بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت صد و بیست و چهار

غذاهای تخمیر شده را بیشتر بشناسیممصرف غذاهای تخمیر شده یا همان ترشیجات نه تنها برای بدن ضرری ندارند بلکه خاصیت بسیاری دارد به شرط آنکه در مصرف آنها زیاده روی نکنیم.

شاید این روزها همه افراد با واژه غذاهای تخمیر شده آشنا باشند ولی ممکن است که برای آن ها مبهم و جای سوال داشته باشد که دقیقا چه غذاهایی شامل غذاهای تخمیر شده هستند.
 
غذاهای تخمیر شده شامل ترشیجاتی هستند که در گذشته مشتریان پرپاقرصی برای خود دست و پا کرده  بوده اند ، و حتی خیلی از افراد خودشان دست به کار درست کردن ترشی می شدند ولی امروزه متاسفانه به دلیل آن که  فرهنگ غذایی ما دچارتغییراتی شده خیلی ها موافق غذاهای تخمیر شده نیستد و یا خیلی کم نسبت به گذشته استفاده می کنند، همچنین ترشی هایی که امروزه به فروش می رسد بر پایه سرکه هستند و تخمیر شده نیستند ،متاسفانه چنین وضعیتی باعث شده ما یک قسمت مهم از  سلامت مواد غذایی خود را از دست بدهیم .
 
با همه این حرف ها کافی است سری به بازارهای معروف شهر بزنیم تا با انواع ترشی های رنگارنگ  که دهن هر کسی را آب می ندازه از ترشی لیته ،شور،لیمو ترش ، گوجه سبز ،فلفل سبز ،سیر ترشی و.... آشنا شویم.
 
ایمنی بدن با غذاهای تخمیر شده!


غذاهای تخمیر شده، یا غذاهای زنده، نتیجه قرار گرفتن غذاها تحت پروسه تخمیر لاکتو هستند. در این فرآیند باکتری ها از قند و نشاسته غذا تغذیه می کنند و در نتیجه اسید لاکتیک تولید می شود.  
در طول این پروسه، آنزیم های سودمند، ویتامین B، اسید چرب های امگا 3 و انواع بسیاری پروبیوتیک برای حفاظت از غذا و مواد مغذی آن تولید می شوند. سیستم گوارش بدن به غذاهای تخمیر شده خیلی خوب پاسخ می دهد چون کیفیت آنها فوق العاده است.
 
غذاهایی کم هزینه اما مفید


غذاهای تخمیر شده برخلاف غذاهای دیگر، با آنزیم هایی که به دستگاه گوارش بدن کمک می کنند میزان اسید معده و باکتری های روده را متعادل کرده و باعث می شود روده مواد مغذی بیشتری را جذب کند.
 
زمانی که روده متعادل باشد مزایایی چون کاهش التهاب، یبوست، ریفلاکس اسید و دیگر مشکلات گوارشی را به همراه خواهد داشت. شاید عده ای تصور کنند خوردن غذاهای سالم نیازمند هزینه ی بالایی است، در حالی که این گونه نیست شده، غذاهای تخمیر شده را می توان چندین ماه در منزل نگهداری کنید.
 
احمدرضا درستی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: در غذاهای تخمیر شده باکتری‌های طبیعی روی هیدرات‌های کربن در غذا تغذیه می‌کند تا اسید لاکتیک ایجاد شود. این روند مواد مغذی را حفظ می‌کند و آنزیم‌های مفید، ویتامین‌های B، اسیدهای چرب امگا۳ و رشته‌های متفاوت ایجاد می‌کند. تخمیر طبیعی مواد غذایی، مواد مغذی را حفظ می‌کند و غذا را به شکل قابل هضم‌تر می‌شکند .ترشی جات جزو مهمترین  غذاهای تخمیر شده هستند که فواید و مضرات زیادی دارد.
 
سرکه، حرف اول را در خاصیت می‌زند


وی ادامه داد: بخش اصلی و وجه مشترک تمام ترشی‌ها حضور سرکه است. سرکه بر اثر تخمیر قند میوه‌ها به وسیله باکتری تولید می‌شود. سرکه اسید استیک دارد واز رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند و جلوی فساد خوراکی‌ها را می‌گیرد.
 
خود سرکه بر اثر تخمیر به وجود می‌آید و مقدار زیادی از خواص خوراکی‌های تخمیری مثل آنتی اکسیدان را داراست. باکتری‌های مفید که باعث تخمیر غذا‌ها می‌شوند موجب به وجود آمدن ترکیبات شیمیایی خاصی شده که برای سلامت مفید هستند. اسید سیتریک موجود در سرکه جذب کلسیم را بهبود می‌بخشد و در افزایش سوخت و ساز بدن موثر است. سرکه می‌تواند باکتری‌های مضر دستگاه گوارش را از بین ببرد و از بروز گاز معده جلوگیری کند. علاوه بر این سرکه به عملکرد سم زدایی کبد هم کمک می‌کند و صفرا را از بین می‌برد.
 
به ترشی های روباز اعتماد نکنید


درستی در پاسخ به این سوال که آیا ترشی های بیرون قابل اعتماد هستند یا خیر بیان کرد: ترشی‌های آماده هم به صورت کارخانه‌ای و هم به صورت باز در مغازه‌ها قابل خرید هستند. در ترشی‌های کارخانه‌ای امکان استفاده از مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی زیاد است.
 
این ترشی‌ها به احتمال قوی میکروب ندارند و سالم هستند اما ممکن است خواص آن‌ها به اندازه خواص ترشی تازه نباشد. از طرفی روی ترشی‌های باز که در مغازه‌ها فروخته می‌شود نظارتی وجود ندارد. این ترشی‌ها ممکن است آلوده به قارچ باشند، بنابراین بهتر است ترشی را خود افراد در خانه آن را درست کنند و در تهیه آن از سبزیجات تازه استفاده کنند نعناع و جعفری تازه هم بوی خوبی به ترشی شما می‌دهند و هم خواص بیشتری دارند.
 
شورها و ترشی های با نمک بلای جان هستند!


این متخصص تغذیه عنوان کرد: شور و ترشی هر دو، حاوی میزان بالای نمک است و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف داردوبا توجه به این که در تخمیر، مزه ترش و اسیدی در شور و ترشی غالب می شود برخی افراد با این گمان که محصول ترش است و نمک کمی دارد بیش از حد آن را می خورند.  
 
بهتراست همیشه  این مساله را به یاد داشته باشیم در کنار هر یک ماده غذایی که  ممکن است ضرر داشته باشد نقش فایده آن هم کمرنگ نیست نظیر غذاهای تخمیر شده  که شامل ترشیجاتی هستند که دانستن مزایای آن ها یک چیز است و استفاده از آنها به صورت دیگری است. 
منبع: باشگاه خبرنگاران        http://www.asriran.com/fa/news/450242

موضوعات مرتبط: علمی =05
برچسب‌ها: غذاهای تخمیر شده را بیشتر بشناسیم


تخم هندوانه بخورید

تخم های هندوانه حاوی اسیدهای چرب مونواشباع نشده، اسیدهای چرب پلی اشباع نشده و اسیدهای چرب اُمگا-۳ هستند. این چربی ها نه تنها به کاهش سطح کلسترول LDL کمک می کنند بلکه در تحت کنترل نگه داشتن کلسترول هم نقش دارند.
تخم هندوانه بخوریدبه گفته کارشناسان تغذیه، تخم هندوانه حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند.

نوشیدن یک لیوان آب هندوانه یا خوردن هندوانه نه تنها موجب پرشدن معده می شود بلکه مواد مغذی از بین رفته را نیز احیاء می کند. اما نباید از خواص تخم هندوانه هم غافل شد چرا که مملو از خواص مغذی است.

تخم هندوانه به کاهش فشار خون کمک می کند. تخم های هندوانه منبع غنی سیترالین، اسیدآمینه غیرضروری، هستند که دارای خاصیت ضدفشار خون است. این اسیدآمینه نه تنها موجب کاهش فشارخون شاهرگی می شود بلکه موجب افزایش آزادشدن اکسیدنیتریک هم می شود و بدین ترتیب به کنترل فشار خون کمک می کند.

تخم های هندوانه دارای تاثیر حفاظتی از قلب و تاثیر ضداکسایشی هم هستند و به همین خاطر ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهند. از اینرو به افرادی که در معرض بیماری قلبی-عروقی قرار دارند توصیه می شود مصرف تخم هندوانه را در رژیم غذایی شان قرار دهند.

تخم های هندوانه حاوی اسیدهای چرب مونواشباع نشده، اسیدهای چرب پلی اشباع نشده و اسیدهای چرب اُمگا-۳ هستند. این چربی ها نه تنها به کاهش سطح کلسترول LDL کمک می کنند بلکه در تحت کنترل نگه داشتن کلسترول هم نقش دارند.

از دیگر خواص تخم هندوانه، کمک به درمان عفونت باکتریایی است. تخم هندوانه حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که به عنوان عامل احتمالی ضدمیکروبی عمل می کند و از اینرو به مقابله با عفونت های باکتریای کمک می کند.

همچنین تخم هندوانه دارای ترکیبات ضداکسایشی و ضدالتهابی است که به
درمان التهاب مجاری ادراری کمک می کند.
 
منبع: مهر

http://www.asriran.com/fa/news/455724


موضوعات مرتبط: علمی =05
برچسب‌ها: تخم هندوانه بخورید


مراقب کلیه های فرزندتان باشید

فوق تخصص کلیه و فشار خون گفت: یکی از علل ابتلا به اختلالات کلیوی، عفونت ادراری ساده در دوران کودکی افراد است، به طوری که در 25 درصد از کودکانی که به عفونت ادراری ساده مبتلا می شوند، احتمال اختلالات کلیوی در آینده افزایش می باید.
 
دکتر شهناز اتابک در آستانه روز جهانی کلیه (20 اسفند ماه) افزود: بسیاری از خانواده ها به دلیل سهل انگاری توجه چندانی به عفونت های ساده ادراری در کودکان نشان نمی دهند و همین امر باعث می شود که در سنین بالاتر مشکلات کلیوی در میان افراد بیشتر مشاهده شود.

به گفته دکتر اتابک، ابتلا به بیماری های کلیوی و یا نارسایی کلیه بدون علامت است و به واقع، هنگامی که بیمار مراجعه می کند، زمانی است که کارکرد کلیه او به زیر 50 درصد کاهش یافته است.

اتابک اظهار کرد: زمانی که کارکرد کلیه ها به زیر 10 درصد برسد، در واقع کلیه های بیمار از کار افتاده است و اگر کارکرد کلیه به 50 درصد رسیده باشد، بیمار علائمی همچون کم خونی، رنگ پریدگی، ضعف را به همراه دارد.

فوق تخصص کلیه و فشار خون توصیه کرد: افرادی که در خانواده های آنان نارسایی مزمن کلیوی دیده شده است باید هر شش ماه یکبار و افراد سالم هر سه سال یکبار برای آزمایش و بررسی از نظر کراتینین مراجعه کنند.

به گفته اتابک، با رسیدن به مرحله مشاهده علائم نارسایی کلیه مانند کم خونی، خستگی، اختلال تمرکز و بدخوابی، دیگر برای درمان خیلی دیر شده است.

وی با بیان این که کلیه کودکان حساس بوده و بیماری آنان باید به طور کامل تحت درمان قرار گیرد، توصیه کرد: بهتر است خانواده ها هر گونه تغییر در رنگ، بو و تکرر ادرار در کودکان را جدی بگیرند و با مشاهده تب بالا و طولانی مدت، بی قراری، درد زیر شکم کودک به مراکز درمانی برای انجام آزمایش ها مراجعه کنند.

این نفرولوژیست با بیان اینکه امروزه بیماری های مادرزادی افزایش یافته است، ادامه داد: استعمال سیگار روی جنین اثرات منفی دارد و کودکانی که از مادران سیگاری به دنیا می آیند، وزن کمتری دارند و در برابر صدمه و نارسایی کلیه ها آسیب پذیرند.

به گفته وی، وزن جنین با سلامت کلیه ها ارتباط تنگاتنگ دارد و تاثیر گذار است.

دکتر اتابک همچنین دیابت را شایع ترین علت نارسایی کلیه در جهان دانست و اظهارکرد: با کنترل دیابت می توان از بسیاری از موارد نارسایی کلیه پیشگیری کرد. همچنین فشار خون نیز از دیگر مواردی است که اگر تحت کنترل قرار نگیرد منجر به نارسایی کلیوی خواهد شد.

اتابک یادآور شد: بیماری های کلیوی از نظر اقتصادی و اجتماعی هزینه زیادی را بر سیستم سلامت کشور وارد می کند و اگر در زمینه پیشگیری از بیماری ها برنامه ها اصولی صورت گیرد، از بروز بسیاری بیماری ها و همچنین هرینه های آن کاسته خواهد شد.

این نفرولوژیست ادامه داد: تاکنون مرکز و کلینیک خاصی که بتوان بیماری دیابت و یا فشار خون بیماران را تحت کنترل دراورد، وجود ندارد و تنها 25 درصد از بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند، فشار خون خود را تحت کنترل درمی آورند.
منبع: ایرنا

http://www.asriran.com/fa/news/455734


موضوعات مرتبط: علمی =05
برچسب‌ها: مراقب کلیه های فرزندتان باشید