بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت صد و سی و هفت

درمان میگرن با نمکتحقیقات حاکی از آن است که نمک می‌تواند در پیشگیری و کنترل دردهای میگرنی بسیار سریع و تاثیرگذار عمل کند. 
 
بسیاری از افراد از دردهای میگرنی رنج می‌برند و این درد طاقت آن‌ها را بریده است. این دردهای مکرر و ناگهانی زندگی روزمره و فعالیت‌های روزانه افراد به خصوص افراد شاغل را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 
 
محققان نشان داده‌اند که زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می‌شوند. بیشتر افراد که از این بیماری رنج می‌برند هنگام حملات میگرنی به دارو رجوع می‌کنند. با وجود اینکه داروها می‌تواند در تسکین دردهایی از این قبیل موثر باشد اما نباید فراموش کرد که درمان آن‌ها موقتی است و علاوه بر اینکه این داروها اثرات جانبی بی‌شماری دارند، موجب می‌شود بدن به مصرف آن‌ها عادت کند و در بیشتر اوقات بسیار پرهزینه است. 

از طرف دیگر، این داروهای مسکن که به هنگام حملات میگرنی استفاده می‌شود مدتی طول می‌کشد تا اثر کند و تا اثرگذاری آن فرد باید درد را تحمل کند. 
 
می‌توان میگرن را در خانه به طور طبیعی بسیار سریع با راهی آسان و تقریبا رایگان درمان کرد. برای این کار به نمک، آب و آب لیمو نیاز دارید. یک لیوان آب را ابتدا با چند قاشق آب‌لیمو ترکیب کنید سپس چند قاشق نمک به آن اضافه کنید و میل کنید. میزان نمک باید از لیمو بیشتر باشد. 
 
قبل از انجام این کار باید بدانید که هر نوع نمکی مناسب این کار نیست و تاثیرگذارترین نمک برای این کار نمک صورتی هیمالایی است. این نمک با تولید الکترولیت به تسکین فوری درد میگرن شما کمک می‌کند. علاوه بر این، ترکیب نمک و آب‌لیمو بسیار موثر است. می‌توانید یک لیمو را ببرید و آن را روی پیشانی خود قرار دهید و ماساژ دهید تا به طور موضعی درد میگرن را کاهش دهید. 
 
منبع: برنا    http://www.asriran.com/fa/news/451977


سمی‌ ترین سبزیجات کشور

سموم کشاورزی حتی در محصولات گلخانه‌ای نیز دیده می‌شوند به شکلی که بیشتر رنگ و لعاب ظاهری محصولات کشاورزی مورد توجه است اما کیفیت آن آزمایش نمی‌شود.
سمی‌ ترین سبزیجات کشوریک کا‌ر‌شناس‌ارشد بهداشت موادغذایی گفت: استفاده سموم در محصولات کشاورزی میان سازمان استاندارد، وزارت ‌بهداشت و جهادکشاورزی پاسکاری می‌شود و توپ را به زمین دیگری می‌اندازد و واقعاً مردم از این موضوع ضرر می‌کنند،حتی پیاز و سیب زمینی صادراتی برگشت می‌خورد. 
 
به گزارش تسنیم، کاظم قوشچی درباره راهکار جلوگیری از استفاده از سموم در مواد غذایی اظهار داشت: میزان سموم کشاورزی در کشور ما اندازه‌گیری نمی‌شود، به عنوان مثال بسیاری از سبزیجات تولید داخل از جمله هویج و تربچه سموم زیادی جذب می‌کنند و این بی‌توجهی به میزان سموم باعث شده که در حال حاضر صادرات سبزیجات به خارج از کشور نداشته باشیم، حتی پیاز و سیب زمینی صادراتی ما برگشت داده شده است. 
 
وی در ادامه افزود: میزان نیترات و نیتریت در سبزیجات ما بسیار بالا است و دلیل این موضوع استفاده از آب‌های فاضلابی، کودهای شیمیایی و حتی کود انسانی به ویژه در منطقه‌ای مانند تهران است. 
 
این کا‌ر‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه باید مرجعی در کشور باشد تا آزمایشات لازم بر روی سبزیجات را در مراکز عرضه محصولات انجام دهد، تصریح کرد: وزارت کشاورزی باید سیاست‌هایش را به سمتی ببرد که محصول به شکل طبیعی تولید شود و تولیدکنندگان از نظر میزان استفاده از سموم در محصولات کشاورزی کنترل شوند. 

سمی‌ ترین سبزیجات کشور 
وی ادامه داد: سموم کشاورزی حتی در محصولات گلخانه‌ای نیز دیده می‌شوند به شکلی که بیشتر رنگ و لعاب ظاهری محصولات کشاورزی مورد توجه است اما کیفیت آن آزمایش نمی‌شود. 
 
سمی‌ ترین سبزیجات کشورقوشچی ادامه داد: نکته دیگر میوه‌هایی است که دستکاری ژنتیکی شده است به عنوان مثال گوجه فرنگی که پس از یک روز نگهداری خراب می‌شد اما امروزه به دلیل این دستکاری‌ها تا مدت‌ها خراب نمی‌شود و یا اینکه پرتقال‌هایی در بازار وجود دارد که بسیار بزرگ شده‌اند و هیچ کدام هسته ندارند. 
 
عضو سازمان غذا و داروی استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه اداره استاندارد اولین مرجع توجه به کیفیت محصولات کشاورزی است و باید بر روی محصولات کنترل داشته باشند، به بسیج پزشکی گفت: این موضوع در میان اداره استاندارد، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی دست به دست می‌شود و هر کدام توپ را به زمین دیگری می‌اندازد اما مردم هستند که از این موضوع ضرر خواهند کرد. 
 
قوشچی ادامه داد: میزان سموم در سبزیجات بالا است اما تاکنون هیچ نهادی پاسخگو نبوده است پس دولت باید این ارگان‌ها را یک سویه کند و یک ارگان متولی سلامت محصولات کشاورزی باشد به شکلی که نقش‌های مختلف را برای ارگان‌ها مشخص کند تا در برابر مشکلات مسئول و پاسخگو باشند. 

سمی‌ ترین سبزیجات کشور 
این کا‌ر‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی در پایان خاطرنشان کرد: مواد مضری که در سبزیجات و محصولات کشاورزی استفاده می‌شود عوارض مهمی برجای می‌گذارد که این عوارض 5 تا 10 سال آینده مشخص می‌شود، حتی ممکن است ژن‌های ما را تغییر دهند و در نسل‌های آینده شاهد ژن‌های معیوب باشیم.
منبع: تسنیم             http://www.asriran.com/fa/news/452526


museum90

بعد از غذا موز نخورید

بعد از غذا موز نخوریددانشمندان به تازگی دریافتند که مصرف موز در صبح ها فواید بسیاری برای بدن دارد اما برای کاهش مضرات قند موجود در موز آن را با مواد غذایی خاصی باید مصرف کرد. 

موز یکی از بهترین میوه هایی است که باید صبح ها و در وعده صبحانه مصرف شود اما در بررسی های دقیق تر نشان داده شده است که خوردن موز به عنوان صبحانه به تنهایی کافی نیست زیرا یک میوه تقریبا اسیدی است و فقط 25 درصد آن قند است. 
 
موز به عنوان یک منبع غنی از پتاسیم، منیزیم و فیبر شناخته شده است، علاوه بر اینها در موز قند نیز وجود دارد و که باعث می شود سطح قندخون در بدن تغییر کند. در ابتدا با مصرف موز احساس خوبی خواهد داشت اما به زودی احساس خستگی و گرسنگی می کنید. 
 
هرگز موز را بلافاصله پس از غذا مصرف نکنید زیرا دوباره هم میل به غذاخوردن را در شما به وجود می آورد هم احساس خستگی خواهید کرد. 
 
برای آنکه مصرف موز این عوارض را نداشته باشد بهتر است آن را به همراه یک چربی سالم یا چاشنی های غذایی مصرف کنید تا اسید موجود در موز خنثی شود و سرعت متابولیسم قند بدنتان کاهش پیدا کند. 
 
خوردن موز در وعده صبحانه همراه کره بادام زمینی و یا دارچین می تواند قندخون را کاهش دهد و احساس کسالت و خستگی را از بین ببرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران              http://www.asriran.com/fa/news

این تغییرات مغزی شامل ترشح هورمون کورتیزول معروف به هورمون استرس است که افزایش آن موجب مرگ سلول های عصبی می شود و به مرور زمان عوارضی مانند از دست دادن حافظه و اختلالات شناختی را به دنبال خواهد داشت.
تأثیر باورنکردنی شکر بر مغزتازه ترین مطالعات دانشمندان نشان می دهد که مصرف زیاد شکر تاثیر منفی شبیه به استرس بر مغز دارد. 
 
دانشمندان یک آکادمی تغذیه در هند و دانشگاه "New South Wales" استرالیا با انجام آزمایش روی موش های آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده اند. 
 
این پژوهشگران موش ها را به 4 دسته تقسیم کردند. دسته اول را در معرض اضطراب و استرس قرار دادند. به دسته دوم مقادیر زیادی شکر خوراندند. دسته سوم را هم در معرض استرس قرار دادند و هم به آنها شکر خوراندند و تغذیه عادی را برای دسته چهارم ادامه دادند. 
 
نتیجه آزمایش این بود که موش های دسته اول و دوم تغییرات مغزی مشابهی داشتند و دسته سوم این تغییرات را به صورت واضح تری نشان دادند در حالی که دسته چهارم هیچ تغییری در عملکرد مغزی خود نداشتند. 
 
این تغییرات مغزی شامل ترشح هورمون کورتیزول معروف به هورمون استرس است که افزایش آن موجب مرگ سلول های عصبی می شود و به مرور زمان عوارضی مانند از دست دادن حافظه و اختلالات شناختی را به دنبال خواهد داشت. 
 
با توجه به این مطالعات، دانشمندان بر کاهش میزان شکر دریافتی کودکان تاکید می کنند زیرا زیاده روی در خوردن شکر تاثیرات منفی روی عملکرد مغز خواهد داشت. 

منبع: جام جم                       http://www.asriran.com/fa/news/452284



museum90

به خاطر قلبتان روزی یک تخم مرغ بخورید!

به خاطر قلبتان روزی یک تخم مرغ بخورید!تخم مرغ سرشار از مواد پروتئینی و معدنی است و تحقیقات جدید خوردن به اندازه آن را حتی به سالمندان توصیه می‌کند. 

به گزارش دیلی میل، پژوهشگران به افراد اطمینان خاطر می‌دهند خوردن یک عدد تخم مرغ در روز باعث آسیب به قلب و افزایش سطح کلسترول بد خون نمی‌شود. 
 
گفتنی است، به گفته محققان کلسترول موجود در تخم مرغ باعث افزایش خطر حمله قلبی در افراد نمی‌شود، هر چند برخی افراد به صورت ژنتیکی به کلسترول حساسیت دارند.  
 
تخم مرغ غنی از پروتئین است و یک ماده خوراکی بسیار ضروری برای حفظ سلامت بدن محسوب می‌شود. 
 
پژوهشگران در تحقیقات جدید خود رژیم غذایی حاوی کلسترول را عامل ایجاد بیماری‌های قلبی نمی دانند. 
 
این یافته‌ها حاصل تحقیقات پزشکان در یک پروژه 21 ساله به روی 230 مرد که دچار سکته قلبی شده‌اند بوده است . 
 
در این پژوهش حدود 32 و نیم درصد از افراد دچار حمله قلبی حامل APOE4 بوده‌اند. 
 
پژوهشگران در یک پروژه همسو عادات غذایی حدود 1032 مرد بین سنین 42 و 60 سال در کشور فنلاند را مورد بررسی قرار داده و دریافته‌اند جز در مواردی که حساسیت به کلسترول وجود دارد، رژیم غذایی بویژه پروتئین و کلسترول عامل بروز بیماری‌های قلبی در افراد نیست. 
 
پژوهشگران عواملی چون استرس، فاکتورهای ژنتیکی، اضطراب، استعمال دخانیات، عدم تحرک و فعالیت فیزیکی و بروز برخی بیماری‌های ویروسی را از جمله دلایل بروز بیماری‌های قلبی- عروقی در افراد دانسته‌اند. 
 
بر این اساس پزشکان به افراد توصیه می‌کنند با نظارت پزشک متخصص برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن می‌توانند در کنار گوشت از تخم مرغ نیز استفاده کنند. 
 
در عین حال پژوهشگران استفاده از تخم مرغ به صورت پخته و یا سرخ شده با مقدار بسیار کم روغن با ترانس پایین را برای حفظ سلامت بدن و بدست آوردن بیشترین ارزش تغذیه ای تخم مرغ توصیه می‌کنند.  
http://www.asriran.com/fa/news/451521


museum90

در 60 ثانیه به خواب بروید

دم و بازدم متناوب بر میزان آدرنالین ترشح شده در بدن اثر گذاشته و ضربان قلب را کاهش می‌دهد. ممکن است در اوایل کار کمی اذیت شوید، اما به سرعت این مشکل از بین می‌رود. کافی است ثانیه‌ها را به خاطر داشته باشید.
در 60 ثانیه به خواب برویدبی‌خوابی یکی از مشکلات جوامع امروز است و بسیاری گرفتار آن هستند. رژیم غذایی نامناسب، خیره شدن طولانی مدت به صفحه مانیتور یا گوشی هوشمند و استرس از جمله دلایل بی‌خوابی هستند. 
 
برداشتن تمرکز از روی مغز پیش از خواب هم اصلا کار آسانی است. اما این مشکل شاید راه حلی داشته باشد که بتوانید به کمک آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن به خواب روید. 
 
آیا تکنیک 4-7-8 را شنیده‌اید؟ 

 
دکتر اندرو وِیل، دانش آموخته دانشگاه هاروارد و ابداع کننده این روش، می‌گوید که روشش در واقع یک تکنیک تنفسیِ ضد استرس است. 
 
روش 4-7-8 به مهارت خاصی نیاز ندارد و به سادگی می‌توان آن را اجرا کرد. کافی است این سه قانون را به یاد بسپارید. اول اینکه باید به مدت 4 ثانیه از راه بینی تنفس کنید. سپس نفستان را به مدت 7 ثانیه حبس کنید. در آخر نیز عمل بازدم را مستقیما از راه دهان به مدت 8 ثانیه انجام دهید. 
 
این روش باعث آزاد شدن مواد شیمیایی آرام بخش در مغز شده و ضربان قلب را کاهش می‌دهد. بدن آماده خواب می‌شود. 
 
آیا جواب می‌دهد؟ 

 
جایی برای شکاک شدن نسبت به این روش وجود ندارد؛ کافی است یک بار آن را امتحان کنید! زمانی که آن را امتحان می‌کنید، خودتان متوجه قدرت جادویی این روش خواهید شد. البته فراموش نکنید که این روش را باید چند مرتبه امتحان کنید. برای نمونه، یکی از کاربران نوشته که با کمک تکنیک 4-7-8 و پیش از چهارمین تکرار به خواب رفته است. 
 
حقه کار در این است که دم و بازدم متناوب بر میزان آدرنالین ترشح شده در بدن اثر گذاشته و ضربان قلب را کاهش می‌دهد. ممکن است در اوایل کار کمی اذیت شوید، اما به سرعت این مشکل از بین می‌رود. کافی است ثانیه‌ها را به خاطر داشته باشید. 
 
منبع: فرادید 
http://www.asriran.com/fa/news/451422