بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت پانزده

شکل اصلی چربی که در منطقه مدیترانه مصرف می شود، روغن زیتون فوق بکر است که سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. این اسیدهای چرب به تنهایی فواید محافظت از قلب را ارائه می کنند، اما جدا از آن، روغن زیتون حاوی بیش از 36 پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند دارند.

در گذشته باور بر این بود که چربی و کلسترول موجب انسداد شریان ها می شوند و این شرایط به بروز سکته مغزی و یا حمله قلبی منجر می شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایزی هلث آپشنز"، آنچه پژوهشگران در حال حاضر می دانند این است که بیماری قلبی به واسطه التهاب شکل می گیرد. محرک های منفی در جریان خون - قند، نمک، کمبود مواد مغذی، سموم - موجب می شوند تا سلول های حاضر در رگ ها مهاجرت کرده و ملتهب شوند و این به شکل گیری ضایعات یا انسداد شریان ها منجر می شود، که دلیل سکته های مغزی و حملات قلبی است.

در شرایطی که عوامل مختلفی می توانند دلیل این التهاب باشند، رژیم غذایی یکی از گزینه های اصلی در این زمینه محسوب می شود. با تمرکز بر مواد غذایی دوستدار قلب، شما می توانید به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید.

اما این تنها درباره سالم غذا خوردن نیست، بلکه درباره مصرف مواد غذایی است که از مواد مغذی و ترکیباتی بهره می برند که برای حفظ و بهبود سلامت قلب شما مبارزه می کنند. در ادامه با برخی از این مواد غذایی که باید در رژیم غذای روزانه خود جای دهید بیشتر آشنا می شویم.

روغن زیتون فوق بکر

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

شکل اصلی چربی که در منطقه مدیترانه مصرف می شود، روغن زیتون فوق بکر است که سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. این اسیدهای چرب به تنهایی فواید محافظت از قلب را ارائه می کنند، اما جدا از آن، روغن زیتون حاوی بیش از 36 پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند دارند.

اسیدهای چرب تک غیر اشباع و پلی فنول ها در کنار یکدیگر می توانند فواید زیر را ارائه کنند:

کاهش سطوح کلسترول کلی

کاهش کلسترول بد (LDL)

افزایش کلسترول خوب (HDL)

کاهش استرس اکسیداتیو

کاهش التهاب

تمامی این عوامل بر سلامت شریان ها و رگ های انسان تاثیرگذار هستند و به صورت مستقیم از بروز مشکلات قلبی پیشگیری می کنند.

مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر را مد نظر قرار دهید که به پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک می کند. از این روغن می توانید در پخت و پز، سالادها، اسموتی ها یا برای تفت دادن استفاده کنید.

توت ها

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

توت ها مانند توت فرنگی و بلوبری حاوی آنتوسیانین ها هستند که نوعی فلاونوئید با کیفیت چشمگیر محسوب می شوند.

این آنتوسیانین ها از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بهره می برند، با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، و به تنظیم آنچه درون شریان ها رخ می دهد، کمک می کنند، و از این رو، آنها عملکرد بهتری در کنترل قند خون ارائه می کنند.

مصرف سه وعده یا بیشتر از توت ها مانند توت فرنگی و بلوبری در هفته بهره‌مندی از فوایدی که به آنها اشاره شد را امکان پذیر می کند.

مغزهای خوراکی

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

مغزهای خوراکی انتخاب هایی خوشمزه هستند و می توانید از میان بادام، پسته، فندق، آجیل برزیلی، دانه کاج، بادام زمینی و ... گزینه های مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

مغزهای خوراکی منبع خوبی برای چربی های سالم - چند غیر اشباع و تک غیر اشباع - هستند و همچنین از محتوای فیبر، پروتئین، توکوفرول ها، مواد معدنی، فیتواسترول ها، و پلی فنول ها بهره می برند که همگی به حفظ و بهبود سلامت قلب کمک می کنند.

مصرف یک مشت کوچک از مغزهای خوراکی در روز را مد نظر قرار دهید. همچنین، انواع مختلف مغزهای خوراکی را مصرف کنید زیرا هر کدام فواید دوستدار قلب مختلفی را ارائه می کنند.

سبزیجات برگدار سبز

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

سبزیجات برگدار سبز از مغذی‌ترین سبزیجات محسوب می شوند و مصرف حداقل یک وعده بزرگ از آنها در روز توصیه می شود.

از نظر سلامت قلب، آنها سفتی در شریان ها را کاهش می دهند، به تنظیم فشار خون کمک می کنند و در تولید نیترات غذایی - یک ترکیب که به فشار خون کمک می کند، از لخته شدن خون در شریان ها پیشگیری می کند، و به طور مستقیم مانع از اختلال در دیواره های شریانی می شود - نقش دارد.

شما باید به طور منظم سبزیجات برگدار سبز را مصرف کنید، زیرا اثر آنها پس از حدود دو روز کاهش می یابد. سبزیجات برگدار سبز از محتوای بالای لوتئین، منیزیم و فولات سود می برند که به شکل گیری خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی منتج می شود.

فیبر

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

مقدار مصرف کافی از فیبر برای تنظیم قند خون، تغذیه باکتری های روده و سوخت و ساز اهمیت دارد، که همگی پیامدهای مهمی برای سلامت قلبی عروقی دارند. بسیاری از مطالعات نیز نشان داده اند که فیبر در کاهش کلسترول موثر است، که یکی دیگر از فواید دوستدار قلب است.

فیبر در سبزیجات، مغزهای خوراکی، غلات کامل، لوبیا، حبوبات و میوه ها یافت می شود. تمامی این موارد مواد غذایی کامل گیاهی هستند.

متاسفانه، رژیم های غذایی غربی از محتوای پایین فیبر برخوردار هستند، زیرا بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده از مواد پالایش شده تهیه می شوند. اگرچه در برخی از این غذاها فیبر افزوده می شود، اما همچنان شرایطی مشابه با مصرف منابع غذایی کامل طبیعی حاوی فیبر ارائه نمی کنند. منابع طبیعی فیبر مواد مغذی و ترکیبات مفید دیگری مانند ویتامین ها، مواد معدنی، پلی فنول ها، فلاونوئیدها و مواد شیمیایی گیاهی را نیز ارائه می کنند که دارای فواید دوستدار قلب هستند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای فیبر 25 تا 38 گرم است.




museum90

قند از نگاه مثبت!

به رغم یکسان بودن ساختار قند چه در یک شیرینی و چه در یک توت فرنگی، روشی که بدن ما قندهای میوه را پردازش می کند با روش پردازش قندهای پالایش شده متفاوت است.

همه ما می دانیم که مصرف بیش از اندازه قند می تواند سلامت ما را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهد و بر همین اساس است که برخی میزان مصرف قند روزانه خود را با خوردن و آشامیدن سالم‌تر کاهش می دهند.

قند؛ بخشی ضروری از رژیم غذایی انسان

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "لایف هک"، آغاز یک برنامه سم‌زدایی قند فواید بسیاری دارد، اما این کار باید به روش درست صورت بگیرد. حذف قندهای پالایش شده راه حلی آشکار محسوب می شود، اما برخی افراد حذف میوه هایی که حاوی قندهای طبیعی و کربوهیدارت ها هستند را نیز برای کاهش مصرف قند ضروری می دانند. اما آیا این توصیه درست است یا حذف انواع مختلف قند موجب عدم تعادل در رژیم غذایی ما می شود؟

ما قند را همانند شیطان در نظر می گیریم. آیا این حقیقت دارد؟

هنگامی که با واژه قند مواجه می شویم، به چیزی شیرین فکر می کنیم و این ارتباط در ذهن ما می تواند ضروری بودن کاهش یا قطع مصرف میوه ها برای یک رژیم غذایی کم قند را به یک باور تبدیل کند.

اما قندهای طبیعی مانند فروکتوز به اندازه قندهای فرآوری شده یا پالایش شده بد هستند؟ و آیا به واقع ما آنها را به اسم سلامت از رژیم غذایی خود حذف می کنیم؟

قند طبیعی و قند پالایش شده در واقع یکسان هستند

تمام قندها از دو جز تشکیل شده اند که شامل فروکتوز و گلوکز می شوند و این مساله برای هر چیزی از کیک شکلاتی تا یک موز صادق است. به بیان دیگر، ساختار مولکولی تمام قندها یکسان است.

بدن انسان قندها را با ارسال آن از طریق جریان خون به لوزالمعده پردازش می کند، که سپس انسولین - هورمونی که به عنوان تنظیم کننده قند بدن انسان عمل می کند - ترشح می کند. از این زمان به بعد، قند یا به انرژی تبدیل می شود و یا به عنوان چربی در عضلات، کبد یا سلول های چربی ذخیره می شود. مصرف بیش از اندازه قند موجب می شود تا بدن انسولین بیشتری ترشح کند و با گذشت زمان این شرایط می تواند به شکل گیری مقاومت به انسولین منجر شود. این به معنای آن است که بدن دیگر قادر نیست به صورت کارآمد قندها را به انرژی قابل استفاده تبدیل کند. مقاومت به انسولین می تواند به بیماری دیابت و مشکلات سلامت دیگر منجر شود.

اگرچه محتوای قند یکسان است، میوه ها برای ما سالم‌تر هستند

به رغم یکسان بودن ساختار قند چه در یک شیرینی و چه در یک توت فرنگی، روشی که بدن ما قندهای میوه را پردازش می کند با روش پردازش قندهای پالایش شده متفاوت است.

اول، میوه ها جدا از قند حاوی مواد مغذی فراوانی هستند. آنها سرشار از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و آب هستند که بدن برای عملکرد سالم به آنها نیاز دارد. در مقابل، محصولات حاوی قندهای پالایش شده به طور معمول حاوی چربی های اشباع نیز هستند که هیچ سود اضافی ارائه نمی کند.

قند؛ بخشی ضروری از رژیم غذایی انسان

دوم، میوه ها حاوی فیبر هستند. وجود فیبر به بدن اجازه می دهد تا قندها به روشی کارآمدتر شکسته شوند. فیبر روند گوارش گلوکز را کند می کند و از این رو، بدن مدت زمان بیشتری برای استفاده از قند به عنوان سوخت به جای ذخیره آن در قالب چربی در اختیار دارد و همچنین، موجب افزایش ناگهانی ترشح انسولین نیز نمی شود که می تواند به سرعت نیز افت کرده و سطوح پایین قند را رقم بزند. این شرایط از هوس های غذایی معمول برای خوراکی های شیرین نیز پیشگیری می کند.

سوم، میوه حاوی قند کمتری نسبت به یک برش کیک است. اگر 100 گرم توت فرنگی را با 100 گرم کیک مقایسه کنید، بدون تردید، کیک پیروز رقابت بیشترین میزان قند خواهد بود.

آیا قصد دارید میوه کامل را با آب میوه جایگزین کنید؟ آنها شبیه هم نیستند!

مردم نوشیدن آب پرتقال یا آبمیوه های دیگر را مد نظر قرار می دهند زیرا فرض می کنند آنها به اندازه میوه کامل سالم و مفید هستند. اما مشکل این است که آبمیوه منبع غلیظ‌تری از فروکتوز بدون دیگر مواد مغذی یک میوه کامل محسوب می شود. محتوای فیبر میوه که به گوارش کارآمدتر قندها کمک می کند و در پوست و پالپ میوه کامل یافت می شود، دیگر در آبمیوه وجود ندارد. این به معنای آن است که قند با سرعت بیشتری توسط کبد جذب می شود و تقریبا شرایطی مشابه با مصرف قند پالایش شده شکل می گیرد، که به افزایش ناگهانی انسولین منجر شده و بیشتر آن به صورت چربی در سلول ها ذخیره می شود.

قند بخشی ضروری از رژیم غذایی ما است!

در شرایطی که قند به واسطه افزایش استفاده از محصولات حاوی قند پالایش شده از شهرتی بد برخوردار شده است، اما نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه میوه می تواند خطر ابتلا به دیابت و همچنین بیماری قلبی را در زنان کاهش دهد.

قند بخشی ضروری از رژیم غذایی محسوب می شود زیرا انرژی مورد نیاز سلول های بدن انسان را تامین می کند تا عملکردی درست را ارائه کنند. از این رو، مصرف قندهای طبیعی مانند فروکتوز موجود در میوه (یا حتی لاکتوز که در شیر یافت می شود) می تواند مقدار سالم از قند مورد نیاز شما را تامین کند. مصرف قند به همراه فیبر موجود در میوه به گوارش درست آن کمک کرده و امکان کارکرد موثر بدن را فراهم می کند.

--------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/545039

======================




museum90

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

سیب حاوی آنزیم های اکسیدکننده است و به همین دلیل هنگامی که یک سیب را برش می زنید و در مجاورت هوا قرار می دهید، تغییر رنگ می دهد. این آنزیم ها می توانند به خنثی سازی بوی سیر و خلاص شدن از شر بوی بد دهان ناشی از مصرف آن کمک کنند.

آیا مزه سیر در غذای خود را دوست دارید، اما از بوی بد و طولانی مدت آن نفرت دارید؟ سیر سولفوکسید سیستئین تولید می کند که بو و مزه مشخص این گیاه را موجب می شود. این ترکیبات گوگردی مشابه با ترکیبات تولید شده توسط باکتری هایی هستند که نفس بدبو را شکل می دهند.

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "ساینس دیلی"، بدترین قسمت ماجرا این است که بوی سیر ممکن است برای 24 تا 48 ساعت پس از مصرف آن نیز باقی بماند. همچنین، دست های شما نیز می توانند هنگام تهیه غذا بوی سیر بگیرند. اما با توجه به ویژگی های دارویی و تغذیه ای بسیاری که سیر ارائه می کند، کنار گذاشتن آن چندان راحت نیست. سیر منبعی عالی برای منیزیم، ویتامین B6، ویتامین C، و سلنیم است. همچنین، این ماده غذایی از ویژگی های ضد باکتری، ضد التهاب، آنتی اکسیدانی و بسیاری خواص دارویی دیگر بهره می برد.

خوشبختانه چندین روش ساده برای پیشگیری یا برطرف کردن مشکل بوی بد سیر وجود دارند که در ادامه با برخی از بهترین آنها آشنا می شویم.

سیب

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

سیب حاوی آنزیم های اکسیدکننده است و به همین دلیل هنگامی که یک سیب را برش می زنید و در مجاورت هوا قرار می دهید، تغییر رنگ می دهد. این آنزیم ها می توانند به خنثی سازی بوی سیر و خلاص شدن از شر بوی بد دهان ناشی از مصرف آن کمک کنند.

همچنین، ترکیبات فنلی موجود در سیب به تخریب ترکیبات فرار در سیر که موجب بوی طولانی مدت آن می شوند، کمک می کنند.

برای خلاص شدن از بوی بد دهان پس از مصرف سیر می توانید یک سیب بخورید.

همچنین، نوشیدن یک لیوان آب سیب تازه می تواند نتیجه ای مشابه را رقم بزند.

شیر

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

مصرف شیر یکی دیگر از روش های ساده برای خنثی سازی بوی سیر است. هم شیر بدون چربی و هم شیر کامل می توانند به کاهش غلظت ترکیبات فرار منتشر کننده بو که در سیر یافت می شوند، کمک کنند. به واسطه محتوای چربی بالا، مصرف شیر کامل می تواند نتیجه بهتری به همراه داشته باشد. تنها کافی است پس از مصرف غذای حاوی سیر یک لیوان شیر بنوشید تا اثر بوی بد آن کاهش یابد.

نعناع

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

برگ نعناع اثر قابل توجهی در خنثی سازی ترکیبات فرار سیر دارد. کلروفیل موجود در برگ نعناع می تواند بوی سیر را پوشش دهد. افزون بر این، برگ نعناع دارای ویژگی های ضد عفونی کننده خفیف است که به کاهش نفس بدبوی ناشی از فعالیت باکتری ها کمک می کند.

شما می توانید مقداری برگ نعناع را بجوید تا از تازگی نفس خود بهره‌مند شوید.

نوشیدن چای نعناع برای مقابله با نفس بدبوی ناشی از مصرف سیر نیز موثر است. برای تهیه این چای، یک قاشق غذاخوری برگ نعناع خرد شده را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. یک درپوش روی فنجان قرار داده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس چای را صاف کرده و پس از افزودن اندکی عسل آن را بنوشید.

برای خلاص شدن از شر بوی بد سیر روی دست های خود نیز می توانید مقداری برگ نعناع را با دست له کرده و آنها را به دست خود بمالید تا آب نعناع به کاهش بوی سیر کمک کند.

جعفری

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

همانند نعناع، جعفری یکی دیگر از گیاهان دارویی است که می تواند با نفس بدبوی ناشی از مصرف سیر مقابله کند و به از بین بردن بوی آن از روی دست ها کمک کند. کلروفیل موجود در جعفری بوی سیر را جذب می کند و به شکل گیری بوی تازگی کمک می کند.

چند شاخه جعفری را پس از خوردن غذای حاوی سیر بجوید.

برای تهیه چای جعفری یک مشت جعفری را خرد کرده و به دو فنجان آب اضافه کنید. دو یا سه عدد میخک به آن اضافه کرده و آب را به مدت پنج دقیقه بجوشانید. چای را صاف کرده و پیش از نوشیدن اجازه دهید خنک شود.

برای از بین بردن بوی دست ها، مقداری برگ تازه جعفری یا آب آن را بین دست های خود بمالید، سپس دست های خود را بشویید تا بوی سیر از بین برود.

استیل ضد زنگ

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

ممکن است عجیب به نظر برسد، اما استفاده از استیل ضد زنگ یکی از بهترین روش ها برای مقابله با بوی بد سیر دست ها و همچنین دهان است.

هنگامی که پوست در تماس با شی ساخته شده از آهن قرار می گیرد، تعریق موجب می شود اتم های آهن دو الکترون دریافت کنند. سپس، اتم ها با چربی پوست واکنش نشان می دهند و موجب تجزیه آنها می شوند، که به نوبه خود بوی سیر را خنثی می کند.

دست های خود را برای چند دقیقه روی یک سطح استیل ضد زنگ بمالید، سپس آنها را با آب شستشو دهید.

برای بوی بد دهان، یک شی ساخته شده از استیل ضد زنگ، مانند یک قاشق، را در سراسر دهان خود از جمله کل زبان و کناره های دهان مالش دهید. سپس دهان خود را با آب شستشو دهید.

لیمو

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

یکی دیگر از ابزارهای خوب برای مقابله با بوی بد سیر لیمو ترش است. لیمو ترش دارای اسید سیتریک است که می تواند آنزیم های تولید شده توسط سیر را خنثی سازد و بر همین اساس، از شر بوی طولانی مدت سیر خلاص شوید. همچنین، لیمو ترش به کاهش سطح pH پوست کمک می کند که شرایط را برای باقی ماندن ترکیبات تولید کننده بو در بدن دشوار می سازد.

یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به یک فنجان آب اضافه کنید و ترکیب کنید. از این محلول برای شستشوی دهان به منظور کاهش بوی بد سیر استفاده کنید.

همچنین، پس از مصرف غذای حاوی سیر یک لیوان آب لیمو تازه را به آرامی بنوشید.

برای از بین بردن بو از روی دست ها، پوست لیمو یا آب لیمو تازه را روی دست های خود مالش دهید.

هل

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

رایحه قوی هل می تواند به خوبی نفس بدبوی ناشی از مصرف سیر را پوشش دهد و حتی بوی خوبی به نفس شما ببخشد.

مقداری دانه هل سبز را پس از خوردن غذای حاوی سیر بجوید.

همچنین، شما می توانید مقداری پودر هل را در یک لیوان شیر ترکیب کرده و آن را بنوشید.

در کنار هل، دانه های رازیانه، میخک و بادیان نیز می توانند به خنثی سازی یا پوشش بوی سیر کمک کنند.

جوش شیرین

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

هنگامی موضوع بوی بد مطرح می شود، جوش شیرین یکی از قوی‌ترین ابزارهایی است که می توان مورد استفاده قرار داد. جوش شیرین می تواند بوی سیر را در دست ها و دهان شما خنثی کند. همچنین، این ماده به حفظ تعادل pH دهان و مهار رشد باکتری ها کمک می کند.

یک قاشق چایخوری جوش شیرین و یک قاشق چایخوری نمک دریایی را در یک لیوان آب گرم ترکیب کنید. از این ترکیب برای شستشوی دهان یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

برای دست ها، یک قاشق غذاخوری از جوش شیرین و یک قاشق غذاخوری آب لیمو را ترکیب کنید. این ترکیب را روی دست های خود بمالید و اجازه دهید چند دقیقه به همان حالت باقی بماند، سپس دست ها را با آب شستشو دهید.

همچنین، شما می توانید مقداری جوش شیرین کف دست های خود ریخته و آنها را برای یک دقیقه به هم مالش دهید و سپس با آب شستشو دهید.

روغن زیتون

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

اگر نگران بوی طولانی مدت سیر روی دست های خود هستید، استفاده از روغن زیتون را مد نظر قرار دهید. روغن زیتون به عنوان یک سپر عمل می کند و از باقی ماندن بوی سیر روی دست ها پیشگیری می کند. چند قطره روغن زیتون روی دست های خود بریزید و دست های خود را کاملا مالش دهید. اکنون می توانید سیرها را خرد کرده یا پوست بکنید.

بیش از اندازه روغن زیتون مصرف نکنید زیرا می تواند موجب لیز شدن دست ها شده و کار با چاقو را دشوار سازد.

جدا از روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن نخل نیز می توانند اثری مشابه داشته باشند.

خمیردندان

با این ابزارها به جنگ بوی بد سیر بروید!

یک درمان خانگی خوب دیگر برای از بین بردن بوی سیر از روی دست ها و دهان استفاده از خمیردندان است.

پس از خوردن غذای حاوی سیر، دندان های خود را یک خمیردندان نعنایی مسواک بزنید.

برای خلاص شدن از شر بوی دست ها نیز اندکی خمیردندان روی آنها ریخته و به آرامی مالش دهید.
سپس، دست های خود را با آب و صابون معمولی شستشو دهید
----------------------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/544847
===============