئوری توسط لئوناردو داوینچی (1519-1452 میلادی) کاملاً تصریح شده است. اولین درک روشن از موضوع آب و آّبشناسی در سال 1570 میلادی به برنارد پالیسی باز میگردد که تصدیق میکند آبهای زیرزمینی فقط از نفوذ آبهای باران در خاک و توقف آنها در اعماق به وسیله لایههای رسی حاصل میشوند. وی در رساله ستایش آمیزش از نوع آبها و چشمهها خواه طبیعی، خواه مصنوعی (چاپ پاریس در 1570) تعبیر صحیحی از چرخه آب و به ویژه از تغذیه چشمهها از بارانها میدهد. پرو و ماریوت (قرن 17 میلادی) تعادل بین بارشهای جوی و جریانات را به اثبات رساندند. این امر، پایه و اساس استقرار اولین بیلان آب و نقش نفوذ آب در زمین به شمار میرود. پرو (1674) در رساله خود تحت عنوان منشأ چشمهها با اندازهگیری دقیق در حوضه بالایی رودخانه سن نشان میدهد که بارشهای جوی به تنهایی برای تأمین دبی رودخانهها و چشمهها کافی میباشد.
قرآن در آیه 21 سوره زمر و آیه 18 سوره مؤمنون به آبهای زیرزمینی و ذخیره آب باران در زمین اشاره نموده است:
أَلَمْ تـَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْـزَلَ مِـنَ السَّـمـاءِ مـاءً فـَسـَـلَـکـَهُ یَـنابـِیـعَ فِی الاَرْضِ ثُمَّ یُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا مُّخْتَلِفًا ...[1]
آیا نمیبینی کـه خـدا از آسمان آبی نـازل گردانید و آن را به شکل چشمههایی وارد زمین ساخت و آنگاه انواع نباتات بدان برویاند ...
وَأَنْـزَلْـنَـا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بـِقَـدَرٍ فَأَسْـکَـنَّاهُ فِی الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَی ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ[2]
و از آسمان، آبی به اندازه فرو فرستادیم، پس آن را در زمـیـن جـای دادیم و همانا در برگرداندن آن قـادریـم
از آیات فوق نکتههای زیر در مورد ذخیره آب در زیر زمین استفاده میشود:
1- خداوند پوسته رویی زمین را به گونهای آفرید که چون باران فرود آید، آب در آن نفوذ میکند و در زیر زمین انباشته میگردد و به سفرههای بزرگی از آب تبدیل میشود. امام باقر (ع) نیز فرمودهاند: آبی در زمین وجود ندارد مگر اینکه آب آسمان با او ترکیب یافته است [3].
2- آب باران به صورت آرام آرام به درون زمین راه مییابد و به مخزنهای بزرگ ذخیره میپیوندد. کلمه سلوک که در آیه اول استفاده شده به معنای پیمودن و رفتن تدریجی و کمکم و در این آیه به معنای دخول و نفوذ تدریجی آب در داخل زمین است که از ویژگیهای سطح زمین و باران نشأت میگیرد. امام صادق (ع) در این باره میفرمایند:
چون خداوند مقرر فرمود که باران از بالا فرو بارد، مقدر ساخت که قطرهقطره بریزد تا به درون زمین راه یابد و در آن فرو رود تا زمین را سیراب گرداند. اگر به یک دفعه میریخت به داخل زمین نفوذ نمیکرد و گیاهان و درختان را میشکست [4]
3- همین آبهای ذخیره شده در زمین است که به قناتها، چشمهها وچاههای آب تبدیل میشود. به عبارت دیگر همین آبهای برف و باران است که قناتها، چشمهها، نهرها و چاههای آب را به وجود میآورد. در برخی روایات، این مطلب به طور بسیار روشنی بیان شده است. علامه مجلسی پس از نقل روایات متعدد درباره آب و پس از بیان نظریات غلط فیلسوفان و حکیمان درباره علت جوشیدن و جریان یافتن قناتها و چشمهها چنین مینویسد:
... حکیم بزرگ اسلام جناب ابوالبرکات بغدادی نظر دیگری در این مساله داشت. وی بر این باور بود که آبهای برف و باران به زمین نفوذ میکند و در پرتو نفوذ آنها در زمین، انبارش آبها در منابع طبیعی زیرزمینی فزایندهتر و سفرههای آبی غنیتر میشود و در نتیجه چشمهها، قناتها و چاههای آب به وجود میآید. گو اینکه ابوالبرکات این مطلب را از ابن سینا در کتاب نجات گرفته است [5]
به نظر میرسد ابن سینا نیز این موضوع را از قرآن و روایات فهمیده باشد به ویژه از سخنانی که از امام صادق (ع) در این باره نقل کردهاند؛ مفضل از عالمان برجسته قرن دوم هجری و از شاگردان امام صادق (ع) از آن حضرت چنین حکایت میکند:
ای مفضل! کوهها برای آدمیان منافع فراوانی دارد یکی از سودمندیهای کوهها آن است که برفها بر آنها قرار میگیرند و در قلههای آنها باقی میمانند و به تدریج در زمین نفوذ کرده و چشمههای پرآبی را پدید میآورند و در پرتو به هم پیوستن همین قناتها و چشمههاست که رودخانههای بزرگ و کوچک به وجود میآید و به همین دلیل است که دامنه کوهها معمولاً سرسبز و خرم است. [6]
علی بن ابراهیم در تفسیر آیه 18 سوره مؤمنون از امام صادق (ع) اینگونه روایت میکند:
آب باران در زمین نفوذ کرده و در آن ذخیره میشود و آن گاه به صورت نهرها، چشمهها و چاهها در میآید و از آن بهرهبرداری میشود
حضرت علی (ع) نیز سخنی بدین مضمون دارد:
خداوند متعال چشمهسارها را از زمینهای بلند برآورد و آنها را در دشتها و پهنه بیابانها به جریان انداخت...
در بخشی از دعای باران امام سجاد (ع) نیز به پر شدن چاهها (منابع آب درون زمین) از آب باران اشاره شده است:
... خدایا! (سرزمین) ما را از بارانی سیراب کن که از تپهها و بلندیها(ی آن) سرازیر گردد و از آن، چاهها را سرشار و لبریز سازی و جویها را روان کنی... [7]
4- میان ذخیرهسازی آب در منابع طبیعی زیرزمینی و روییدن گیاهان و سبزی و خرمی زمین رابطهای وجود دارد.
بدین ترتیب، به غیر از ویترو، که از ابتکار فکری وی به عنوان استثنایی در ازمنه قدیم نقل میکنند، در طول قرون متمادی که وحی قرآن را نیز شامل میشود انسانها درباره نظام آبها ایدههای غلطی داشتند. اولین تئوری صحیح در این رابطه، که میگوید آب منابع زمین همان آب باران است که درون زمین نفوذ میکند، مربوط به قرن هفدهم (یعنی بیش از هزار سال پس از گفته قرآن) میباشد.
قرآن مجید در ضمن آیه 27 سوره مرسلات به دو راز بزرگ کوهها اشاره نموده و میفرماید:
وَ جَعَلْنا فِیها رَوَاسِی شَامِخَاتٍ وَ اَسْقَیْناکُم مَاءً فُراتَاً
بر روی زمین کوههای استوار و بلند آفریدیم و برای شما آب گوارا فراهم ساختیم [6].
الف- سرچشمه نهرها
جمله رواسی شامخات؛ کوههای بلند ناظر به راز اول است که کوهها بر اثر سردی منطقه از جهت ارتفاع، حکم مخزن آب را دارند. قرآن مجید در برخی از آیات از آن جمله، آیه مورد بحث، هنگام یاد آوری آفرینش کوهها، از وجود نهرها و چشمههای بزرگ، که یکی از مظاهر بزرگ خلقت و نشانه وجود تدبیر در عالم آفرینش هستند، سخن میگوید و شاید دلیل این که این دو (کوهها و نهرها) را در کنار هم ذکر میکند این است که، ریشه این نهرها و شطهای عظیم وجود کوههاست؛ زیرا بهطوری که میدانیم در قسمت ارتفاعات دما بسیار پایین است و برف و باران به سان یخچالهای طبیعی در آن جا ذخیره میگردد و در بسیاری از فصول سال بر اثر کاهش حرارت، پوشیده از برف و یخ است و در فصل گرما که حرارت همه نقاط، نسبت به فصل زمستان تغییر میکند برفها و یخها به تدریج آب شده و به صورت چشمهسارها جاری میگردند و قسمت اعظم این مایه زندگی، در سایه کوهها تأمین میگردد.
ب- تصفیه آب
جمله ...وَ اَسْقَیْنَاکُم مَّاءً فُراتاً...؛ برای شما آب گوارا فراهم نمودیم از آن جا که پس از بیان آفرینش کوهها وارد شده، میرساند کوهها در گوارا ساختن آبها، که همان تصفیه آن از مواد خارجی و باکتریهاست، نقش مؤثری دارند. کوهها در تصفیه آبها نقش تصفیه شنی را دارند. عبور آب از طبقات مختلف کوهها سبب میشود که باکتریهای آب گرفته و آب از مواد خارجی تصفیه شود.
http://tomyanh.blogfa.com/post-70.aspx